Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 12:29 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 6:48 pm 

Dneska jsem na 6. dnu pustu, zatim je vsechno v pohode. Spatne me zatim nebylo, energie mam dostatek, zrovna jsem dodelala uklid.
Jen jsem si vsimla maleho cerveneho flicku na rtu, to se me asi zacina klubat opar, mirne to svedi. Jo a malem bych zapomela ...vcera me zase zacalo sem tam kapat z nosa, kdyz jsem se predklonila, jen par kapek pokazde, tentokrat to bylo pro zmenu z leve nosni dirky. Ale vecer jsem toho vysmrkala dost z obou direk, neco se tam uvolnilo. Ale bylo to bezbarve, ani zelene, ani zlute.
A co je nejlepsi tak to, ze manzel je nejak podezrele klidny, jen se me vcera vecer a pak dneska rano zeptal jak se citim? Jestli nejsu unavena? Tak jsem mu tady predvedla, ze mam energie vic nez on. \":D\"

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 9:59 pm 
Administrátor
Administrátor

Basia.m píše:
DObrý den,
Mám za sebou něpravidelné 36hod. hladovky a také 3denní hladovku.
Chystám se na 7-10dní...uvidíme. Nenašla jsem odpověď na otázku jak správně čistit tělo při pustu.
Je nutno dělat klystýry každý den? Jak často?
Děkuji,bara

Tak nutné to určitě není i když asi dost vhodné, rozhodně se tím vše usnadní. Denně tak první tři dny a pak dle potřeby.

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 10:03 pm 
Administrátor
Administrátor

maricka_2000 píše:
Já mám za sebou svou druhou 15tku, začátek krušný (následky mé špatné životosprávy a nadbytku stresu) od pátýho dne už ok a klasika , energie a pohoda. Těd končím 11 den návratovky a dobrý, držím se. První týden striktně zelenina, těd už pomalu i živočišní bílkoviny (ryby, sýry). Cítím se fajn jenom mi vrtá hlavou, mám dost bledou stolici, počas půstu ze mě šlo žluče a žluče, jak jsem najel na návratvku jako by utlo...Zatím jsem to nezažil, cítíim se ok, zásadně jsem nezhřešil co se týče stravy, tlak v klidu kolem 100/70 (nesolím) jenom ta stolice se mi moc nezdá, nic mě nebolí... any idea?

To bych řešil až po plně dokončené návratovce, přeci jen tělo potřebuje nějaký čas něž se srovná. Pokud vše zdánlivě funguje a není vám nijak blbě, podle všeho se nekoná žádný zásadní problém.

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 10:28 pm 
Administrátor
Administrátor

miram píše:
Jaky je spravny odstup mezi ocistou jater a pustem? Tyden, dva?
Diky predem i zadem! \":D\"

Předpokládám naprosto minimální, podle všeho by měl stačit i jeden den, ale pokud dáte týden určitě bez problémů.

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 10:52 pm 

Jarda píše:
Předpokládám naprosto minimální, podle všeho by měl stačit i jeden den, ale pokud dáte týden určitě bez problémů.

Dekuji za odpoved. To same me poradil take pv33. Ja jsem si udelala ale nakonec tydenni pauzu, to proto, ze me to nepasovalo do repertuaru. Ale mezitim jsem slusne jedla a delala jsem si klystyry.

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 10:57 pm 
Administrátor
Administrátor

