Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 6:36 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 11:37 am 

[b:1kavarog]Teraz napíšem svoj názor na návratovky.[/b:1kavarog]

Návratovky sú dobrá vec, ale každá minca má dve strany...

Návratovky sú v návodoch zbytočne "premrštené".
Dôvod ? ... Liečitelia a doktori/doktorky zoaberajúce sa pôstom proste chcú, aby človek po pôste ešte rovnako dlhý čas ako trval pôst jedol "prečisťujúcu stravu". Samozrejme, nedoporučujú (väčšinou) kefír, a asi nikto z tých čo som čítal (Malachov, Partyková, Mácha) nedoporučuje mäsový vývar.
PREČO ALE ??? .......Lebo tam už prečisťovanie v podstate končí, hoci STÁLE pri návratovke založenej hlavne na vývaroch a kozom mlieku/kefíru má trávenie menej práce, než pri trávení jedál ktoré bežne jeme, lebo sú v oveľa väčšom množstve než pár deci kefíru či vývaru.
Kto vie, či to odporúčanie ovocia, zeleniny a neskôr rôznych "kaší" v návratovke počas celej jej doby nie je len TEORETICKÁ POTREBA VLÁKNINY ako dočisťovača organizmu po hladovke....MÁ NIEKTO DôKAZ, ŽE TO NIE JE TAK ? AK ÁNO, SEM S NÍM....
A prečo sa odporúča tak dlhá návratovka - návratovka trvajúca taký istý čas, aký trval pôst ??? LEBO PRIKÁZANÍ JE 10, MESIACOV V ROKU 12, POL TUCTA JE 6, "AKO VONKU, TAK DNU" A NAOPAK....ATĎ....INÉ VYSVETLENIE TO NEMÁ, je to prostá SYMBOLIKA vychádzajúza "z logiky" "Ako dlho trval pôst, tak dlho musí trvať návratovka".... \":D\"
To už rovno môžem napísať, že ako dlho som bdelý, tak dlho musím spať (čiže by som mal spať 12 hodín denne, a byť bdelý 12 hodín denne)....alebo 9 mesiacov čakať na narodenie, a 9 mesiacov žiť/umierať...
Narodené dieťa NEMÁ PROBLÉM, ide na živočíšnu stravu (cicavec) HNEĎ........... Vtáky dostávajú hneď hmyz, červíky, atď....... Ale nie, človek po napr. 21 dňovej hladovke (to je si maximum pre "bežnejšieho" človeka na ktorý sa odhodlá) "musí" mať 21 dňovú návratovku, preto 21 dňovú, lebo [b:1kavarog]NIEKTO sa rozhodol, že musí byť pomer 1:1, a nie napríklad 1:0,33, alebo 1:0,25..... Prote 1:1 znie tak "nábožensky", ako "oko za oko, zub za zub"... NIE JE PRÁVE V TOMTO PES ZAKOPANÝ ???[/b:1kavarog] Asi áno, keď nemenovaný cvok (meno neviem) v tretí deň návratovky po 21 dňovom pôste sa doslova prežieral otrasných kombinácií jedál a vo veľkom množstve (odkaz raz postol Kachně v tomto topicu), A ANI SA NECÍTIL ZLE..... [u:1kavarog]Ale áno, už čakám na to, ako tu niekto napíše "Dobre, ale on je jeden z tisíca, iný by to možno neprežil".... FAKT ,???? A čo keď je on 1 z tisíca, KTORÝ TO TAKTO SKÚSIL, a preto ostatní nevedia ako by reagovali na niečo také oni sami ???? NIE, NIKOMU TO NEODPORÚČAM......prežierať sa, a ešte v zlých kombináciách, to neodporúčam ani pri nehladovaní.[/u:1kavarog]

