Přeji všem hezký den,
ráda se podělím s ostatními o svoje domněnky a zkušenosti o boji s kvasinkou, která trvá asi tři čtvrtě roku. Byl to takový kvasinkobijní maraton, kdy jsem chodila s kvasinkou spát a s kvasinkou jsem vstávala. Bohužel to ještě nepřešlo. Hned úvodem bych ráda zdůraznila, že se jedná o moje domněnky a nikoli návod. Je to spíš taková sebereflexe. Asi většina věcí co napíšu je na tomto foru běžně všem dostupná, jen mi to nějak nechtělo dojít, nechápala jsem souvislosti. Vím, že své názory budu jistě časem přehodnocovat na základě dalších zkušeností, jak už to tak v životě chodí.
Zdravotní problémy jsem začala mít hlavně po porodu druhého dítěte, dnes už vím, že hlavně díky největšímu přívalu stresu v mém životě. Velká psychická a následně fyzická únava, podrážděnost, bolesti dolních končetin, začínající křečové žíly, mykozy, problémy s očima, zcela zbytečně jsem běhala na oční pro nové kapičky, a neustále se zvyšující chuť na sladké. Poté co mě neustále pobolívalo v krku jsem si naordinovala 3x denně od každého po 20 kapkách propolisu, greposeptu a lichořeřičnice. Opravdu mě přestalo bolet v krku, ale po čase se mi všechny mé problémy zhoršily a ještě se k nim přidaly další. Asi nejhorší bolest pod pravým žebrem a nevím jak to napsat, ale byla jsem jak vygumovaná, nic jsem si nepamatovala a kolem hlavy mi občas běhaly hvězdičky.Poté co jsem měla nejhorší mykozu svého života mi pan gynekolog sdělil, to nemusím ani nabírat kultivaci to je kvasinka. Začala jsem hledat informace a běžela na kožní. Dostala jsem itrokanazol, kvasinku přímo nezabíjí, ale znemožňuje jí se množit. Začínám držet bezsacharidovou dietu. Po měsíci braní jsem byla jak zfetovaná, ale došlo mi, že za všechny moje problémy může kvasinka, neboť jak kouzelným proutkem problémy mizely. Pak mi lékařka ubrala dávkování a to už se zase něco začalo vracet. Tenkrát jsem si myslela, že je to poddávkování, dneska vím, že ne. Tak mi lékařka nasadila nizoral, ten kvasinku přímo zabíjí, okamžitě všechny problémy zpátky. Přestala jsem chodit na kožní, začla dělat klystýry, očistu jater, něti, brát nějaké dopňky, ale pořád jsem měla v hlavě jak já tu potvoru zničím.
Nedávno mi došlo několik věcí:
1, kvasinka - je zřejmě základním pilířem koloběhu života a smrti na této planetě a pokud někdo vymyslí "lék" na kvasinku, zřejmě se mu povede lék na nesmrtelnost. Všechno živé podléhá zkáze, to bude také zřejmě důvod proč jsou plísně tak rezistentní vůči našim pokusům je zlikvidovat
2, ph - po přečtení knihy ph zázrak jsem získala dojem, že pouze člověk, který jí zásaditou stravu může mít to správné ph (chudáci eskymáci). Ač jsem jedla dlouhodobě pouze zásadité potraviny stále ph mizerný. Jediný zvrat byla jaterka, po dni na jablečné šťáve se to zvedlo (jablečná šťáva čistí krev). Až pan Jarda jednou pronesl "vylučování kyselin- to je alfa a omega všeho" a mně došlo, že já sice umím kvasinku zabít, ale neumím ji vyloučit z těla, neboť mé orgány to nestíhají, dochází ještě k většímu překyselení a stálým zdravotním problémům. Všechno co orgány neodfiltrují, buď je toho moc nebo nejsou zcela funkční mi koluje v krvi a to je podle mě ten nejhorší stav, největší zdravotní problémy, jak fyzické tak psychické. Tady je opravdu nutná bezsacharidová dieta, neboť krev je plná kvasinky a jakmile jí dám napapat začne vyrábět ty svoje jedy a je zle. Myslím, že se to dá velmi dobře vysledovat tím, že jídlo nepřináší energii, ale únavu. Tady mi došlo proč tak pomáhá moře, hory, je to vysoce efektivní souhra očisty (vylučování kyselin) - pohoda, sluníčko, vzduch, koupele, přes kůži se dá vyloučit největší množství kyselin. Mj. jsem si uvědomila, že jsem se úplně přestala potit. Z toho důvodu jsem přestala používat deodoranty. A taky menstruovat, pomalu se to lepší. Taky mě napadá, že jsem nikdy neslyšela, že by jogín někdy kvasinku vraždil, bojuje s ní pouze očistou těla a ducha.