miram píše:
Ahoj Nickname,
Nejdriv sel ven zeleny, potom az sel zluty hlen, az se to postupne vybarvilo do prusvitneho a pak to proste zmizelo ...neco se tam muselo dit, neslo to ven jen tak pro nic a za nic. A stalo se me to "asi" po prechodu na zdravejsi stravu, ale ja to jiste nevim. Tehdy jsem totiz vzala novou praci (Healing Center & Raw Food Cafe), jen sama zelenina, ovoce, orechy, seminka, oliv. olej, smoothies, chleba delany z macenych zrn a orechu, (byl pak suseny v dehydratorech), chipsy ze sladkych brambor a nebo z mrkve, taky z kale, burgery z hub a z maceneho zrniho (take se pak susily v dehydratoru), syrove hranolky z rutabagy, spagety z cukety, salsa, marinara sauce, syry jsem delala z mandli nebo z kesu, ruzne zdrave cookies a dezerty, predkrmy, pizza crust, vsechno bylo veganske. Delavala jsem dvanactky denne, takze jsem tam jedla tyto potraviny a pila ruzne smoothies.
Ja jsem si totiz nesmela do prace prinest ani vlastni vodu v lahvi, neexistovalo prinest si nejake jidlo z venku. Vsechno jidlo a napoje jsem mela zdarma.
Tak jsem o tom ted premyslela, kdy se me to vlastne stalo, bylo to asi po 3 mesicich na te zdrave strave, predtim jsem byla vsezravec. A vis co si myslim? Ze me to prelecilo mozna ze neco v tele, o cem jsem ani nevedela, ze to mam.
Vzdyt ja jsem prisla domu z prace a namisto abych si dala tradicne na veceri s manzelem maso, tak ja jsem si udelala to, co jsem byla zvykla delat v praci. Treba tady ty syrove lazane me moc chutnaly (z portabelly), byla jsem do toho tehdy tak zapalena, ze jsem si i doma chystala pekne vypadajici jidla, me nebylo zatezko si vyrezat z jablka kachnicku a pak ji s chuti zblajznout, smich!
Nevim co me na to rekne pan Jarda, kdyz sem ted dam nejake fotky, sem to rozhodne nepatri, asi si zadelam na poradny prusvih. \":mrgreen:\"

Tak na rovinu řeknu že jablko jako kachnu jsem zatím nikdy nejedl a asi k tomu ani nedojde, když si představím té piplavé práce.

PříspěvekNapsal: ned úno 15, 2015 2:44 pm 

Ahojte VY (pv33, Peťo...), čo máte skúsenosť/skúsenosti so suchým pôstom...
Tiež sa vám počas suchého pôstu (žiadna sprcha, žiaden kúpeľ) trochu zhoršuje koža ? ... Suchšie fliačiky, prípadne malé stopy ekzému... ? Mne sa také objavilo na pravej paži v množstve asi 6ks + maličké akoby "bradavičky" (1,5x1,5mm až 2x2mm) v počte asi 5ks na malíčku pravej ruky... Mám za sebou veľké množstvo klystírov, 12 očíst pečene, XY shankapraksalán, XYZ derivačných kúpeľov a olejového mlgania, športujem, žiadne lieky neberiem, potraviny bez E-čok, väčšinou od farmára...Veľmi kvalitná voda na pitie, dychové cvičenia.... kopu 1 dňových pôstov, asi 7 trojdňových, 2 sedemdňové.... TAKŽE TO NEBUDE V ZLOM DETOXE.......... BUDE TO ŽIVOTNÝM POĽOM - jeho "zlým" koreňom, alebo jeho zlými "vetvami"... Tak isto po suchých pôstoch (pokiaľ viem tak 4-5 36 hodinové zatiaľ a jeden 60 hodinový, teraz držím ďalší suchý, chcem 84 hodinový, dnes je druhý deň) sa mi trochu znekvalitnila na lícnych kostiach, v oblasti asi 3-4cm pod vonkajšími kútikmi očí - farba trošičku do bordova + povrchové "pupienky", nebolestivé, nehnisajúce.
Bude to niečo s pľúcami ? ... Mimochodom, posledné mesiace som oveľa menej zahlienený, než som býval kedysi, takže nechápem, prečo práve teraz sa mi opticky pohoršila pokožka....
Ak suchý pôst "páli" toxíny atď v bunkách, prečo sa mi počas suchého pôstu opticky trochu zhoršuje pokožka ??? ...

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

Naposledy upravil Kosican87 dne ned úno 15, 2015 5:38 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: ned úno 15, 2015 4:15 pm 

