Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 1:56 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte črc 21, 2015 11:32 pm 

SemTamTuPrídem

Se divím, že ještě vůbec jíte a dávno jste nepřešel na pránu; určitě jste vhodný kandidát.

Můžete sem napsat, proč si děláte to násilí? Nechápu smysl toho jídelníčku, výjma důvodů zdravotních. A pakliže by to bylo tak zdravé, musel byste být dávno uzdravený, ne?

Divoši v pralese mají úplně jiný životní rytmus a nároky než dnešní civilizovaný člověk.

PříspěvekNapsal: čtv črc 23, 2015 2:08 pm 

vero píše:
SemTamTuPrídem

Se divím, že ještě vůbec jíte a dávno jste nepřešel na pránu; určitě jste vhodný kandidát.

Můžete sem napsat, proč si děláte to násilí? Nechápu smysl toho jídelníčku, výjma důvodů zdravotních. A pakliže by to bylo tak zdravé, musel byste být dávno uzdravený, ne?

Divoši v pralese mají úplně jiný životní rytmus a nároky než dnešní civilizovaný člověk.

Píšem, že som chorý ? Nie. Cítim sa FAJN. A nerobím si žiadne násilie. Jesť raz denne nie je násilie, pokiaľ tým človek netrpí, a konzumuje "výživovú bombu". Škoda reči ale pokračovať v rozhovore medzi nami dvoma, jediná odpoveď ktorej som sa dočkal, a aj tá stojí za nič (odpoveď, nie ty, vy). \":)\"

PříspěvekNapsal: ned srp 02, 2015 7:19 pm 
Administrátor
Administrátor

SemTamTuPrídem píše:
Štítnu žľazu brzdí strava bez sacharidov, kde je ale zároveň nedostatok tukov, lebo povedzme si na rovinu.... Kto z tých, čo sa rozhodli pre nízkosacharidovú stravu a vytvorili si tak problémy so štítňou žľazou (pokiaľ to nie je len teória), zároveň konzumuje DOSTATOK tukov na správne fungovanie organizmu (aby nebol podvýživený) ? ASI NIKTO Z NICH \":-)\" ... a keby nedostatok sacharidov AKO-TAKÝ brzdil štítnu žľazu (teda škodil), tak by potom príroda bola totálne zvrátená vo vzťahu k človeku, kebyže človek ako jediný živočíšny druh keď chce mať v poriadku štítnu žľazu, tak v našom podnebnom pásme (a v každom okrem tropických oblastí) si musí PESTOVAŤ (na rozdiel od iných zvierat, ktoré nemusia nič, len vyďobať, uloviť, nazbierať...) rastliny s dostatkom sacharidov, lebo v prírode je takých MINIMUM...... VŠETCI TO DOBRE VIEME, vo veľkom lese nájdeme pár kg bobúľ, žiadnu jabloň (mimo sadov), nevidel som ani hrušky, nič.... Zelenina deto..... Tak o čom sa bavíme ? PRÍRODA NEPONÚKA ČLOVEKU BEZ TOHO, ABY MUSEL PRACNE PESTOVAŤ (obilie, strukoviny) V ŽIADNOM OKREM TROPICKÉHO PODNEBNÉHO PÁSMA DOSTATOK SACHARIDOV, A UŽ VôBEC NIE CELOROČNE. Nestačí toto ako dôkaz ? Podňa mňa stačí. \":)\"

Logicky to sice zní, ale to ještě neznamená že nedostatek sacharidů štítnou nebrzdí. Nakonec není problém aby jste si změřil několikrát za den teplotu pod jazykem a pokud bude kdykoliv v průběhu dne pod 36,5 tak ji to podle všeho brzdí. Netvrdím, že se tak nedá žít, mnoho lidí se zpomalenou štítnou žije půl života a ani na to nepřijdou.

PříspěvekNapsal: ned srp 02, 2015 7:38 pm 
Administrátor
Administrátor

SemTamTuPrídem píše:
Riešim takú dilemu......

