mistule píše:
Dobrý den pane Jardo, mám na Vás dotaz ohledně padání vlasů - před několika lety mi začaly hodně řídnout, na to konto jsem začala s nápravou "z gruntu" - zdravá strava, vysazení HAK, boj s kvasinkou, barvení pouze hennou - dost se to srovnalo, ale posledních pár měsíců pozoruji pokračující výpadek hlavně v jedné oblasti nad čelem, cca 4 x 2 cm od linie vlasů dozadu. Může to souviset nějak s hormony? Donedávna jsem měla menses pravidelně "seštelovaný" podle měsčních fází, ale asi od prosince se to pořád nějak posouvá, i projevy před menses jsou trochu jiné. Netuším co by tohle mohlo zapříčinit, vcelku nic se nezměnilo, doplňky a minerály beru pořád stejné, v únoru jsem začala s MSM (s vit. C, kolagenem - mimochodem na kůži fantastický vliv, skoro úplně mi zmizely takové ty ošklivé zhrubněliny na loktech, řekla bych že i na kloubech a pružnosti celkově je to znát), psychika v normálu, žádné výkyvy. Na vlasy patlám MSM i zevně, občas přikápnu trochu Lugola, posun k lepšímu ale nevidím, i bych řekla, že mi nějak pomaleji rostou (přitom jiné ochlupení roste normálně - je to možné?)
Předem Vám moc děkuji za názor, příp. radu, alespoň kterým směrem se zaměřit.
Tak stres, rozhozené hormony a demineralizace zde hrají zásadní vliv a asi bych začal u toho posledního testováním v laborce, přičemž minimálně sodík, draslík, hořčík, vápník, železo, měď, zinek a selen zde dovede většina slušných laboratoří udělat a ne za moc peněz. Pokud současně pořešíte i stres, tak je slušná šance na zlepšení.