Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 1:09 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon led 27, 2014 1:35 am 

maricka_2000 píše:
myslel jsem to tak že jsem přestal kouřit cca 20 dní před půstem a pust měl mé odhodlání potvrdit což se povedlo. Předtím jsem jsem u půstu většinou bafal doutníčky a dneska uznávám že to nebyl tak úplně ten pravý půst. Až tahle ta patnáctka, která vlastně stále trvá ve fázi návrat (9/15) mě posunula zase někam o kus dál. Jediné co mě momentálně udivuje je můj tlak který dost klesnul, momentálně až pod 100. (mívám tak 90-99/65-70) Jediný problém jsou ale závratě při rychlém vstávání tak to zatím neřeším, za týden to asi vyřeší sůl a pak trocha dobrého červeného \":lol:\"

Pokles tlaku pri pustu a pri syrove strave je normalni. Az se vratis k predchozi strave, vrati se ti asi i predchozi tlak. To cervene neni tak spatny napad \":)\" , zrejme mnohem lepsi nez ta sul.

PříspěvekNapsal: úte led 28, 2014 9:33 am 

no trošku jsem musel přisolit pač mi tlak padl až na 78/66...a těd se vrátil nad 100 , vínu dám ještě tak týden čas \":lol:\"

PříspěvekNapsal: úte úno 04, 2014 12:57 pm 

Puvodne jsem chtěl dat v pondeli jen jeden den na takove odlehceni, ze během dne dam jen nejaky mlady jecmen, chlorellu a psyllium, ale rozhodl jsem se, ze to protahnu ještě na utery jen o vode a mozna dam ještě stredu. Jsem zvedavej jak na to bude telo reagovat. Sice to mam naprd, ze musim brat euthyrox na stitnou zlazu, ale i tak si myslim, ze to není na skodu. Telo zazije něco co nezazilo celej život. Ukoncim to klystyrem s urinou. Nasledujici den budu jist teda jen zeleninu tepelne upravenou...

PříspěvekNapsal: stř úno 05, 2014 3:05 pm 

Asi ten pust zkusim protahnout az do patku a chtel jsem se zeptat. V sobotu dam teda tu zeleninu na pare/varenou, ale jaka se vam osvedcila? Jinak když pocitam pondělí na psylliu a jecmenu, tak jsem v pustu 3ti den, piju hodne vody, moc je v barve vody, ale PH mam fakt nizko a ketophan papirek se taky pekne zabarvil, ale predpokladam, ze to je normalni v pustu. Uz nejakou dobu drzim hodne nizkosacharidovou dietu, takze telo uz nemá s ceho brat zasoby glukozy, energie na nule, jsem jak mrtvola, jsem rad když obejdu barak, ale mam pocit, ze se me zmensujou uzliny pod celisti, které jsem mel vždycky zvetsene, tak uvidim co to do patku ještě zmuze, snad do te doby neumřu. \":twisted:\" .

PříspěvekNapsal: stř úno 05, 2014 5:14 pm 

jestli se budes citit jak zdechlina je mozna lepsi to ukoncit, 3 den muze byt krize ale od 4 dne bys mel byt plny energie, tedy zadne narocne discipliny ale prochazky atd bys mel zvladat. Moje drzela pust 3 dni a ctvrty den sotva chodila. Ja sem byl naproti tomu plny energie a i kdyz jsem jednu noc treba spal 3 hodiny druhy den sem mel energie jako bych vypil kybl energyzeru. Nema smysl se hrat na hrdinu a radsi to treba zkusit za nejaky cas nez se da telo vice doporadku. Ja jsem momentalne 5 den po konci pustu a po navratovce (15+15) a citim se fajn a uz se moc tesim jak si dam po Soči minimalne sedmicku \":P\"
I kdyz otevrene priznam ze navratovka se da porad zlepsovat a to sem neudelal zadnou fatalni chybu...good luck

