maricka_2000 píše:
ono za vším bych hledal lidi. co se týče toho jak lidi žijí tak jsem to viděl v rodině mojí ex. Její sestra, každý rok telefon za 15,000 aby mohla mastit hry přes facebook. Já jako podnikatel mám už druhy rok za 5,000. Malá neteř má v 5 letech už druhý tablet a už i mobil. Každé vánoce dostala tak minimálně 20-30 dárku. Jejich finanční rezerva je 0 kč. Tzn když jí onemocní malá je v prdeli. Ale když má navíc pár tisíc utíká do hne do nákupního centra aby si mohla nakoupit nějaké duchaplné nesmysly. V podstatě může velice rychle skončit v exekuci a na ulici. Ale protože znám její příběh, líto by mi bylo jen té neteře která zato nemůže.
Smůla dnešní doby je ta, že lidi jsi můžou dovolit to, na co nemají. Na druhé straně, svět je tak vyspělý, že by se všichni mohli mít dobře. Technologie nakrmit celou planetu tady jsou. Ale brání tomu jedna hnusná lidská vlastnost která nás jednou zahubí. Chamtivost a nenažranost. Lidi chtějí mít víc a víc. Já osobně na socializmus a mládí nevzpomínám ve zlém. Ty časy kdy jsme odhodili aktovky a vzali brusle a šli bruslit na přehradu, nebo hráli fotbal, pozemní hokej, volejbal, chodili se sáňkovat. Rád nato vzpomínám.
Ale taky si pamatuji že jsme si museli prdele umývat pod sprchou protože nebyl toaletní papír. No a co se týče toho jídla, ano byly normy. Ale ani dneska nikdo nebrání nikomu dělat kvalitní věci a kupovat je. Ale bežte se podívat do marketu, ideální je nato období půstu a pozorujte lidi. Co, jak a kolik nakupují. Občas mám pocit že přijde asi válka, když si dělají takový zásoby. A pro mnohé z nich je jediné kritérium cena. Věřím, že je hodně takových co nemají peníze na víc. Ale i hodně takových co by nato měli ale stejně jdou po ceně. Když má někdo na Iphone těžko mě přesvědčí že musí jíst odpad z marketů. A proč to řetězce prodávají? Protože je po tom levném braku poptávka. V každém řetězci se dá koupit i něco kvalitního. Ale schválně to zboží sledujte, dycky končí ve slevě 30 a pak 50 procent aby se ho vůbec zbavili.
Co se týče cen, tak za socializmu bylo dráž. To je myslím dokázané statisticky. Jenom benzín stál 8 kč a platy byli cca 1500 kčs.
Dneska si toho za svůj plat koupíte výrazně víc
Samozřejmě , že by lidi byly víc šťastní se říct nedá. Já mám tedy naštěstí pořád kamaráda co hraje na kytaru a nosí ji sebou jak spolu jedeme na Slovensko a tam vždy večer zabrnká těch svých 6 songů co umí a je to krása.
Tak v tom máte celkem pravdu, lid zase skočil na chléb a hry, což je s podivem když už jde o tisíce let starou vychytávku jak lid oblbnout a furt to funguje.