Ešte sa vyjadrím k návratovke.............. Propagátori pôstov sa vyjdrujú, že návratovka je rovnako dôležitá ako pôst samotný, a možno aj dôležitejšia. TAK POTOM NECH DRŹIA LEN "DIÉTU" ODPORÚČANÚ AKO STRAVU POČAS NÁVRATOVKY..... \":D\" \":D\" \":D\"
ÁNO, NAPÍŠU PRAVDU - NÁVRATOVKA JE SKUTOČNE DôLEŽITÁ (u 1-3 dňového pôstu je ale nepotrebná.... \":wink:\" ), ALE NEMUSÍ BYŤ ZĎALEKA TAK PREMRŠTENÁ..........Podľa môjho názoru (nevravím aby ste sa ním riadili) stačí u 4 dňového 1 dňová návratovka, u 7 dňového 2 dňová, u 10 dňového 3 dňová, u 14 dňového 4 dňová............. atď.........u 40 dňovéhomožno 10 dňová........
CHCEL BY SOM VIDIEŤ, AKO BY TIETO NÁVODY DOSTALI VŠETCI ĽUDIA, .....A NIKOMU BY SA NIČ NESTALO !!!!!!!!!!
Keď si niektorí ľudia (jeden je na youtube) dávajú po 7 dňovom pôste V PRVÝ DEŇ ryžu NATURAL (agresívnejšia než biela ryža), niekto po 21 dňovom pôste v tretí deň PREŽERE blbostí od výmyslu sveta, a nič sa mu nestane.......Keď si dá kňaz po 40 dňovom pôste ako prvé jedlo slepačiu polievku s rezancami, a určite aj kúskom soli a korenia....a nič sa mu nestane......PREČO BY SA NIEKTO MAL POTOM BÁŤ ZNÍŽIŤ DĹŽKU 40 DŇOVEJ NÁVRATOVKY PO 40 DŇOVOM PôSTE ????
KOMU TO VYHOVUJE, KĽUDNE, NECH SI DRŽÍ NÁVRATOVKU TAK DLHO, AKO ODPORÚČA MALACHOV, PARTYKOVÁ (kopíruje po Malachovi), Mácha (zatracuje urinovú hladovku a klystíry počas hladovky - to asi ani nepotrebuje komentár. ale aj tak je pre kopu z vás "Boh" \":D\" )...
ALE TEN, KTO SA NECHCE PUSTIŤ DO DLHODOBEJŚEJ HLADOVKY PRETO, LEBO SA PROSTE N.E.CH.C.E STRAVOVAŤ V NÁVRTOVKE AKO KRÁLIK PO DOBU 3-7-14-21-40 DNÍ, TEN BY MAL ZAČAŤ EXPERIMENTOVAŤ........
Napr. mne dnes skončil 3,5 dňový (86 hodín) pôst na vode, urine, klystýroch, kúpeľoch, derivačnom kúpeli, cvičení doma (2x20 minút cvičenia denne - s činkami, aby som prišiel čo najmenej o svaly). Urinový pôst dokonca má ešte rýchlejšie spôsobiť prechod tela na endogénnu výživu. NEVIEM ČO TO ZNAMENÁ V PRAXI, DO TELA SI NEVIDÍM..... Znamená to MOŹNO (možno) to, že 3,5 dňový pôst na urine a vode sa môže rovnať možno 5-6 dňovému pôstu na vode (možno áno, možno nie). TAKŽE by som potom podľa takého Máchy mal mať teraz 5-6 dní návratovku, aby všetko prebehlo v poriadku a mne sa nič nestalo....
Lenže čo urobím ja ??? .... Dal som si ráno pol mrkvy, na pare na kolieska.... Idem si teraz dať hovädzí vývar s trošičkou soli, a s čiernym korením (nech rozdúcha trávenie, nie ? ...)....a o takej 14-tej, 15-tej hodine si dám hovädzie mäso s maslom a špenátom. Okolo 200g hovädzieho mäsa (v surovom stave vážené), 100g masla, a asi 150g špenátového pretlaku (mrazený špenát) do toho.... Budem to pekne kusať, vychutnávať si to. A NIČ SA MI NESTANE, ŽIADNEMU MôJMU ORGÁNU SA NEPRIŤAŽÍ. A TO MÁM OSLABENÉ TRÁVENIE Z ROKY TRVAJÚCEHO NENAPLNENIA V ŽIVOTE (táto téma sem nepatrí)...Všetci vieme (alebo väčšina), že nespokojnosť, nenaplnenie...tieto emócie ničia tráviace orgány. Bojujem s tým, ale zďaleka som nevyhral, zďaleka.... Takže NEMÁM "ŽELEZNÝ ŽALÚDOK", čo by potom mohol byť pre vás dôvod, že to jedlo pekne strávim.... NIE. Strávim ho aj s nedokonalým trávením spôsobeným z "duchovných príčin".
[b:1kavarog]LEBO STE NEPOCHOPILI, ŽE TAK DLHÉ NÁVRATOVKY DÁVAJÚ AUTORI LEN PRETO, LEBO PROSTE CHCÚ, ABY SA ĽUDIA PREČISTILI EŠTE VIAC, A ABY SA Z NICH STALI VEGETARIÁNI ČI VEGÁNI. Ale nie každý chce preto v podstate hladovať 80 dní po 40 dňovej hladovke, lebo pre niekoho zelenina a ovocie s nejakou obilnou kašou a trochou masla JE HLADOVANIE. A na tom sa svaly nevybudujú, a ani zdravie, lebo to má minimum živín, čo si budeme hovoriť.[/b:1kavarog] Taká je pravda, aj Jarda to vie, prečo asi on, jeho dcéra a manželka užívajú srvátkový proteín ??? ... \</div

