Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 5:31 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 147  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon kvě 04, 2015 11:02 pm 

sakul píše:
Dovolím si Vám nabídnout hypotézu k prozkoumání ... tiky jsou zpravidla důsledkem déle trvající psychické zátěže nebo i jednorázové náročné zkušenosti.
Pokud jste měla tiky pod okem ještě před začátkem půstu, je možné, že Vaše tělo už tehdy signalizovalo, že něco uvnitř je v nepohodě. Doplněním minerálů a vitamínů jako je hořčík nebo B, které působí dobře na nervovou soustavu, jste se dočasně stabilizovala. Nicméně po půstech, které pro některé lidi mohou být stresorem a kde také dojde k úbytku minerálů v těle, začalo tělo opět signalizovat přetížení.

Doplňování vitamínů a minerálů je určitě vhodné, na druhou stranu jejich nedostatek může být jen důsledkem hlubšího problému, ne jejich jedinou příčinou. Zkoumal bych tedy i mimo rámec těla a doplňků

To máte naprostou pravdu, bohužel... Tomuhle stavu se dokonce odborně říká tetánie, jak jsem později zjistila - je to výsledek souhry několika docela nešťastných činitelů, z nichž jedním je rozhodně psychika (tu také aktivně řeším, již třetí rok, ale je to běh na dlouhou trať). Jako důsledek psychického stresu se hořčík více vyčerpává, do toho to mohl více rozhodit ten půst. Další informace, co jsem zjistila, je, že to také souvisí s vitamínem D a činností štítné žlázy a nadledvinek, zdá se, že je to prostě velmi komplexní problém...

Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř kvě 06, 2015 2:05 pm 

Ahoj jsem 25cítkař a zrovna jsem na dalším svém půstu. Nedá mi spát tajuplná máchova supernávratovka. Nedávno mne napadlo jestli by to nemohla být nějaká zeleninová štáva? Podrobněji nyní čtu knižky Walkera kde píše že se štávy střebají obvykle do 15minut. To znamená žádné dlouhé trávení. Chtěl bych něco podobného ozkoušet. Máte nějaký tip na tu pravou zeleninu pro šťávy ? Asi to bude něco zásaditého. Pište jenom půstaři od 20dnů a výše. Díky.M.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 07, 2015 10:08 pm 

Janca B. píše:
To máte naprostou pravdu, bohužel... Tomuhle stavu se dokonce odborně říká tetánie, jak jsem později zjistila - je to výsledek souhry několika docela nešťastných činitelů, z nichž jedním je rozhodně psychika (tu také aktivně řeším, již třetí rok, ale je to běh na dlouhou trať). Jako důsledek psychického stresu se hořčík více vyčerpává, do toho to mohl více rozhodit ten půst. Další informace, co jsem zjistila, je, že to také souvisí s vitamínem D a činností štítné žlázy a nadledvinek, zdá se, že je to prostě velmi komplexní problém...

Déle trvající psychická nepohoda a způsoby myšlení, které lidem neprospívají, se projeví mnoha způsoby a tiky, minerální deficity či snižená fce štítné žlázy nebo nadledvinky jsou ty velmi markantní a časté.

Můžete začít studovat nespočet souvislostí s minerály, vitamíny a stovkami látek, které utváří Vaše tělo, zjišťovat co všechno může ovlivnit štítnou žlázu a nadledvinky a jak upravit tvorbu jejich hormonů, číst dlouhá fóra o tetanii a totálně se v tom ztratit. Pak to bude běh na dlouhou trať a bude to velmi komplikované a komplexní, tak jak píšete. Navíc to bude zamotané, protože "pocit, že to je běh na dlouhou trať a je to velmi komplexní" spustí pocity obav a nepohody, které celý problém ještě zhorší.

Můžete se tak dostat do absurdního stavu jako já před lety, kdy jsem měl nastudované tisíce hodin, mnohé informace o zdraví z mnoha zdrojů, doplňky za desítky tisíc a stejně jsem se cítil hůř a hůř a zděšeně koukal na své vlasové analýzy, které šly od průměrné, ke špatné až příšerné.

