Vševěd píše:
má smysl na tebe vůbec reagovat? proč se přirovnáváš třeba k eskymákům, když žiješ úplně v jiném pásmu a tam u nich bys pošel do 14 dnů se svojí astenickou postavou?
ty víš, jaké mají "prírodné národy" cholesterol? jsi si jistý, že jsou tam jenom stoprocentně zdraví jedinci? na co umírají? máš o tom nějakou studii? co víš o tom, jaký měli
cholesterol lovci sběrači?
dělali se tehdy testy na cholesterol? a jaká byla průměrná délka jejich života?
myslíš, že si eskymáci dělali přepuštěné máslo a masajové si udili slaninu? nezdá se ti, že si vybíráš z každé filozofie jenom co se ti hodí? copak eskymáci pili ananasový džus?
Prečo sa prirovnávam (z hľadiska konzumácie potravín, z iných hľadísk nie) k mongolom a eskimákom ? Lebo oni neurobili tú chybu, akú urobil takmer celý zbytok sveta ... NEPESTUJÚ OBILNINY, strukoviny.
100% zdraví jedinci nebudú nikde, kde nie je zároveň aj vysoký duchovný a duševný rast...
Prírodné národy majú nízky cholesterol - výskumy robili rôzni atropológovia.
Eskimáci nerobili prepustené maslo, masajovia neúdili slaninu... A ? Nemali tú vymoženosť...
A ty si myslíš, že zbytok sveta (prírodné národy) si robia zeleninovú či ovocnú šťavu ? Že navštevujú saunu ? Že si lisujú tuk z orechov, semien a olív ? A mohol by som pokračovať...
Napíš, čo by sa mi nemohlo hodiť z tých filozofií, o ktorých tu píšem... Lebo asi si nepochopil, že ja považujem varenie za skvelú úpravu pokrmov, a nie som sám. My ľudia sme dostali ten dar variť - aby sme ľahšie vstrebali zložky z potravy. Ak si myslíš že to tak nie je, TAK JEDZ LEN SUROVÚ POTRAVU, NECH SA PÁČI.
A ak si myslíš že údená slanina škodí - je to tvoj problém. Štúdií bolo už XYZ, ktoré sa navzájom vyvracajú. A neviem načo píšeš bludy, že skonzumujem pol kila slaniny denne, keď v priemere jej skonzumujem pol kila za 3-4 dni....
Ja ti môžem povedať, že škodí losos a iné ryby, lebo vody sú znečistené, navyše človek je lepšie adaptovaný na živočíchy suchozemské, ktorých tuk tuhne pri vyššej teplote. Tak isto ti môžem povedať, že škodia všetky tie tvoje rastlinné oleje (až na olivový, ktorý škodí zo všetkých asi najmenej - ale aj tak nie je ideálny). A orechy, semená (ktorými sa na tomto fóre oháňajú....aké sú to super zdroje bielkovín....) sú plné LEKTÍNOV (druh bielkovín), ktoré najviac škodia organizmu v surovom stave... Takže asi tak....
dieta