Zdravim.
Dnes mam 6.ty den druheho kola sucheho postu. Prvy bol v trvani 7 dni a prestavka 16 dni.
Na zaciatku pred postom som mal 77kg, pocas 1.postu som spadol na 67kg, tesne pred druhym postom 72kg a dnes mam 63.5kg pri vyske 180cm, cize nejake zasoby tuku este su. Brucho islo dole z 92cm na 82cm, ideal je 86cm a menej. A na bruchu zacinaju byt vidiet tehlicky.
Predpostova priprava nebola nijak extra. Vecer pred postom som vypil podmaslie, 2l vody a asi 4 hodiny nato som si spravil 4x klystir s citronom asi po 1l ale neudrzal som to viac ako 2 minuty - odstup od podmaslia bol asi maly. Mimochodom to bol moj prvy klystir asi po roku. Dopil som zvysne podmaslie a rano vyplach nosa pohar vody a takto zacal moj post. Viem, spravne sa zacina uz v noci.
Co ma velmi prekvapilo bola moja reakcia 13 dni po prvom poste som si dal kurca (pecene z tesca) k tomu 2 piva a asi 2 pol deci vodky na druhy den jednu 100g cokoladu. Ludia tu pisu ako uz v polovici navratovky si davaju pivo, opijaju sa atd... Ja mam asi neskutocne pomaly rozbeh travenia po poste. Pivo ani vodka mi v podstate nechutili, kurca ano. Na druhy den po pive som zacal fukat z nosa hlieny a trvalo to 6 dni teda este aj 4 dni pocas 2. postu. Vcera a dnes 5. a 6. den postu rano po zobudeni som silou vyfukal trosku zlteho hlienu, ale inac cez den mi z nosa isla iba max priesvitna tekutina - hlavne ked som bol vonku. Nebol som najteplejsie obleceny. Ked som doma prakticky mi nic z nosa nekvapka. Pavel tvrdi, ze vraj sa moje telo cisti, mne to skor pripada ze som sa tym pivom zahlienil. Netusim presne kde je pravda.
Pocas 2. postu ma chrbat zacal pobolievat uz prvy den ale na 5ty den ma uz skoro nebolel - konkretne spodna cast. Horna cast ma trochu pobolievala ale to je skor od chladu - musim sa teplejsie obliekat.
Celkovo sa citim slabsie, hoci zatial neodpadavam. Horucku nemam, pery mam suche, cervene flaky od psoriazy su teraz suche biele ako ked ma clovek lupiny a uriny je tiez pomenej tmavo oranzova farba trosku do cervena.
Rad by som sa dopracoval k cislu 11 (take magicke cislo, mozno aj viac ak by som neodpadaval a urina by bola v pohode) a potom dal navratovku, pripadne presiel na mokry post, ale neviem ci to je najvhodnejsie a ako dlho by som to este zvladal. Bohuzial vela ludi na tomto fore so suchym postom skusenosti nema takze asi malokto poradi ako dlho sa moze ist na mokry post po dlhom suchom. Pokial budem na tom velmi zle tak to ukoncim hoci aj 7 den. Najviac ma stve ze som si nemohol vybavit volno na zajtra (7. den), ale ked bude malo prace tak ma pustia domov. Vcera som bol na bicykli asi 3 hodiny, z toho asi 30 minut som ho tlacil, ale mam pocit ze prospesnejsia by bola prechadzka. Isiel som do kopca z kopca, velmi pomalym tempom a na slabych prevodoch celkovo mozno 15 - 20 km.

PříspěvekNapsal: ned úno 15, 2015 5:28 pm 

Jarda píše:
Tak na rovinu řeknu že jablko jako kachnu jsem zatím nikdy nejedl a asi k tomu ani nedojde, když si představím té piplavé práce.

Ale vzdyt to je brnkacka, kdyz vite jak na to.

PříspěvekNapsal: ned úno 15, 2015 5:37 pm 

Peťo, SI MACHER....
Áno, veľmi málo ľudí tu má skúsenosti so suchým pôstom, a celkovo VEĽMI MÁLO slovákov a čechov má skúsenosti so suchým pôstom o trvaní 7 a viac dní...
Povedz narovinu - koľko dní suchého pôstu si pred začatím toho "druhého kola" suchého pôstu plánoval ? Ak menej než 11, tak daj radšej menej, aj keby si sa na 11 dní cítil.... To je môj názor. Inak, neboj sa, pekne sa zbavuješ mŕtvej/ťažkej vody z organizmu.... TO JE SUPER VEC ,a neboj, omladenie ešte len príde, ako som už písal.... \":wink:\"
LEN SA POTOM NEZASVIŇUJ PIVOM (ak, tak len občas), múkou, obilninami, cukrom.....

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: ned úno 15, 2015 6:14 pm 

Nejaký RUŠTINÁR, RUŠTINÁRKA ???