Anebo můžete na chvíli alespoň částečně odvrátit pozornost od projevů/symptomů (minerální deficity, tiky, štítná žláza) a zaměřit se na příčinu.
Zajistit, abyste se v mnoha ohledech cítila dobře, odevzdala ze svého života věci, myšlenky, vztahy které Vám neslouží a přinesla tam klid, radost, uvolnění a pohodu a nechala své tělo dělat to,co umí přirozeně - být zdravé, fungovat v pohodě, prostě dělat svojí práci.

Zkuste si tipnout - Když jste ještě byla v mámině břichu a Vaše nadledvinky a štítná žláza se vytvářely z "ničeho", také jste se strachovala, že vytvořit tak složitý orgán je strašně komplikované a že tedy musíte o tom hrozně moc nastudovat, aby se nic nepokazilo?
Nebo jste prostě s důvěrou a klidem očekávala, že vše dobře dopadne a tak jste přišla na tento svět jako organismus složený ze stovek milard buněk a procesů, které věda nedokáže zatím ani popsat, natož nějak napodobit.

Pokud s Vámi rezonuje druhá část odpovědi, zkuste do celého procesu léčení vnést více lehkosti a důvěry.

Je možné že přitom jemně své uzdravování podpoříte jedním či několika doplňky nebo s velkou citlivostí ke svému tělu uděláte nějaké procesy zaměřené na tělo, nicméně už to nebude součástí problému, ale podpoří to řešení.

Pro vysvětlení co tím myslím:
- 21 denní půst provedený silou na základě toho, co jsem si přečetl někde jinde a u kterého se cítím příšerně, ale překonám to, protože prostě musím ... je součástí problému
- vnímání signálů svého těla a poznání, kdy potřebuje zlehčit stravu a kdy potřebuje naopak vyživit je součástí řešení
- sypání do sebe hromady doplňků a řešení kdy, který, jak, s čím brát, kde koupím a co na to říká ten či onen apod je součástí problému
- vybrání si vitamínu nebo byliny, po které se cítím dobře a kterou když si nevezmu jeden den tak se z toho nezhroutím je součástí řešení

Dovolte mi ještě poznámku k tomu, že řešíte psychiku 3 roky a vnímáte to jako běh na dlouhou trať.
Z mého pohledu pokud jdete nějakou cestou 3 roky a nepřináší Vám to výsledky, je čas toho nechat a změnit přístup.
Přestože z mé zkušenosti není změna vnitřního nastavení otázkou lusknutí prstů, tak při jasném rozhodnutí provést změnu a při využití vhodnoho způsobu jsou viditelné výsledky otázkou týdnů nebo maximálně měsíců.

Zvláště v dnešní době, kdy je tolik technik a způsobů dostupných prakticky pro každého.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 07, 2015 11:54 pm 

misaxxx píše:
Ahoj jsem 25cítkař a zrovna jsem na dalším svém půstu. Nedá mi spát tajuplná máchova supernávratovka. Nedávno mne napadlo jestli by to nemohla být nějaká zeleninová štáva? Podrobněji nyní čtu knižky Walkera kde píše že se štávy střebají obvykle do 15minut. To znamená žádné dlouhé trávení. Chtěl bych něco podobného ozkoušet. Máte nějaký tip na tu pravou zeleninu pro šťávy ? Asi to bude něco zásaditého. Pište jenom půstaři od 20dnů a výše. Díky.M.

Mě jednou po čtyřtýdením půstu padla do očí chlorella. Každého ale, před tak blbým nápadem jaký jsem měl já, varuji.

Dobře jsem jí zapil a asi po půlhodince jsem začal pociťovat zažívací problémy, které mě přinutily ulehnout. Potíže se ale stále stupňovaly, nucení na zvracení a na průjem bylo stále větší a větší, takže jsem musel nabrat směr WC a vyrazit. Je to sice jen pár kroků, do cíle jsem to ale nestihnul. Cesta za mnou byla jak když jí pokropí fekálem že milostivou z toho málem trefil šlak - zkrátka sodoma gomora. Dostal jsem příšerné žaludeční a střevní křeče, zvracení a zvedání žaludku bylo téměř nepřetržité, že se nešlo ani nadechnout a spodem nucení takové, že bych vytlačil i střeva - opravdu hrozné!