3, bolest pod pravým žebrem - je to jednoznačně způsobeno prověšeným žaludkem, kde se kvasince asi hodně líbí a kdykoliv ji tam trochu nasypu jedu (nebo stačí hladovka), začne bolet, z toho jsem si vyvodila, že živá kvasinka svědí, mrtvá bolí. Po jednodenní hladovce se mi udělalo na zvracení, tak jsem vyzkoušela očistu žaludku, vyzvracela jsem neuvěřitelné množství zelených hlenů, abych mohla dál zvracet pořád jsem dolívala vodu do žaludku, čímž se čast hlenů dostala do trávicího traktu. Asi deset minut poté se mi zablokovaly zádové svaly, dostala jsem hroznou migrénu, zkoušela jsem si z posledních sil udělat klystýr, nezabralo to. Ležela jsem v posteli s hadrem na hlavě, neschopná se bolestí hlavy pohnout a nemohla ani usnout.
4, enzymy - dřív jsem si myslela, že když si vezmu třeba wobenzym, že mi pomůže protože něco hojí, nehojí, enzymy se podílí na každé reakci našeho těla jako katalyzátory, takže oni léčí tím, že urychlí proces hojení, proto je pro nemocného člověka tak důležitá strava bohatá na enzymy, naproti tomu
5, maso a asi živočišné kyseliny obecně - stále čtu nejezte kyseliny,
zaujalo mě v knize ph zázrak,kde Young uvádí nějakou studii ohledně konzumace živočišných bílkovin ve vztahu zhoršení zdravotního stavu, že červené maso riziko nezvyšuje s komentářem, že studie byla provedena v Argentině, kde se dobytek pase a není krmen obilovinami, samozřejmě s tím, že je to stejně špatné. Nakonec jsem dospěla k názoru, že živočišné bílkoviny bez enzymů, tepelně upravené zpomalují proces čištění krve, ale pokud jím zdravé zvíře, nepřekyselené, ani ho vyloženě nezhoršují. Takže občas si upeču domácí kachnu a dám si k ní čerstvé kysané zelí s cibulí.
Takže můžu jíst kyseliny, pokud je umím vyloučit.
6, živá a mrtvá voda a urina - nemám to ještě všechno vyzkoušené
ale neti urinou je mnohem efektivnější než solí (já vím pane Jardo, že to opakujete stále dokola), díky ní mi přestali problémy s očima (ovšem prvních 10 aplikací jsem myslela, že mi praskne hlava), na klystýr už taky nic jiného nepoužívám, až si odpočinu a nastuduji začnu i popíjet (ještě před půl rokem bych nevěřila, že do toho půjdu) Mrtvá voda bezkonkurenčně stahuje bílý šlem z jazyka pouhým kloktáním, víc jsem ji zatím nezkoušela
Momentálně jsem ve stavu, kdy se nesnažím kvasinku zabít, a pokud tak činím tak zcela přirozeně - stravou, očistou, jediné co si ještě před zimou dopřeji je tří týdenní kůra s mateří kašičkou (mám ji od Pana včelaře), je to vynikající imunostimulátor, regeneruje moje vlastní buňky, které tím pádem zničí jen to na co stačí. Ale i tady je daná míra, nikdo nedokáže jet stále naplno a naše buňky už vůbec ne. Po nejvyšším výkonu vždy nastává přirozeně nejvyšší útlum Začala jsem si vážit moudra našich předků, došlo mi, že jsem blbá, když mi tělo řiká dost a já ho pořád tlačím ať maká. Velmi se mi tím ulevilo psychicky, mám větší trpělivost s dětmi i se sebou, víc se směju, mám chuť si zpívat.
Myslím Šákule, že vůbec není špatný nápad, pokud máte možnost a chuť někam vyrazit to prostě udělat, ona tady na Vás kvasinka počká