Ruský jogín Sat Marga v čase okolo 35:50 začne odpovedať na otázku ohľadom shankapraksalany pred suchým pôstom...
Z toho čo som zachytil (neviem po rusky) mi to príde tak, že po shankapraksalane Sat Marga pred suchým pôstom len pije, ale už nič neje.... Čiže urobí Shankapraksalanu, potom vypije klasickú vodu (bez soli), nejaké množstvo (neviem aké), a potom prechádza na suchý pôst. Je to tak, alebo som len zle rozumel ? Je to pre mňa dosť dôležitá informácia, budem veľmi rád, keď mi na to niekto zodpovie, myslím, že to bude osožné pre nás všetkých sa to dozvedieť...Ďakujem.

Odkaz na videjko, pretočiť si na 35:50, keď sa ho niečo bude pýtať žena spoza kamery, a jeho odpoveď sa bude týkať práve shankapraksalany pred suchým pôstom...

https://www.youtube.com/watch?v=slbsFEozYfQ

edit : Sestra mi to trochu preložila (ale kto vie po rusky, preložte prosím tiež), vie po rusky tak na dvojku (slovenskú), a vraj tam Sat Marga hovorí niečo také : Suchú hladovku začína Shankapraksalanou ráno, po shankapraksalane NIČ NEJE, len pije vodu, aby sa zbavil tej nahromadenej soli, ktorá by mohla podráždiť tráviace orgány... Tou vodou (sladkou, teda bez soli) ktorú po shankapraksalane pije, preplachuje aj žlčník, je to vraj nutné, keďže sa nebude po shankapraksalane už jesť. O množstve vody sa tam zmieňuje asi tak, že povie že vypije "pár deci", tak to preložila sestra. (Ale ja si myslím, že čím viac vody vypiť po shankapraksalane bez následného jedla (ako začiatok hladovky či mokrej či suchej), tým lepšie, zas ale nie extrémne veľa. Možno také dva-tri litre do večera, možno aj 4 litre ak niekto chce)
Po tom poslednom napití sa vody (niekedy večer, dajme tomu o 20:00) sa začína suchá hladovka.
Sat Marga počas suchej hladovky dokonca aj MLGÁ OLEJOM (on tam spomína mlganie maslom, asi sa dá aj maslom, ale ja mlgám slnečnicovým olejom bežne, zatiaľ v dni hladovky nie, ale asi začnem). Očividne mu to nijak neštartuje trávenie, to mlganie olejom/maslom, nakoľko jeho suchý pôst trval 21 dní, a keby to štartovalo trávenie a zároveň sa jednalo o suchý pôst, tak neviem neviem.... Sat Marga hovorí, že je zbytočný fanatizmus sa obávať zavlažiť ústnu dutinu, samozrejme PIŤ SA NESMIE. Takže mlgá olejom, potom si dôkladne vypláchne ústa, asi aj vyčistí jazyk. O umývaní zubov som tam nezapočul nič, ale myslím, že umývanie ústnej dutiny kefkou a sódou bikarbónou po mlganí oleja by nemalo nijak uškodiť, keď už tam mohol mlgať olej/maslo .... Ďalej Sat Marga hovorí, že si dáva počas suchej hladovky na pery "maslo", aby sa mu nelúpali pery.
Dúfam, že sa stále jedná o PLNÚ SUCHÚ HLADOVKU, nakoľko som tam nezapočul, že by spomínal sprchu či kúpeľ, a rozpráva sa tam o suchej hladovke a nie polosuchej.

Ďalej moje postrehy...
Počas suchej hladovky sa deje toto, citujem Partykovú : "U tohoto typu (suché) hladovění (stejně jako u kaskádového hladovění) dochází k opačnému pohybu tekutin: z buněk a mezibuněčného prostoru tekutina difunduje do krevního řečiště a dále do vylučovacích orgánů včetně kožních pórů. Strhává s sebou usazeniny a tak organismus očišťuje." Mlganie olejom čistí krv, zbavuje ju toxínov, atď... Takže zaujímavé čo robí Sat Marga...Podľa všetkého mu to funguje, keď tak radí, a má za sebou 21 dňovú suchú hladovku...
ALE, NA INTERNETE SOM SA DOČÍTAL, ŽE SA MLGANIE OLEJA POČAS PôSTU NEDOPORUČUJE. Boh vie prečo, možno pre nejakú teóriu, možno pre nejakú prax....KTO VIE, AKO TO JE. Ja osobne, čo mlgám olej takmer každý deň, sa teda mlgania oleja počas pôstu vzdám - teda s ním nezačnem počas pôstu.