PříspěvekNapsal: stř úno 05, 2014 5:48 pm 

maricka_2000 píše:
jestli se budes citit jak zdechlina je mozna lepsi to ukoncit, 3 den muze byt krize ale od 4 dne bys mel byt plny energie, tedy zadne narocne discipliny ale prochazky atd bys mel zvladat. Moje drzela pust 3 dni a ctvrty den sotva chodila. Ja sem byl naproti tomu plny energie a i kdyz jsem jednu noc treba spal 3 hodiny druhy den sem mel energie jako bych vypil kybl energyzeru. Nema smysl se hrat na hrdinu a radsi to treba zkusit za nejaky cas nez se da telo vice doporadku. Ja jsem momentalne 5 den po konci pustu a po navratovce (15+15) a citim se fajn a uz se moc tesim jak si dam po Soči minimalne sedmicku \":P\"
I kdyz otevrene priznam ze navratovka se da porad zlepsovat a to sem neudelal zadnou fatalni chybu...good luck

U me je problém ta snizena funkce stitne zlazy. Ted v zime ještě s tim pustem silena zimomrivost, ale stejne to zkousim. Jen netusim jakej dopad na to zastaveni traveni ma ten 1 prasek rano.. Kazdopadne, tak nejak doufam, ze to muze telu dat sanci se dat samo do kupy a utnout ty protilátky, který me nici stitnou zlazu.. Citim se mizerne uz dlouho, takze me je uplne fuk jestli budu jako mrtvola další tyden, dva, tri.. Uvidim jak na tom budu a jestli se to zlepsi, tak to budu prodlužovat klidne na 21 dni...

PříspěvekNapsal: stř úno 05, 2014 7:18 pm 

Ja mel snizenou funkci stitne zlazy cca jeste 3 roky spatky a valil jsem Euthyrox. Taky jsem se citil mizerne, kazda zima zanety jak blazen, bud nos, nebo ucho, mandle...pan doktor z Hranicke nemocnice do me chtel strilet pendepon a pak mi vyriznout mandle...nastesti jsem mel uz rozum ne jak v 15ti kdy ty same zverstva predvedla obvodacka na slovensku. Skoncil jsem ve sparech cinske mediciny a ta me celkem dala do cajku. Dokonce se mi spravila ta stitna zlaza...moje doktorka mi poradila abych tri dni predtim vysadil a nechal se zmerit bez hormonu. a donesl ji pak vysledky...dopadlo to tak ze endokrinoložka na me cumela jak tele na nova vrata proc chci vysledky tak sem ji vyklopil ze jsem vysadil euthyrox a zajima me jake mam bez hormonu vysledky. samozrejme ze jsem to mel ok, vynadala mi, byl jsem na ni osklivy (vypytoval jsem se) nakonec mi zdelila ze autoimunitni zanet nejde vylecit ale ze nekdy se muze stat neco nevysvetlitelneho a potreba brat hormony zmizi. Samo nemit osvicenu doktorku cinske mediciny, tak se dal cpu euthyroxem...
...jen dodam ze tuto zimu jsem zatim neocitil co to je nemoc \":D\"

co se tyce stitne zlazy a pustu doporucuji precist nejakou literaturu jako treba partykova...

PříspěvekNapsal: stř úno 05, 2014 7:33 pm 

Tak vysadit jsem zkousel před vanocema. Samozrejme TSH vystrelil nahoru na 19 a takove stavy zimomrivosti, deprese, svalove slabosti jsem opravdu ještě nezazil. Je taky pekne jak tam doporucuji tu syrovou stravu zelenina ovoce, ale u člověka se spatne fungujici SZ to jen vygraduje všechny mozny příznaky. Opravu bych to tem odbornikum pral, aby měli hypofunkci a nechal bych je ladovat jen syrovou zeleninou, kdy bez bilkovin to jen snizuje uz tak spomaleny metabolismus a ještě k tomu syrova strava silene ochlazuje.

PříspěvekNapsal: stř úno 05, 2014 8:01 pm 

no ja taky cetl jak je raw lek na vsechno, moje pulka ma ulcerozni kolitidu a zkusila raw...za tri dni si pomalu priotravila organizmus. myslim ze na vsechno se ma jit s rozumem a postupne...k tomu se asi clovek musi prepracovat...
celkem rozumne to popisuje tady:

http://milujzivot.cz/raw-styl/pribeh-zuzany-pinilla/

ja osobne jsem po pustu pridal hodne zeleniny a ovoce...ale o cistem raw tedy neuvazuji ani omylem, kozi a ovci sýry mám rád až přílíš \":lol:\"

PříspěvekNapsal: stř úno 05, 2014 8:04 pm 

jo, ja se z mych sracek sbiral x let...to nevyresi raw ani jeden pust...
dulezity je zacit a vydrzet, vic o cem mluvim...vidim to doma kazde rano a obcas mocim do plastoveho poharku pac zachod byva nekdy i hodinu obsazeny...dake dusledky antibiotickych zuru a podobne...