...Pred niečo vyše dvoma mesiacmi som plánoval na leto 2x 36 hodinovú suchú hladovku (6 hodín mokrej štartovacej + 36 hodín suchej + 6 hodín mokrej na nasýtenie organizmu vodou = spolu 48 hodín hladovky prakticky "na jeden záťah") každý mesiac. ... No presne v tom období som prešiel na 1 jedlo denne, a o asi 20% (zo začiatku 33%) "okresal" množstvo jedla skonzumovaného za deň. (dôležité podotknúť, po najedení sa nie som prejedený ani ospalý)
Teraz, keď jem 1x denne už vyše 2 mesiace, hoci je to kaloricky a výživovo bohaté jedlo, zdá sa mi trochu veľa do toho ešte zakomponovať 2x 36 hodinovú suchú hladovku mesačne. Cítim sa skôr na jednu.
Pri tom jednom jedle denne teda držím tak 23 hodinové lačnenie každý deň, z toho zároveň 12-13 hodinové suché lačnenie každý deň, keď od tej 17:30 do zhruba 6:30 nepijem (tiež žiaden problém).
Toto som schopný dodržiavať každý deň, a pri tom cvičím a mám takú "polofyzickú prácu", kde sa nastojím, nachodím (ale takmer nič neprenášam) ako predavač.
Jedného jedla denne sa nechcem vzdať, nechcem ho nahradiť dvoma jedlami. Keby som ho nahradil dvoma jedlami, menej by som ušetril na strave (hoci by som pridal len 20% jedla spolu...), ale hlavne by som bol už viazaný na 2 jedlá denne a nebol tak "slobodný", čo posledné vyše 2 mesiace pociťujem a VYHOVUJE MI TO, lebo mám proste VIAC ČASU, nie som obmedzovaný, limitovaný....
Pri dvoch jedlách denne by som si mohol dovoliť mať 2, alebo možno aj 3 krát mesačne 36 hodinový suchý pôst, teda 2-3 krát mesačne si dopriavať jeho benefity. Pri jednom jedle denne sa mi chce skôr len do 1x 36 hodinového suchého pôstu mesačne.
Otázka : Myslíte si, že každodenné 23 hodinové všeobecné lačnenie + každodenné 12 až 13 hodinové suché lačnenie + 1 x 48 hodinová hladovka (6 hod mokrá, 36 hod suchá, 6 hod mokrá) mesačne sú ČO SA DETOXU týka lepšou variantou ako každodenné 16 hodinové všeobecné lačnenie (s dvoma jedlami denne) + každodenné 8-9 hodinové suché lačnenie + 2-3 x 48 hodinová hladovka (6 hod mokrá, 36 hod suchá, 6 hod mokrá) mesačne ? Podľa mňa áno. Zaujíma ma len váš názor, aby som bol viac objektívny.
Tak či tak, 3-4 krát ročne si chcem dávať 84 hodinové suché hladovky, mimo letného obdobia...
Jesť 1 x denne mi vyhovuje, jedávam o tej 13-tej, hlad začínam pociťovať až o takej 9-10-tej hodine, pričom to považujem za dobré, lebo rád jem, až keď som hladný, viem, že skôr než nastúpi hlad by sa jesť radšej nemalo.

Podle mě záleží na tom co vám vyhovuje a na čem se cítíte dobře, není nějaký povinný mechanizmus stravování a to co je obvyklé, nemusí nutně odpovídat pro každého i když se domnívám, že lidstvo k tomu tak nějak dospělo a snad vychytalo to nejlepší. Pokud vím, tak někteří naši předci jedli pouze jednou denně, ale většinou až večer po práci a v klidu.