Ďalej...Shankapraksalana sa vykonáva za pomoci slanej vody... Soľ je soľ, sú to minerály (hlavne sodík, aj keď je to himalájska soľ), nie je tam žiaden sacharid, bielkoviny, tuk.... Takže keď je napr. dnes večer, a niekto sa práve teraz rozhodne dať si suchú hladovku, tak ju môže začať (podľa všetkého...) ráno pomocou shankapraksalany (ak na to má čas), po shankapraksalane nič nejesť, iba piť do večera dostatok vody, a od večera už nepiť a tým zahájiť suchú hladovku. Ja osobne už ten čas od posledného najedenia považujem za začatie hladovky, a myslím, že shankapraksalana vykonaná v deň keď sa nič nekonzumuje, sa nebude s hladovkou "biť", takže už vtedy vlastne telo nemusí nič tráviť, a tak, aj keď možno nie 100%-ná, ale aspoň 95%-ná hladovka sa uskutočňuje už v deň, keď si urobíme shankapraksalanu. Samozrejme mokrá hladovka. Suchou začneme (ak si chceme dať suchú) po poslednom napití sa večer. Ak chceme držať mokrú, tak budeme piť aj nasledujúce dni.
Mimochodom, to s vyplachovaním úst....Môj názor je na to vlastne taký, že v ústach predsa celý čas máme vlhko od slín, takže myslím, že vypláchnutie úst vodou by nemalo uškodiť. A po mlganí olejom je vyplachovanie úst nutné... Hovorí sa, že keď dôjde koža do kontaktu s vodou pri suchej hladovke, tak tá časť kože sa nebude "obnovovať" tak, ako by sa počas suchej hladovky bez kontaktu s vodou obnovovala (liečila)...Ale v ústach je vždy mokro, nie len vlhko, ale doslova mokro...Stačí si jazykom prejsť po zuboch, uvolnia sa sliny, a je tam mokro...Takže ústna dutina nie je nikdy v suchu...Znamená to teda, že sa potom nebude môcť "obnovovať" ústna dutina počas suchého pôstu lepšie, ako počas mokrého, kde sa pije voda (teraz nenarážam pri tom pití vody len na kontakt s ústnou dutinou, totiž tu ide celkovo o príjem vody "zvonku" pre celý organizmus formou pitia, klytírov, kúpeľov...)... ? ... Nemyslím si. Ústna dutina asi bude špecifická v tomto, a preto jej podľa mňa to vyplachovanie vadiť nebude, ak sa to nebude preháňať (takže to urobiť podľa môjho názoru raz, alebo dva krát denne, z toho raz po mlganí oleja).

Mimochodom, v nejakom zmysle tam spomína "dva dni" alebo "dva a pol dňa"....Sestra tomu nerozumela, rozumel tomu niekto z vás ? Lebo síce tam spomína tie "dva dni" či "dva a pol dňa", ale nevieme v akom zmysle, nakoľko tam jasne hovorí, že po shankapraksalane pije len v ten deň kedy si ju pred suchou hladovkou robí, a na druhý deň už nepije nič...

Môže teda niekto preložiť z toho videjka od Sat Margu viac, aby nás to mohlo obohatiť ? Ďakujem pekne za nás všetkých, ktorí nechceme čerpať len od Malachova, Filonova a Partykovej (ktorá čerpá od prvých dvoch spomenutých...)...

Naposledy upravil Kosican87 dne pon úno 16, 2015 12:15 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: ned úno 15, 2015 10:27 pm 

Rusky tady umí skoro každý, jsme tu starci. Ale to, co ten pán říká, zajímavé není.
A "osožné" tiež nie je ...
veĺa šťastia, bratko ...

PříspěvekNapsal: ned úno 15, 2015 11:10 pm 

martina72 píše:
Rusky tady umí skoro každý, jsme tu starci. Ale to, co ten pán říká, zajímavé není.
A "osožné" tiež nie je ...
veĺa šťastia, bratko ...

