muflon píše:
Na fóru naštěstí nejsem jen já(takže tvé případné odpovědi nejsou jen pro mne)...jsou i lidé kteří to pochopí, mně by s mou omezenou myslivnou stačilo pojmenování rámcově do čeho se pouštíš...např. že se snažíš o to jak dostat do sebe dostatek toho nebo onoho minerálu,apod. a zda koloidně nebo iontově či jinak, zda si myslel přírodní výrobu(recept na burčák už se tady někde taky třeba rozebíral
) nebo chemickou cestou... .
Pokud si založil vlákno "Alternativy...", tak předpokládám že máš co říci...tak se poděl....když si řekl A...řekni aspoň nějaké B....
PS: V uvědomnění a přiznání si vlastních slabin je síla...pouze kdo si jich není vědom(a každý nějaké máme!), právě může udělat ve svém přílišném sebevědomí nějaké zásadní omyly(to vidíme v přístupu lidstva k přírodě...)...nebo např.tvůj zajímavý odkaz na článek o vědeckých "pravdách" a paradigmatech.
Moje vlastni mineralni doplnky jsou vesmes iontove formy kovu.
Jde vesmes jen o jednoduche vodne roztoky takove koncentrace aby se mi dobre davkovaly a mely rozumny objem.
zinek- "iontova forma", sul octanova
molybden- "iotova forma", sul molybdenanova,
bor- kyselina borita
selen- pravdepodobne iontova a z casti i kovova forma ci koloidni, vyrobeno rozpustenim kovoveho selenu v 50% NaOH na cervenohnedy roztok, naredenim a neutralizaci prebytku NaOH na pH kolem cca 9 myslim kys. chlorovodikovou se nejaky podil nerozpustil, ci vypadl v srazeninu, takze je nutno to pred davkovanim protrepat. Iontove soli selenu sou smrtelne toxicke uz pri dennim prijmu ci jednorazovem prijmu vyssim nez 1 mg! Takze to chce vedet co delas! Splest se o rad pri vazeni ci pocitani je v tomto pripade otazka zivota a smrti. Takze nedoporucuji radeji ani zkouset!
chrom- "iotova forma", sul chloridova, takze chlorid chromity! Je dulezite ze ne chromovy, chrom v mocenstvi jinym nez +III predevsim v mocenstvi +VI (dichromany, chromany, chromove soli) je vysoce toxicky a karcerogen!!!
Jinak sem zkousel prevest iontove formy na nejake organicke a co nejvic prirozene, takze sem mineraly umele pridaval v rozumnych koncentracich do kombuchoveho caje, ani relativne vysoke koncentrace vylozene vyzuelne nebranily "uzrati" kombuchoveho caje, meduza vyrostla, snad jen chut byla o neco jina, nevim o co horsi nez kdyby mineraly nebyly v kombuchovym caji.
Slo mi o to aby mikroorganismy v kombuchovam caji zapracovali nebo trasformovali mineraly do nejakych organickych forem a pak je vyloucili. Obdobne se to nyni dela komercne s kvasnicemi.
Pro doplneni i jinych mineralu hlavne jodu piji obcas (1x mesicne) mineralku Vincentku, myslim ze je to taky dulezite, lepsi, levnejsi a bezpecnejsi nez do sebe cpat mineralni doplnky at uz komercni ci vlastni vyroby.
Jinak sem chci rict ze umely prijem mineralu neni optimalni reseni, neni to moc prirozene reseni. Myslim ze nejprirozenejsim prijmem mineralu je dojet si k mori a nejen se skvarit na slunci ale i se poradne vycvachtat, a kdyz uz ne more, tak takova voda v rece je podle mne plna nejen mineralu v idelani forme (tak jak je na ni clovek evolucne zvykly a vyvinuty), ale je plna i jinych latek symbioticke povahy ktere moderni veda zatim nezna, at uz jde o metabolity rostlin ci mikroorganismu tak i o odumrele casti, podle mne je koupani v prirodni vode vselekem na vetsinu metabolickych poruch zazivani atd. Taktez koupani v raseline ma obdobne ucinky.
Add PS: Staci se podivat na klasicky priklad paradigmatu "o globalnim oteplovani zavinenem koncentraci antropologickeho CO2" myslim ze stranky
http://www.klimaskeptik.cz/ krasne rozebiraji klimatoalarmisticke paradigma. Doporucuji tez nastudovat. Zabere to nejaky den ale stoji to zato, cloveka to nejak obohati a prestane verit kdejakym bludum, resp. pseudovyzkumum. :/
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/