PříspěvekNapsal: čtv srp 06, 2015 9:33 am 

Dobrý den, chtěl bych Vás prosím požádat o radu. Mám za sebou 6 dní půstu a dnes je 4.den návratovky, s tím, že samozřejmě v sobotu je 6.tý a tudíž bude má strava obsahovat i nějakou ohřátou - pouze zeleninovou - pochutinu. Chtěl bych se Vás ale zeptat na pytí jablečného octu, který má zázračné účinky na ekzém a kůži. Kdy je vhodné s tímto pitím začít? v návratovce to asi vhodné není že? - nezlobte se, ale toto téma jsem nikde nenašel.

Moc děkuji

PříspěvekNapsal: pát srp 07, 2015 9:32 am 

Pane Jardo, uměl byste mi prosím v tomto směru poradit?

Dnes mám 5tý den návratovky po 6 denním půstu - ráno zlutý meloun a banán, oběd čočka, dušená mrkev, okurka a cibulka

Moc Vám děkuji.

PříspěvekNapsal: pát srp 07, 2015 10:28 am 

domorodec píše:
Dobrý den, chtěl bych Vás prosím požádat o radu. Mám za sebou 6 dní půstu a dnes je 4.den návratovky, s tím, že samozřejmě v sobotu je 6.tý a tudíž bude má strava obsahovat i nějakou ohřátou - pouze zeleninovou - pochutinu. Chtěl bych se Vás ale zeptat na pytí jablečného octu, který má zázračné účinky na ekzém a kůži. Kdy je vhodné s tímto pitím začít? v návratovce to asi vhodné není že? - nezlobte se, ale toto téma jsem nikde nenašel.

Moc děkuji

Kdy mas zacit s jablecnym octem asi stejne nikdo nevi, tak ti aspon napisu co bych delal ja. Osobne bych ho pil asi i driv a po 6. dni kde budes mit i neco ohrateho bych to povazoval za naprosto OK.

Jinak pro zajimavost, mas nejake zkusenosti vlastni nebo svych znamych s ucinky jablecneho octa na kuzi?

PříspěvekNapsal: pát srp 07, 2015 12:05 pm 

Ahoj, osobní zkušenosti ne, ale nyní to testuji na sobě ohledně ekzému a krásně vysušuje postižené místa. Člověk se nemusí už ničím mazat. Na internetu - hlavně zahraniční servery, jsou ektrémně pozitivní ohlasy jak to pomohlo lidem s ekzémeme. Ne jen mazání kůže i do vlasů, proti lupům a lupénce, ale pití 2x denně s hrnkem vody. Je to zázračná tekutina, ale u nás se o ni skoro neví....škoda.

PříspěvekNapsal: pát srp 07, 2015 3:19 pm 

pv33 píše:
domorodec píše:

Moc děkuji
Kdy mas zacit s jablecnym octem asi stejne nikdo nevi, tak ti aspon napisu co bych delal ja. Osobne bych ho pil asi i driv a po 6. dni kde budes mit i neco ohrateho bych to povazoval za naprosto OK.

Jinak pro zajimavost, mas nejake zkusenosti vlastni nebo svych znamych s ucinky jablecneho octa na kuzi?

http://www.earthclinic.com/cures/natural-cure-for-eczema.html

PříspěvekNapsal: pát srp 07, 2015 5:03 pm 

domorodec píše:
http://www.earthclinic.com/cures/natural-cure-for-eczema.html[/url]
Dik, ty stranky samozrejme znam, tam to pouzivaji temer na vsechno. A samozrejme jeste je k sehnani Braggova kniha o jablecnym octu. Mne jen zajimala realna zkusenost tady od nas. Mne mozna parkrat pomohl jablecnak na zacinajici chripku, ktera pak hned prestala zacinat \":D\" , ale pral jsem toho do sebe vic, tak nevim co opravdu zabralo.

PříspěvekNapsal: pát srp 07, 2015 9:34 pm 

Aha, tak to je fajn. No já jsem opravdu nevěřil svým očím, kolika lidem to pomohlo a pomáhá. Kolik ušetřených peněz by člověk měl, kdyby toto věděl dříve. Já se dneska natírám třetí večer a je znát zlepšení. Krásně to schne a nesvědí. Vím, že to ještě chviličku potrvá a právě proto chci přidat ještě to pití. Začínám od zítřka a opatrně jednu polévkovou lžíci půl litru vody. Věřím, že to pomůže a já budu bez ekzému.