Ďalší príspevok od teba, ktorý nemá hlavu ani pätu.... \":roll:\"

PříspěvekNapsal: pon úno 16, 2015 1:26 am 

Kosican87 píše:
Nejaký RUŠTINÁR, RUŠTINÁRKA ???

Ruský jogín Sat Marga v čase okolo 35:50 začne odpovedať na otázku ohľadom shankapraksalany pred suchým pôstom...
Z toho čo som zachytil (neviem po rusky) mi to príde tak, že po shankapraksalane Sat Marga pred suchým pôstom len pije, ale už nič neje
.... ......

Aspon neco k Sat Margovi. Dival jsem se, jak dela sanku https://www.youtube.com/watch?v=8FdZCxMWQvU. Za prve rano pije hned teplou vodu se soli, ne pred tim litr vody. A po ukonceni sanky vypije 1-2 pohary vody a vyzvraci a rika, ze ma clovek zizen, ale ze je zadane 3 hodiny nic pit, a pak teplou vodu, aby nedoslo k ochlazeni. Takze zadny hermanek po ukonceni a jen po 40-60 minutach 2-3 lzice rozvarene ryze s ghi.
Co se tyka zacatku sucheho pustu, den pred tim udela rano sanku, pak tak 2 a pul hodiny nepije a pak zacne pit, vypit 1, 2, 3 litru vody, jak kdo potrrebuje. A rano uz nepije a zacina suchy pust. pak se ho ptaji co doporucuje na ulehceni pustu. Rika, ze byva hnusny pocit v puse a ze pomaha zuzlani slunecnicovyho oleje, tak 20-30 minut prohanet olej pusou a pak vyplivnout. A potom vyplachnout pusu vlaznou vodou a vyplivnout. pak mluvil o masazi a pak jeste rikal, ze mu hodne praskaly rty, tak je ted lehce pretre ricinovym olejem a jsou OK.

Jinak jeste jsem cetl u nejakeho dalsiho ruskeho autora, zapomnel jsem u koho, ze povoluje cisteni zubu slanou vodou, protoze ta se nevstreba, a obdobne povoluje i klystyr slanou vodou. Ale mam tech knih vic ted jsem to nenasel.

PříspěvekNapsal: pon úno 16, 2015 9:13 am 

pv33 : Ďakujem pekne, Pavel, za ujasnenie nejaých vecí z toho, čo Sat Marga hovoril \":-)\"
Mimochodom, to žužlanie/mlganie oleja by si ty zaradil do suchého pôstu, keď ho budeš najbližšie robiť ? Či by si ho nezaradil ?

Čo sa týka toho klystýru so slanou vodou + umývania zubov so slanou vodou, to je uvedené v knihe "Léčivá detoxikace hladem - teorie" od Gennadij Malachov, strana 186. Ale, Gennadij Malachov to píše ako jednu z možností, lenže on by sa radešej priklonil k tej bez slanej vody. On to v knihe spomenul, nie ale ako jeho radu, len ako jednu z možností, ktorú síce nezavrhuje, ale neprikláňa sa k nej. A píše tam, že keď už niekto má počas suchého pôstu si robiť klystýr slanou vodou a umývať si zuby slanou vodou, tak vraj len ľudia konštitúcie sliz (tučnejší, "naliatejší"...). Mimochodom, tá voda je 8% až 10% roztok soli, čiže dosť brutálne slaná.... A kto vie, či po umytí zubov s takou vodou nebude pocit v ústach ešte sušší.... A umyté zuby aj tak nebudú cestou ku sviežejšiemu dychu, lebo ten pach pôjde z vnútra tráviacej sústavy (pažerák, žalúdok ?...), nakoľko sa počas suchého pôstu nepije ani voda...
Ďalej si myslím, že keď sa suchý pôst začne tou shankapraksalanou po ktorej sa nebude nič jesť (len do skorého večera piť 1-3 litre "normálnej vody" so začatím dva až dva a pol hodiny po poslednom napití sa slanej vody, čím chudší človek tým viac vody), tak klystýry (do úvahy sa berú len tie "megaslané" s 8-10% roztokom soli) vôbec nebudú počas suchého pôstu potreba, keď aj tak počas suchého pôstu sa nebude nič v strebávať v hrubom čreve z toho, čo tam počas suchého pôstu vznikne... nie ? ...Tak sa píše v knihách.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]