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 11:56 am 

NEnapsal jsem že návratovka má být o ovoci a zelenině, právě naopak jsem tu od začátku psal, že to jak tu prezentují ty dlouhé návratovky ostatní je blbost a zbytečné. \":)\"
A stále mi budeš ty slova vkládat do úst...

Mimochodem zase si vymýšlíš a píšeš jedno a děláš druhé. Psal jsi že už se se mnou nebudeš bavit ne? A teď tu čtu celou slohovku...

Dík za tvůj názor o návratovkách....

Ono kdybys pořádně četl co píšu, tak bys mi pak nemusel křivdit a kecat tu somariny... A za tu Bibli se ti omlouvám, špatně jsem si vyložil větu:
"""...ktorý "konzumujú" názory Malachova a ostatných ako Bibliu, treba po 14 dňovom pôste 14 dňovú návratovk..."""
Z toho jsem nějak v rychlosti vyčetl, jako že toto říká Malachov, ostatní A Bible... Za to promin. Ale ostatní somariny co třepeš a jak urážíš, to stejně nezkousnu.... \":)\"

EDIT: Podle mě není rozdíl nejíst 14 nebo 40 dní... V tom jak se pročistí a jak zhodí kila, to ano, ale v návratovce rozdíl není. Trávicí trakt je stejně zastavený. A podle mne jde právě jen o to nastartování a dát pozor na jojo efekt (tělo bude šetřit energií, u 40ky asi o to víc), jinak tam rozdíl zas tak velký nebude. Větší bude mezi 3 a 10.

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 11:59 am 

Ještě jeden dotaz. Teorie je to dobrá, ale máš všechny ty věci co píšeš (vývary, nudle, celou polívku, kozí mlíko, atd) vyzkoušené po 40ce, nebo 20ce? Nebo je to jen teorie?

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 12:06 pm 

[quote="Dezonero":2nhq1t3o]NEnapsal jsem že návratovka má být o ovoci a zelenině, právě naopak jsem tu od začátku psal, že to jak tu prezentují ty dlouhé návratovky ostatní je blbost a zbytečné. \":)\"
A stále mi budeš ty slova vkládat do úst...

Mimochodem zase si vymýšlíš a píšeš jedno a děláš druhé. Psal jsi že už se se mnou nebudeš bavit ne? A teď tu čtu celou slohovku...

Dík za tvůj názor o návratovkách....

Ono kdybys pořádně četl co píšu, tak bys mi pak nemusel křivdit a kecat tu somariny... A za tu Bibli se ti omlouvám, špatně jsem si vyložil větu:
"""...ktorý "konzumujú" názory Malachova a ostatných ako Bibliu, treba po 14 dňovom pôste 14 dňovú návratovk..."""
Z toho jsem nějak v rychlosti vyčetl, jako že toto říká Malachov, ostatní A Bible... Za to promin. Ale ostatní somariny co třepeš a jak urážíš, to stejně nezkousnu.... \":)\"

EDIT: Podle mě není rozdíl nejíst 14 nebo 40 dní... V tom jak se pročistí a jak zhodí kila, to ano, ale v návratovce rozdíl není. Trávicí trakt je stejně zastavený. A podle mne jde právě jen o to nastartování a dát pozor na jojo efekt (tělo bude šetřit energií, u 40ky asi o to víc), jinak tam rozdíl zas tak velký nebude. Větší bude mezi 3 a 10.[/quote:2nhq1t3o]
Ak si od začiatku prezentoval to, že návrtovky sú zbytočne premrštené, tak sa ti ospravedlňujem ja, muselo to byť dávnejšie, a ja nemám prečítanú každú stranu tohto fóra. Zdalo sa mi, že je to inak.
S tým čo píšeš v EDIT, tak....JOJO EFEKT ???? To sa deje, len keď sa človek začne prejedať sacharidmi.....U ŽIVOČIŠNYCH TUKOCH A BIELKOVINÁCH to nehrozí. Tu máš teda ďalší dôvod, že je pre nás prirodzené jesť tuky a bielkoviny, a nie sacharidy s minimom tuku a trochu bielkovín...\</div

