stejski píše:
Když chce někdo žrát jak pračlověk, tak prosím, ale proč hanit tak zajímavou knihu, kterou ani nečetl jenom proto, že ho teď chytlo paleo a takhle kniha mu hodně vadí, ale za rok to bude třeba jinak...
PREČO

..... Lebo tá kniha popiera SKUTOČNOSŤ.............. Prírodné národy stravujúce sa čo najväčším množstvom mäsa a živočíšnych produktov (krv, mlieko - nie kravské, vajíčka, živočíšne tuky) sú NAJZDRAVŠIE, NAJSILNEJŠIE, majú najlepšie ZUBY, KOSTI, dožívajú sa NAJDLHŠIEHO VEKU, a sú NAJODOLNEJŠIE.......
Čo viac k tomu dodať ??? Už asi NIČ. Len niekto si musí dať klapky dole z očí, prsty vytiahnuť z uší, a POCHOPÍ TO TIEŽ.......... Ale darmo - odhodiť "vieru" (hoci v blud) je pre niekoho veľmi ťažké..... a ja to nie som, ja totiž v blud neverím.
Môžem si vybrať z troch možností :
1. jesť veľa živočíšnych produktov - mäso, vajíčka, bryndza, ryba... (veľa bielkovín, veľa živočíšneho tuku, a ako doplnok oliv, kokos. olej), a málo sacharidových potravín (resp. hoci aj veľa , ale nízkosacharidových, alebo stredne nízkosacharidových a malé množstvo ovocia), bez obilnín a strukovín, aby mi úroveň sacharidov ostala pod 50g
2. jesť málo živočíšnych potravín, málo tuku (živočíšneho, rastlinného), a jesť také BLUDY NECHUTNÉ (jedol som ich dva roky...nikdy viac), akými sú krúpy, pohánka, pšeno, ryža (to je najlepšie "zlo"), špalda (fuj, tá "guma", jedz jedno jedlo 30 minút, a ani si ho nevychutnávaj - nie je čo...), hrach, šošovica, fazuľa, mungo (to sa ešte dalo...), adzuki.... a k tomu trochu zeleniny a ovocia...
3. jesť ovocie a zeleninu (hlavne, alebo výlučne surové) a šťavy z nich, orechy a oleje k tomu + nejaký ten kefír, AK človek nie je vegánovitarián...
(4.).............. A keď mi niekto chce povedať, že existuje aj 4. možnosť............. a to jesť "stredne zŕn" a "stredne živočíšnych potravín", (čiže stredne sacharidov a stredne tukov), tak bude miešať "dve palivá" takmer v rovnakom množstve, čo je pre telo NEVHODNÉ, a je to zlé na trávenie (jedzte mäso so zemiakmi či škrobmi v obilovinách - bude vás táto kombinácia prekysľovať.... Jedzte škroby s množstvom tuku - bude vám blbo tráviť...).....
Či chcete mať jedno jedlo ryžu s troškou masla, druhé mäso so zeleninou.... a s obmenami to striedať ?? .... Zlý nápad.... skúste, uvidíte..... Tak, ako neexistuje zviera, ktoré mieša sacharidy s tukmi (jedno z toho má vždy len V MALOM množstve, a druhé VO VEĽKOM, či naopak...), tak by to nemal robiť ani človek.....
Človeku ale môže tráviť lepšie.... lebo VARÍ, a narúša tak väzbu potravín, čo je fajn, a na trávenie nespotrebuje kopu energie...
Čo si vyberáte VY ??? Ja to, čo sa skonzumuje za pár minút, má to najviac výživných látok (AJ ČO SA TÝKA VSTREBANIA, NIE LEN PAPIEROVÝCH HODNôT), a čo najlepšie CHUTÍ, a dá sa to pripraviť na rôzne spôsoby + NETREBA TOHO objemovo veľké množstvá.
Áno, je to nízkosacharidová strava s vysokým množstvom tukov, stredným množstvom bielkovín - a všetko živočíšneho pôvodu (bielkoviny, tuky) + zelenina a ovocie.
ĎAKUJEM ZVIERATÁM ZA TÚTO MOŽNOSŤ............. A ešte viacej "Matke prírode"..... A vlastne........ nebudem to s ďakovaním preháňať........ žijem ? Žijem.... Funguje telo najlepšie na živočíšne potraviny ? ÁNO......... Tak ďakujem raz, a nebudem ospravedlňovať svoje činy, ktoré sú odpoveďou na ZÁKONY PRÍRODY........ a tým pádom odpoveďou na POTREBY ĽUDSKÉHO ORGANIZMU............

.......a tie nezmení žiadne presvedčenie, a rozumný človek nedovolí, aby sa do toho miešala nejaká "morálka", ktorá je vlastne odnožou nejakého náboženstva (či skôr náboMUŽstva)........ ..tie sú nemenné...