jarin_ml píše:
Dobrý den,
mám už asi dva měsíce problém s bolestmi v pánských oblastech. Začalo to nepatrnou bolestí, pak to přešlo vě větší a přidal se i tlak a tah v oblati varlat. Bral jsem antibiotika na zánět močových cest, pak nějaké další a nakonec antibiotika proti zánětu prostaty. Nic z toho nezabralo (kromě těch posledních- doxybene zabral na čtyři dny a pak se problémy vrátily). Bolest pořád rostla a já začal hledat, co by mohla být příčina. Testy na chlamydie byly negativní a tak jsem přemýšlel o kvasinkách. Zkoušel jsem plivací test a vyšel mi pozitivní. Začal jsem držet protikvasinkovou dietu a problémy ustaly a bolest se projevuje jen někdy. Chtěl jsem se vás zeptat:
1) je možné, že kvasinky pociťuji pouze v oblasti prostaty a močových cest, ale nadýmání a zažívací potíže nemám? (mám také zarudlou.. no víte co:))
2) je možné, že když poruším dietu, tak se mi stav do pár hodin zhorší(močové ústrojí mě začne opět bolet)? množí se kvasinky opravdu tak rychle?
3) držím dietu, beru kaprylovou kyselinu, acidophilus už asi dva týdny, ale problémy úplně nevymizely... tak mě napadá- buď to nejsou kvasinky a nebo je boj s kvasinkami delší a složitější, než pouhé dva týdny?
díky, jarda
1)Tak je to možné, vždy člověku plesniví jenom některá část těla, to záleží na tom, co už imunita nezvládá.
2)Je to možné a nemusí to být pouze od kvasinek i když jsou nepředstavitelně rychlé, může jít pouze o vyšší kyselost a to dráždí také.
3)Kvasinky, to je na několik měsíců a u někoho do konce života.