PříspěvekNapsal: pát srp 07, 2015 10:08 pm 

domorodec píše:
Aha, tak to je fajn. No já jsem opravdu nevěřil svým očím, kolika lidem to pomohlo a pomáhá. Kolik ušetřených peněz by člověk měl, kdyby toto věděl dříve. Já se dneska natírám třetí večer a je znát zlepšení. Krásně to schne a nesvědí. Vím, že to ještě chviličku potrvá a právě proto chci přidat ještě to pití. Začínám od zítřka a opatrně jednu polévkovou lžíci půl litru vody. Věřím, že to pomůže a já budu bez ekzému.
Drzim ti palce, Pavel

PříspěvekNapsal: ned srp 30, 2015 10:59 am 
Administrátor
Administrátor

domorodec píše:

Moc děkuji

Tak na to odpovědět nedovedu, to jsem nikdy nezkoušel, ale asi dobře vám odpovídá člen pv33 s tím bych souhlasil.

PříspěvekNapsal: stř zář 23, 2015 3:53 pm 

Nejak je v tejto téme "mŕtvo"...... Dáva si v najbližšej dobe niekto z vás pôst ? Ak áno, aký dlhý ?

Od 1. do 7. septembra mám voľno, ťahá ma to ideálne k 6 dňovej hladovke (započal by som ju v podstate po raňajkách /lebo jem raz denne/ 29. augusta) s tým, aby som ju ukončil 5. septembra doobeda.... Z tej 6 dňovej hladovky by som chcel mať 2-3 dni suchú hladovku a 3-4 dni urinovú hladovku.
Odrádza ma jedna vec - VEĽMI SCHUDNEM. V práci (predavač) budem vyzerať zle, vychudnuto, teraz vážim 76kg pri výške 190cm (ale s postavou som viac-menej spokojný), za tých 6 dní "kombinovanej urinovo-suchej" hladovky by som schudol asi 6kg, a to by už vyzeralo hrozne... \":wink:\" ............ Lenže som si zas vedomý, aká prospešná je hladovka, a "ťahá" ma to do nej...... Vyslovene sa mi žiada, aj duša (alebo rozum ?) aj telo to chcú....
Síce mám každý deň 23 hodinové lačnenie už nejaké 4 mesiace či koľko, ale za 23 hodín lačnenia sa toho veľa NA BUNKOVEJ ÚROVNI neprečistí.... Ono sa za 23 hodinové lačnenie prevádzané denne (keď človek nie je hladný, ja bývam pred jedlom hladný len trošičku) v organizme nastolí určitá "harmónia", telo nie je vyčerpávané častým trávením, atď (stačí mi menej spánku, vstávam ako rybička), ale LAČNENIE NIE JE HLADOVKA/PôST.....
Mám si teda tú spomínanú hladovku dať, aj keď sa VôBEC NETEŠÍM na to, ako počas nej schudnem (no potom znova naberiem do 3 týždňov rovnakú "kvalitu") ? ... Váš názor ?

PříspěvekNapsal: sob zář 26, 2015 3:56 pm 

ŠTVE MA, že tu už neprispieva ten týpek, čo si dal 34 či 40 dňový (nechce sa mi hľadať) pôst z "duchovných dôvodov", a písal tu, ako začal riešiť návratovku až takmer pri konci pôstu (jeho úplne prvý pôst, a už tak dlhý)........Ďalej ma ŠTVE, že tu neprispieva ten Peťo z Anglicka, čo robí v sklade, a dal si, pokiaľ dobre pamätám, 10 dňový SUCHÝ PôST......... Chlapci, KDE STE SA VYTRATILI ? Zaujíma ma, čo máte nové.......... \":?\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]