PříspěvekNapsal: čtv úno 06, 2014 1:24 pm 

Docela mazec jak moje ruce a nohy při spanku trnou. Tlak mam asi opravdu nizkej a krev se vůbec nerozvadi po tele, když se rano probudim, tak si pripadam jak 90letej starec. K tomu ta svalova slabost, no je to mazec, ale tak co nechodim do práce, tak si muzu doprat ten komfort se takhle nicit. \":D\" Ještě zítra to teda vydrzim a od soboty navratovka. Jinak k te "hrsti" naparene zeleniny. Vsude se uvadi, ze ta hrst jsou 2 spojene dlane tzn. cca 300g zeleniny a ne jedna hrst, coz muze byt tak 100g.. Chapu to dobře? Takze první minimalne 3 dny dam jednou denne tech 300g zeleniny, další dny pridam na objemu, ale furt jen zeleninu další 3 dny. Po tech 6 dnech navratovky bych uz ale rad zaradil bilkoviny a nejake tuky co je vhodne? Vejce? Maso si ještě odpustim.. Rozemleta lnena semínka, nebo jina semínka uz se daji bez rizika jist? Po 6 dnech navratovky po 5 dennim pustu? Takze po tech 6 dnech navratovky bych to videl na nejake varene vejce do salatu, pak třeba trocha kokosového oleje atd.. a tak po tech 10 dnech postupneho navysovani tuku a bilkovin uz bych jedl normalne ryby a kruti maso, ale furt v rozumne mire..

PříspěvekNapsal: čtv úno 06, 2014 1:47 pm 

tak ja na poprve snedl asi 100-120g naparene mrkve (nastrouhane) druhy den to same, od tretiho dnes jsem pridaval dalsi zeleninu...stavy
tak 4-7 raw , s tim ze jsem pridal i ovoce (na zacatku ho nedoporucuji) od 8 dne kase, treba bramborova s mrkvi, pak hrachova, pak fazolova, vsechno bez koreni a soli, pak treba pecena cervena repa, bacha na pecene brambory, jsou tezke...pak uz to celkem slo, 14 den prvi maso, 16 den cervene vino...solil jsem tusim od 12 dne pac jsem mel tlak 76/66 tak jsem zacal valit troskem soli....
jo od druhyho tydne jsem pridal mlecne vyrobky (jogurt, tvaroh a kefir- vsechno z biofarmy)
...ale nastuduj si malachova, nebo partykovu.

PříspěvekNapsal: čtv úno 06, 2014 4:02 pm 

Tak kase si odpustim, protože chcu zase najet na takovou paleo stravu. Tzn. sacharidy defakto jen ze zeleniny, občas nejaky ovoce. No bude to tezky ta navratovka. Protože clovek jak se naji, tak s jídlem roste chut a okamzite by se nejradši prezral. Ja zacnu radsi na necem s min sacharidama nez mrkev, aby nevyletel inzulin a to pak by ten hlad nebo spis chute byly nesnesitelne.. Dam nejakou brokolici nebo něco podobného.. Jinak druhy den uz snad nebude problem s cajem? Po nicem netouzim jak po horkem caji. Chlastat furt tu vodu je fakt hrozny. Rad piju roiboos a hermanek asi taky nebude spatnej, abych to moc nedrazdil..

PříspěvekNapsal: čtv úno 06, 2014 4:43 pm 

ja nevim, caj ten mi tedy chybel ze vseho nejmin...

PříspěvekNapsal: čtv úno 06, 2014 6:14 pm 

maricka_2000 píše:
ja nevim, caj ten mi tedy chybel ze vseho nejmin...

Jde o to ze te zahreje a když mas hypofunkci v zime a ještě k tomu drzis pust a piješ jen vodu tak je to všechno 100x horsi.. Dneska udelam rodicum kureci stehna se zeleninou zabalenou v tortile, tak se najim aspoň očima. Uz to tak provozuju docela dlouho. Staci me prolezt obchod, najist se očima vsema téma koblihama a dobrotama a jdu spokojene domu s nejakou zeleninou \":lol:\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]