Sarka píše:
Někde jsem četla o tom, že je docela dobré si vyšťavit česnek spolu s okurkou. Mohl byste mi prosím poradit, kolik stroužků je minimum, aby to trochu s candidou a spol. pohnulo, a kolik je zase nějaké rozumné počáteční maximum, aby mi nebylo špatně?
O česneku jsem také slyšela, že je vhodné ho před konzumací nakrájet/utřít a nechat několik minut na vzduchu, že teprve narušením buňěčné struktury se oxidací tvoří nějaké lepší formy těch účinných látek. Zdroj bohužel nevím

, bylo to už před mnoha lety, ale já se tím pravidelně řídím...a nikde jsem o tom nic nečetla, tak nevím, jestli je to fáma.
Snad nejsem úplně ve špatném vláknu, děkuji!
Kandidu, mnohem lépe než koňské dávky česneku, likvidují laktobacily z čerstvého kefíru, ideálně jej můžete aplikovat i s tím česnekem. V té kombinaci s okurkovou šťávou to je opravdu dost ostré a málokdo to snáší. Většinou stačí tak tři pořádné stroužky, ale já jím klidně celou hlavičku, je to velice individuální, což se o kefíru říci nedá.
U česneku se po narušení tvoří oxidací alicin, což je velice silné přírodní antibiotikum, jedno ze dvou nosných antibiotik vyskytujících se v česneku.