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 12:10 pm 

Tak jsem to četl jještě a řeknu ještě jednu věc.
SOUHLASIM S TEBOU.
A taky jsem tu psal, že je to přehnané, co píšou ostatní a že stačí kratší, po 40ce klidně týden, s tím že klidně 6tý den už maso, a že bych to odhadoval, že tělo musí zvládnout všechno, že jen mám strach z toho rozběhnutí střev, takže vlastně jen to mírnit, než bude první stolice... Takhle jsem to napsal... Takže s tebou v podstatě souhlasím a děkuju ti za názor...

Mimochodem ten chlap co zplácal všechno možné to unesl, všechno kromě soli. Přesolil a pak otekl, ale to je normální. Prostě sůl a koření mírnit a a postupně... To jsem taky psal.

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 12:12 pm 

JOJO efektem jsem myslel to, že člověk prostě spaluje méně, tedy by měl mít menší příjem. Tělo bude šetřit, jak je navyknuté.
Ale je pravda, že to nabírá z kombinace tuků a sacharidů, to taky vím.
Stejně jako vím, že po bůčku se netloustne, že se tloustne po bůčku se sacharidy, tedy nedávat třeba bůček a pivo.

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 12:12 pm 

[quote="Dezonero"219dlm3m]Ještě jeden dotaz. Teorie je to dobrá, ale máš všechny ty věci co píšeš (vývary, nudle, celou polívku, kozí mlíko, atd) vyzkoušené po 40ce, nebo 20ce? Nebo je to jen teorie?[/quote219dlm3m]
To s mliekom teória nemôže byť - pozri na deti, NIET O ČOM....\</div

Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne čtv led 01, 1970 2:03 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 12:21 pm 

Dezonero : \":wink:\" Vidíš, ty si čítal moje príspevky trochu nepozorne, a ja tvoje dozadu (pár strán dozadu, keď som tu ešte neprispieval do TOHTO pôstovacieho topicu, ak si odmyslím dobu spred 3-4 rokov) som nečítal.
Takže nakoniec sme zistili, že ak si odmyslíme môj "písmenkový temperament", že sa na dosť veciach zhodneme. A vyzeralo to úplne inak pre nás oboch.
Tak sa maj pekne, zatiaľ nemám žiadnu otázku na teba.
ALE NEDIV SA MI AKO SA S*RIE, KEĎ MALACHOV A SPOL. ODPORÚČAJÚ TAK DLHÉ NÁVRATOVKY, A V PODSTATE ANI SA NEZMIEŇUJÚ O MOŹNOSTI KRATŠÍCH........ Ja si tiež chcem dať neskôr (o rok ? Zatiaľ budem dávať jeden 84 hodinový urinový a jeden 36 hodinový urinový pôst v mesiaci) dlhšiu hladovku.... 7 dní, ale aj 14 dní (či sa odhodlám na dlhšie, to neviem, ale prečo nie, no to až o niekoľko X rokov, zatiaľ mám 27 rokov, nemusím sa príliš ponáhľať keď to tak necítim)...ale silne ma od toho odradzovala tá premrštená návratovka..... Preto som sa v nej pokúšal nájsť logiku, no NENAŠIEL SOM. Našiel som v tom len "zbožné prianie autorov ,aby sa človek prečisťoval ešte viac, a aby proste jedol len rastlinnú stravu....ach jajj.....".
Keby tí autori poupravili svoje knihy, vydali nové doporučenia (keby neboli pod náboženským a "morálnym" pôsobením), tak by odporúčali oveľa kratšie návratovky, a kľudne nie len na ovocí a zelenine, ale aj vývaroch a kefíre/kozom mlieku, samozrejme množstvo najprv z maličkého, by sa zvyšovalo, v závislosti od toho, aký dlhý pôst bol..... A HNEĎ BY OVEĽA VIAC ĽUDÍ ZAČALO PRAKTIKOVAŤ PôSTY.
PS : často si zamieňam slovo "hladovka" a "pôst". Bol som zvyknutý na slovo "hladovka", ale topic sa volá "Půst", takže sa snažím používať slovo "pôst", hoci ho niekedy môžem nahradiť slovom "hladovka".