Když ale ten záchvat odezněl, tak jsem se cítil báječně. Nebýt těch zaneřáděných věcí, tak jsem si myslel, že jsem v ráji znovuzrozený. Dokonale vyčištěný, trávicí soustava horem i dolem doslova vyždímaná... dokonce jsem si říkal, že by bylo dobré takový detox ještě někdy zkusit. Každopádně nikomu chlorlleu po delším půstu nedoporučuji!!!

PříspěvekNapsal: pát kvě 08, 2015 7:42 am 

Janca B. píše:
Tak jsem doplnila hořčík podle Jardy (nemám ho tedy bohužel v tuto chvíli v prášku, o víkendu se nedá sehnat) ale doplnila jsem ho od včerejška celkem 17 tabletami bioaktivního magnezia, kde jedna tableta obsahuje 200mg hořčíku. Dnes dopoledne mi to spustilo průjem, takže podle toho, co jsem se od Jardy dočetla, předpokládám, že by hladina měla být pro tuto chvíli doplněna. O něco se to zlepšilo, už mi tolik nebrní ruce a hodně se zlepšily tiky pod okem. Jen se mi občas stane, že se mi ruce jakoby trochu začnou kroutit nepříjemně do lehké křeče a chvílemi cítím jemné mravenčení na obličeji, takže úplně ok to ještě asi není. Netušíte prosím někdo, co ještě bych mohla udělat, aby se to srovnalo úplně? Nebo se to srovná samo běhěm pár dnů?

Snažila jsem se doplnit také vápník (makové mléko) a další látky potřebné pro lepší vstřebávání hořčíku (banány, nepražené kakao), a minerály (benzonit) a vitamín B, odpoledne si udělám okurkovou šťávu...víc mne nenapadá...

Nechtěl jsem se do toho vkládat ale prostě musím.Víte že půst i nadměrné braní hořčíku vyčerpává z těla sodík?A víte že to umí i draslík ze zeleninových šťáv?A víte že ztráta sodíku i půst znamená kruté poškození nadledvinek?A že dobré pocity při půstu jsou způsobené jen a jen stresovými hormony?Toliko moje otázky k zamyšlení....

PříspěvekNapsal: pát kvě 08, 2015 8:29 am 

pecador píše:
Mě jednou po čtyřtýdením půstu padla do očí chlorella. Každého ale, před tak blbým nápadem jaký jsem měl já, varuji.

Dobře jsem jí zapil a asi po půlhodince jsem začal pociťovat zažívací problémy, které mě přinutily ulehnout. Potíže se ale stále stupňovaly, nucení na zvracení a na průjem bylo stále větší a větší, takže jsem musel nabrat směr WC a vyrazit. Je to sice jen pár kroků, do cíle jsem to ale nestihnul. Cesta za mnou byla jak když jí pokropí fekálem že milostivou z toho málem trefil šlak - zkrátka sodoma gomora. Dostal jsem příšerné žaludeční a střevní křeče, zvracení a zvedání žaludku bylo téměř nepřetržité, že se nešlo ani nadechnout a spodem nucení takové, že bych vytlačil i střeva - opravdu hrozné!
Když, ale ten záchvat odezněl, tak jsem se cítil báječně. Nebýt těch zaneřáděných věcí, tak jsem si myslel, že jsem v ráji znovuzrozený. Dokonale vyčištěný, trávicí soustava horem i dolem doslova vyždímaná... dokonce jsem si říkal, že by bylo dobré takový detox ještě někdy zkusit. Každopádně nikomu chlorlleu po delším půstu nedoporučuji!!!

Ahoj díky moc za příspěvek, víš cesta k poznání je i přes nastražené kameny. Toho si u tebe cením. I já mám podobné zkušenosti. Čti dále a bude to přínosné. Po 25cítce jsem asi třetí či čtvrtý den do sebe dal grapefruit a myslím jablko. Jenom si pamatuji že jsem dostal do střev takové šílené stavy že jsem myslel že zemřu...chtěl jsem vysrat svoje střeva. Trvalo to téměř celý den. Dny před tím jsem samozřejmě jedl poctivě napřené rajčata a zcela vše kontrolovaně v pocitu hladu. Druhý den jsem na toaletě objevil to co se naléza po očistě střev Epsomskou solí!!! Byly to kameny, byly veliké a bylo jich hodně. Až zpětně poletech jsem zjistil co to vlastně bylo. Tedy nařknout zde Pana Jardu že se týká pouze o nějaké sraženiny z dané očisty je nesmysl!!! Já to "vyplavil i bez toho oleje i bez Epsomské soli!!!. Vážně.

