pv33 : Pavel, ďakujem za podporu.
Inak to s tým močom počas suchého pôstu...... Ja som mal prakticky od druhého dňa suchého pôstu tmavý moč...(najtmavší ale ku koncu 3. dňa suchého pôstu). Považujem to za úplne normálnu vec, že moč počas suchého pôstu tmavne, nakoľko je v tele vždy menej a menej vody, resp. ak sa tá nová "živá voda" začne telom sama syntetizovať počas "sucháča", tak určite jej nebude toľko, aby sa z nej vytváral moč, ale bude jej toľko, aby sa dostala do buniek a nahradila tak určitú časť (podľa dĺžky suchého pôstu) mŕtvej/ťažkej vody. Veď to by bolo, keby sa "nová živá voda" syntetizovala v organizme, a vzápätí by sme ju vymočili....To by predsa nemalo zmysel, vyšla by nazmar, a organizmus by ňou takto proste neplytval.
Čo sa moču týka, čítal som to od Pavla Máchu čo si písal že máš od neho, potom som čítal od Malachova, že pri urinovom pôste máme piť hlavne urinu, a vody len minimum alebo žiadnu (zo začiatku teda, prvé dni), resp. máme piť vodu počas urinového pôstu ideálne až vtedy (a aj to nie vo veľkom množstve), keď začne moč viacej tmavnúť. Logicky sa to ale nemôže týkať suchého pôstu, lebo pri ňom telu nedodávame zvonka vodu NIJAKO, ani pitím, ani kúpeľmi (čo by bolo aj tak veľmi málo), ani klystýrmi...
Neviem ale, čo je signalizátorom toho, kedy treba suchý pôst ukončiť, lebo niekto je smädný celý pôst a vydrží aj X, alebo XY dní...Ja som smädný nebol.... Ja som napr. mal ranný moč v 81. hodine suchého pôstu dosť tmavý (ale viem si predstaviť o dosť tmavší...), ale počas celých 84 hodín ma ani trochu nebolelo nikde na tele, ani v oblasti obličiek, ani hlava, nič, takže keď taký signál cez bolesť môj organizmus nevysielal, usudzujem z toho, že som kľudne mohol suchý pôst pretiahnuť. Ale pretiahnuť na dlhšie som ho nechcel, aj z dôvodu že v piatok idem na pracovný pohovor a nechcel som zo svojej štíhlej postavy príliš schudnúť, a hlavne z dôvodu, že so suchým pôstom chcem ja narábať opatrne.
Inak, Pavel, keď najbližšie pôjdeš na suchý pôst, skúsiš pred tým tak ako Sat Marga urobiť si shankapraksalanu po ktorej nebudeš nič jesť, ale len piť o 2,5 hodiny po jej skončení 1-3 litre vody (inak, ja som myslel, že treba piť vodu hneď po shanke, si si istý, že si to dobre preložil ? Len sa pre istotu pýtam), a suchý pôst začneš po poslednom napití sa vody podvečer či večer ? Musí to byť fajn pocit začať suchý (ale aj mokrý) pôst s čistým tráviacim traktom, čo nezaistí ani X klystýrov tesne pred jeho začatím, lebo tie riešia len hrubé črevo...
Za seba ešte poviem, že 3 dňový suchý pôst mi bol príjemnejší ako 7 dňový urinový, a podľa všetkého ten suchý aj účinnejší (nevravím, že dvojnásobne, to nie). A V KAĎOM PRÍPADE SUCHÝ PôST JE INÝ, A VYRIEŠI AJ NIEČO, ČO MOKRÝ PôST NEVYRIEŠI (napr. tá ťažká/mŕtva voda...). Do mokrého pôstu (s výnimou prvého dňa po shankapraksalane, kde sa nebude nič jesť, ale bude sa piť pred suchým pôstom) sa už nehrniem. Akurát si ním viem predstaviť suchý pôst začať tými pár hodinami, a ukončiť ho tiež mokrým pôstom, keď by trval dlhšie ako tri dni. Ak 3 dni alebo menej, tak ho ukončiť len pár hodinami popíjania vody na zavodnenie. Samozrejme, keby som si dal 7 dňový suchý pôst (čo je otázka budúcnosti, ale tak skoro to nebude...
), tak ho predĺžim o jeden deň, počas ktorého budem piť dostatok vody, pekne pomaličky. Alebo aj o deň a pol.
Dôležité : Dočítal som sa, že po suchom pôste treba byť opatrnejší s väčšou fyzickou námahou, lebo chvíľu trvá kým sa svaly "zavodnia", rehydratujú, a takto nerehydratované sú náchylnejšie na zranenia. Koľko trvá rehydratácia svalov ale NEVIEM. PRETO TEBA POČÚVAŤ SVOJE TELO, a X dní po suchom pôste (trvajúcom 3 dni alebo viac dní) netreba cvičiť "nadoraz" alebo fyzicky pracovať "nadoraz". Ja si idem zajtra zacvičiť do posilňovne, budem cvičiť viac na pocit, a uberiem 33% (1/3 sérií uberiem) intenzity. Svet sa nezrúti, a ja si žiaden sval "nenatiahnem"