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 12:39 pm 

Já neřeším názvosloví. A ty knihy jsem žádné nečet, na to jsem línej. \":)\"
Četl jsem právě jiné zdroje, obzvláště o půstech z duchovních důvodů (to už jsem tu taky psal) a tam právě návratovku řeší velmi rychle, v rámci pár dnů. Protě většinou řknou třeba týden, nebo dny vůbec neuvádí, ale zmínej že bez soli, bez koření, a pak s ním pomalu. Prostě rozhodně nikde návratovku nevedou do týdnů.
Já si právě taky logicky odvodil, že tělo když se rozběhne, tak jediné co mu může ublížit je zácpa, že střevu trvá než se rozjede, a pak že je prázdné a musí si udělat nějakej šlem...
A vývar se bere po nemocech a po všech hladovkách a tak, takže by po 40ce mohl bejt klidně taky. Z toho taky strach nemám. Dnes večer končí mých 40, dám si rajčata a papriku a zítra si dám vývar co mám, a pak uvidím a budu pít asi mléko a nějaké sýry. MAso se přece jen ještě nedovážím no. A zeleninou prostě nic nezkazím, maximálně to vyplní střevo a naředí stravu...
Ale rozhodně "zdravě" se stravovat dlouhodobě nechci a nějak moc neřeším, co jím...

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 6:45 pm 

[quote="Dezonero"1yybpq20]Já neřeším názvosloví. A ty knihy jsem žádné nečet, na to jsem línej. \")\"
Četl jsem právě jiné zdroje, obzvláště o půstech z duchovních důvodů (to už jsem tu taky psal) a tam právě návratovku řeší velmi rychle, v rámci pár dnů. Protě většinou řknou třeba týden, nebo dny vůbec neuvádí, ale zmínej že bez soli, bez koření, a pak s ním pomalu. Prostě rozhodně nikde návratovku nevedou do týdnů.
Já si právě taky logicky odvodil, že tělo když se rozběhne, tak jediné co mu může ublížit je zácpa, že střevu trvá než se rozjede, a pak že je prázdné a musí si udělat nějakej šlem...
A vývar se bere po nemocech a po všech hladovkách a tak, takže by po 40ce mohl bejt klidně taky. Z toho taky strach nemám. Dnes večer končí mých 40, dám si rajčata a papriku a zítra si dám vývar co mám, a pak uvidím a budu pít asi mléko a nějaké sýry. MAso se přece jen ještě nedovážím no. A zeleninou prostě nic nezkazím, maximálně to vyplní střevo a naředí stravu...
Ale rozhodně "zdravě" se stravovat dlouhodobě nechci a nějak moc neřeším, co jím...[/quote1yybpq20]
Fakt končíš 40-tku ? Neviem ako mi to (alebo nám čitateľom fóra čo čítajú aj tento tvoj príspevok) môžeš dokázať (že zhodou okolností práve dnes večer...), ale rád by som tomu veril (neber si to osobne ! \</div

Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 7:22 pm 

Můžu to dokázat tak, že jsem se tu registroval právě proto, abych se domluvil o tom, jak bych měl efektivně za týden najet na normal stravu a psal jsem, že to držím 34 dní, před 6ti dnama, klidně si to najdi. \":)\"
Takže to vychází na dnešek...
Popisoval jsem tu i průběh půstu. \":)\"
Těsně předtím než jsme se začali hádat...

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 7:50 pm 

[quote="Dezonero":1xyshx0r]Můžu to dokázat tak, že jsem se tu registroval právě proto, abych se domluvil o tom, jak bych měl efektivně za týden najet na normal stravu a psal jsem, že to držím 34 dní, před 6ti dnama, klidně si to najdi. \":)\"
Takže to vychází na dnešek...
Popisoval jsem tu i průběh půstu. \":)\"
Těsně předtím než jsme se začali hádat...[/quote:1xyshx0r]
Super, to je už DOSŤ dôveryhodné... \":wink:\"
A ktorý tvoj pôst to je, koľko máš rokov, za akú dobu (od začiatku pôstovania) si sa dostal ku 40 dňovému pôstu ?
Díky vopred za odpovede, nebudem ťa rušiť (načo), ale potom tu napíš akú návratovku si si dal a ako si sa cítil.
Ďakujem \":wink:\"

edit : Ešte by ma zaujímalo, z akej stránky/stránok si čerpal tie "duchovné pôsty", pri ktorých ľudia nevykonávajú tak dlhú návratovku ako sa "bežne" odporúča, díky \</div