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2015 6:41 pm 

Nemám energii pročítat celé vlákno a hledat odpověď, tak prosím za prominutí, když padne tentýž dotaz.
V pondělí chci začít návratovku po 6 dnech půstu. Všude čtu, že první den se smí jen troška spařené zeleniny - nemohla bych místo toho vypít okurkovou šťávu (třeba ředěnou)?
Máme hodně salátu, ale nevím - co ty další dny?
2. - syrový salát
3. vařená rýže
4. jogurt
5. ryba

???

vážně nevím, poraďte.
V pátek už bych potřebovala být trošičku fit...

Musím říct, že můj půst není 100%, protože při něm užívám liposomální C, takže nějaký Kj do žaludku přijde. Jinak piju jen čaje. Dnes, 5. den už je mi vážně hrozně a nedovedu si představit ještě 2-3 denní hladovění (trocha šťávy pro mě není jídlo). Jsem strašně slabá, dnes ráno jsem vážila 44 kg při 160 cm.

Ještě něco: užívám dále probiotika (3 druhy) a 3 x 10 kapek na alkoholové bázi.

PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2015 8:54 pm 
Administrátor
Administrátor

Peto píše:
Tak v UK je o hodinu menej. Prave pozeram Coz takhle dat si spenat.
Na navratovku, hlavne sucheho treba klud. To by sa v praci nedalo popijat vodu 15 minut...
Vaha rano bola tesne pod 59 kg - dufam, ze uz nikdy nebudem musiet klesnut tak nizko. 18kg ubytok za zhruba mesiac. Uriny islo sotva nakych 50ml. Tak som hodil okolo 9. rano studenu sprchu, horuci kupel a vypil zhruba 2l destilky za nejake 3 hodiny. Pohar za 15 minut a viac. Akurat teraz pijem vyvar z lososa. Vsetko aspon 15 minut na pohar. A neskor prejdem na podmaslie s kefirom. Neviem ci je vhodny aj zivy kozi jogurt z obchodu, skusim lyzicku. Telo nabera sily, ale musim sa chranit pred zimou. Bohuzial to vyzera ze dlane ruk mam suche - to bude asi od toho, ze som sa babral s destilkou, rozobral som destilator a na druhy krat som ho aj poskladal \"8)\" . Umyval som riady a celkovo som si ruky macal pomerne casto. Velka chyba.
Myslim, ze som zbytocne chcel velmi dlhy post, povodny plan bol 11 dni, dal som 10, ale uz 9-ty den som mal skoncit. Budem vediet nabuduce.
Uvidime ako to bude pokracovat, budem pisat dennicek, ked bude cas. V pondelok k zubarovi a utorok do prace. Nechce sa mi ani jedno.
Ak by tu bol okrem Pavla este nejaky odbornik na suche posty a navratovku, kludne piste pripomienky.

Gratuluji, zvládl jste to obdivuhodně.

PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2015 9:07 pm 
Administrátor
Administrátor

miram píše:
Dneska jedu 22. den sveho mokreho pustu a musim se vam pochlubit ...mam narozeninky! Dostala jsem nadherne darecky od kamaradu (jedle a sladoucke), takze tady nad tim slintam, smich! Delam si srandu, vubec neslintam, mam tady taky par cokoladovych srdicek z Valentynka a nic to se mnou nedela. V sobotu jsem taky v pohode zvladla kamaradcinu party, kde byla spousta ruznych vonavych dobrot
(ruzne vonave masicko, grilovane, pecene, uzene), sama se divim jakou mam najednou pevnou vuli. \":D\"

Tak 22 den chutná výborně i voda.

PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2015 9:10 pm 
Administrátor
Administrátor

miram píše:
Tak jsem si zase udelala urinovy klystyr a vyslo ze me dneska toto, tedy krome dalsiho drobneho smetiho. Na prvni pohled to vypadalo jako nejake kousky masa - ty svetle kousky (tady je ta barva trochu zmenena na fotce, ve skutecnosti to bylo svetlejsi), ale kdyz jsem to pak pitvala, tak to bylo strasne moc huste, lepive a tahlo se to. Ale je zvlastni, ze ty tmave kousky byly ztvrdle.

Ve střevech nosíme klidně i po mnoho let neskutečný bordel a že se něco odlupuje i po tak dlouhé době není nic divného.

PříspěvekNapsal: stř kvě 13, 2015 10:25 pm 
Administrátor
Administrátor

[quote="johnns":2qn6mxp5]Zdravím všechny.

Mám za sebou cca 20 jednodenních půstů (pravidelně každý týden). V podstatě již nemám problém ani s hladem, ani s ostatními projevy (bolení hlavy atd.) Zkusil jsem teď tedy 36 hodin. Začátek od 18hod. Prvních 24 hodin v pohodě. Zbytek jsem měl překvapivě bouřlivý průběh. Bušení srdce, slabost, nevolnost, lehká bolest na břichu (asi

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2015 7:47 am 
Administrátor
Administrátor

anomis píše:
Dobrý den pán Jarda (alebo aj niekto iný kto by mi vedel odpovedať,

dnes mám tretí den pôstu ktorým chcem okrem iného riešiť hlavne bolesti chrbtice a klbov a tiež ich stuhnutosť, na stránke pust.cz som si prečítala toto: "Když se vrátí a pošle Vám diagnozu v níž jsou slovíčka jako chondrosa disku, dorzálními osteofyty,.ventrální spondylosa, unkovert.pseudoarthrosa, laterodorzální osteofyty s prominencí do intervert.otvorů a mezi tím nějaká čísílka C5/6 a podobná, má pacient docela malou šanci na uzdravení.

Slovíčka neznamenají nic jiného, než postižené ploténky, výrůstky na obratlech, poškozená chrupavka, degenerativní změny. To neznamená nic jiného, než že se pacient blíží ke stavu zvanému artroza. Artroza už patří do mechanickych onemocnění, kde už pomůže jen chirurg s dobrym sekáčem,dlátem a kladivem, který výrůstky a srůsty oseká jeko ledové rampouchy \":)\""

chcela by som vedieť, čo si o tomto myslíte, lebo podla tohto nemám moc šance na nápravu pôstom, bolesťami trpím už trištvrte roka a osem mesiacov som práceneschopná. ešte by som sa chcela spýtať či prekážajú injekcie na riedenie krvy pri pôste a či môže negatívne ovplyvniť osteoporózu?

Tak první blbost je to ředění krve když je tolik potravin, které ji spolehlivě ředí a určitě nemají nějaké vedlejší účinky jako ta ředidla od farmacie. To je první co bych vůbec řešil,tedy třeba denně kurkumin v čisté formě více zeleniny a klidně i denně trochu acylpyrinu, to by mělo udržet krev v solidním stavu a tlak na normálních hodnotách. Jinak půsty pochopitelně postupně opraví mnoho problémů i když ty mechanické mohou trvat dlouho, ale s úpravou minerálního zásobení - třeba dodávat hořčík a vitamínovou podporou - jako opalování a rozumné dávky vitamínu K se toho dá spravit hodně. Vitamín K ovšem dost zahušťuje krev, tedy musí se dávat souběžně s přidáním těch krev ředících potravin a doplňků.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2015 7:50 am 
Administrátor
Administrátor

vero píše:
Mám takový dotaz, včera jsem opět držela jednodenní půst a večer mi hrozně bušilo srdce. Probudila jsem se ve 3.15, úplně propocená a opět s hrozným bušením. Měla jsem velkou žízeň, tak jsem se napila a snědla kousek květáku, pak teprve jsem usnula. Je to bušení normální?

Chtěla jsem zkusit i týdenní půst, ale teď mám obavy, že mě přitom klepne...

