lev píše:
Zdravím.
V době, kdy jsem se stravovala tak, že většina mého jídelníčku se skládala z jednoduchých cukrů (čokolády, sušenky ...) jsem měla čas od času gynekoligický problém v podobě kvasinky. Ted jsem skoro dva měsíce na zdravé stravě, jím podle Vašeho příkladu denního jídelníčku a gynekologický problém se opět vrátil, což si nedokážu vysvětlit, protože dodávám tělu pouze cukry z ovoce a ovocný salát jím většinou jen k snídani, většinu jídelníčku tvoří syrová zelenina. Je pravda, že do ovocného salátu dávám, mimo jiné, banán a pár kuliček hroznů. Myslíte si, že vaginální kvasinku mohly vyvolat tyto druhy ovoce?
Kvasinky vyvolává překyselení poševního prostředí a to nastává překyselením střeva, protože tyto orgány jsou v přímém kontaktu. Pokuste se o sledování svého pH moče, které vám na to odpoví. Jako vhodné opatření je pár urinových klystýrů, které překyselení odstraní, velké dávky domácího kefíru a přímo do vagíny dejte na noc jedno kefírové zrno, což by mělo za pár dní, relativně rychle, odstranit problém a namnožit vám tam to, co tam má být, což jsou laktobacily. Ovoce s vysokým obsahem cukru vadí pouze pokud jste překyselená, jinak by to nemělo nijak vadit.