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 9:05 pm 

No je to můj první, bez přípravy. Jak jsem psal, poslední jídla byly paprikááš a pak uplně poslední cibulka s rohlíkem... \":D\"

Prostě jsem chtěl začít držet půst a tak nějak jsem přemýšlel jak dlouho a čekal jsem po zkouškovém, nevěděl jsem jak budu slabý. A řekl jsem si, že dám rovnou 40, protože jsem o tom něco si početl a vypdalo to, že to není těžké a že nejhorší je ta acidoza a hlad je jen první tři dny, takže pak je jedno jetli držím 7 dní nebo 40. S tím že to kdyžtak kdykoliv ukončím.
No a tak jsem to nakonec vydržel 20 a pak jsem byl rozhodnutý i přes všechny chutě vydržet 40. Hlad jsem neměl a chutě jsou normální, takže je to jen o vůli. A sílu má člověk taky...

Čerpal jsem tak, co jsem našel na netu.
Konkrétně tady jsem začínal:
http://www.obohu.cz/biblicke-rozbory/pust

A pak jsem stáhnul nějaké PDF jako "Bohulibý půst" a ještě jeden...
No a pak taky v Bibli samotné je o postech, ale nikoliv o návratovkách, a když už, tak jim dali hned normální stravu, tehdy hrozny, chleba, fíky, a podobné.

PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2014 9:13 pm 

Tady to mě inspirovalo, že je to v poho.
Arthur Wallis - Bohulibý půst

Tohle jsem jen zběžně prošel:
Začínáme s půstem - Nathaniel Hawthorne Bronner, Jr.

A hlavně mě pár křestanů dalo tip, jak je půst dobrej, protože jsem si stěžoval na bolest ledvin a tohle prý pomáhá, tak jsem se o to začal zajímat. A nikdo nemluvil o návratovce, takže to takové terno bejt nemůže. \":)\" To mi došlo. To až pak když jsem četl podobné stránky těmto a návraty měsíční atd, tak mě to lehce zděsilo. \":)\"

PříspěvekNapsal: ned srp 10, 2014 2:29 am 

Dezonero píše:
Tady to mě inspirovalo, že je to v poho.
Arthur Wallis - Bohulibý půst

Tohle jsem jen zběžně prošel:
Začínáme s půstem - Nathaniel Hawthorne Bronner, Jr.

A hlavně mě pár křestanů dalo tip, jak je půst dobrej, protože jsem si stěžoval na bolest ledvin a tohle prý pomáhá, tak jsem se o to začal zajímat. A nikdo nemluvil o návratovce, takže to takové terno bejt nemůže. \":)\" To mi došlo. To až pak když jsem četl podobné stránky těmto a návraty měsíční atd, tak mě to lehce zděsilo. \":)\"

Dezonero, nevim, jestli kniha Zaciname s pustem je preklad knihy Bronner: Quick fast, ktera se vali na netu. Zabyva se myslim pustama do 14 dni, ale i tak pise neco jako ze je blbost jist pred pustem tezky jidlo, ze to pak v tobe hnije behem celeho pustu, viz kapitola Preruseni pustu je stejne dulezite jako co delas pred pustem a behem pustu. Takze tvuj paprikas, cesnek a cibule jako posledni jidlo moc neodpovida ani zdrojum, o kterych jsi psal, ze z nich vychazis \":(\" . V kazdem pripade jeste jednou gratuluju, ze jsi to zvladnul i s tim blbym poslednim jidlem. Dobu navratovky vidi Bronner v tvym pripade na 8 dni, jeden den za kazdych 5 dni pustu. Jeste jsem mrknul na kapitolku Program pred pustem. Pise tam mimo jiny, ze program pred pustem je fakticky slabsi verze pustu, doporucuje napriklad ovoce a to, co Buh povolil v raji. Neber to, ze ti do toho chci kecat, chces byt rebel, tak to delas jinak \":D\" . Ja jsem v kazdem pripade rad, ze jsi se s nama podelil o sve realne zkusenosti a drzim ti palce, at v pohode prejdes na normalni jidlo \":D\" , Pavel.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]