Tak záleží jaká jste dóša a pokud váta půstování asi pro vás moc nebude. Pokud si člověk uvědomí, že váta je vlastně adrenální problém, je třeba počítat i s tím, že vám tělo při půstu může spadnout do hypoglykémie a to jsou patrně ty stavy co popisujete.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2015 8:07 am 
Administrátor
Administrátor

vero píše:
Nemám energii pročítat celé vlákno a hledat odpověď, tak prosím za prominutí, když padne tentýž dotaz.
V pondělí chci začít návratovku po 6 dnech půstu. Všude čtu, že první den se smí jen troška spařené zeleniny - nemohla bych místo toho vypít okurkovou šťávu (třeba ředěnou)?
Máme hodně salátu, ale nevím - co ty další dny?
2. - syrový salát
3. vařená rýže
4. jogurt
5. ryba

???

vážně nevím, poraďte.
V pátek už bych potřebovala být trošičku fit...

Musím říct, že můj půst není 100%, protože při něm užívám liposomální C, takže nějaký Kj do žaludku přijde. Jinak piju jen čaje. Dnes, 5. den už je mi vážně hrozně a nedovedu si představit ještě 2-3 denní hladovění (trocha šťávy pro mě není jídlo). Jsem strašně slabá, dnes ráno jsem vážila 44 kg při 160 cm.

Ještě něco: užívám dále probiotika (3 druhy) a 3 x 10 kapek na alkoholové bázi.

To děláte blbě, při půstu je důležité vypnout trávení a pokud cokoliv přijímáte, trávení možná dále běží a pak je vám logicky strašně blbě. U půstování se opravdu vyplatí neztrácet čas prováděním nezodpovědných a nebezpečných pokusů a zkoumat kolik vůbec tělo vydrží, ale problematiku si velice důkladně nastudovat a na základě znalostí se pak již postupuje lépe. Pokud o tom nic nevíte, tak to raději nedělejte, nebo se držte opravdu vyzkoušených postupů minimálně zpočátku, tedy nyní prostě klasika napařená zelenina, nic jiného.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2015 12:35 pm 

pv33 píše:
Vero, co se tyka nekterych lecitelu, tak funguji podobne jako oficialni medicina. A podle mych nekolika zkusenosti, i lecitele, kteri fakt neco vylecili asi diky energii svych rukou, ze sebe delali experty i na zdravotni problemy, o kterych fakticky nemeli poneti. Vsechno mimo toho co delaji oni je na nic a muze to byt nebezpecny. Protoze stejne jako u oficialni mediciny jde o penize, i kdyz mnohem mensi. Tim nechci rict, ze nemuzou mit s tema pomluvama pravdu, jen ze bych jim neveril automaticky. Mluvila lecitelka o nejakem zdroji informace ze suchy pust nici ledviny, idealne o praktickych zkusenostech?

Ja jsem delal radu suchych pustu, nejdelsi 9 dni, a zatim jsou snad ledviny OK. Dr. Filonov v knize o suchem pustu v kapitolce o sirenych nepravdach/mytech o suchem pustu pise o moznosti poskozeni ledvin jako o mytu cislo 3. Pise, ze pri velkem mnozstvi nemoci ledvin ma suchy pust pozitivni efekt a dava vyborne vysledky. A Filonov, predpokladam ze na rozdil od te lecitelky, sam suche pusty dela a vede kurzy suchych pustu a sleduje jejich vysledky, jedna se minimalne o stovky lidi co pod jeho vedenim suche pusty delali.

Na buseni srdce pri vodnim pustu doporucoval jeden znamy klystyr.

Klidně můžu říct jméno: Eva Moučková. Říkala, že ledviny jsou jako houba a bez vody se začnou sesychat.

Suchý půst bych každopádně nezkoušela, i kdyby mi ho radila Matka Tereza. Každý musí cítit, co je pro něj dobré a co ne.

Napsat a tvrdit lze v podstatě cokoli. Na pust.cz tvrdí nějaká paní:
"...držím půst podle knihy Malachov - Hladovění. Ukončila jsem po sedmi dnech kůrkou s česnekem dle návodu a poté si dala pouze sklenici mrkvové šťávy, a postupuji dále pomalu dle regulí. Problém mám ale v tom, že již při žvýkání kůrky s česnekem jsem měla neuvěřitelné bolesti jazyka,..."

Nakonec jsem si návratovku vymyslela sama a spálený jazyk nemám. \":)\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]