Jirik.TK píše:
Mnohem důležitější než pH moči je pH krve a mezibuněčných tekutin. Pokud je člověk jakž takž v pořádku, tak pH moči reaguje na aktuální stav. Jím-li převahu zeleniny a ovoce, bude močí odváděn přebytek zásad, jím-li hodně "nezdravé" stravy, bude v moči přebytek kyslelin. Jednoduše proto, aby se udrželo optimální pH krve a mezibuněčných tekutin. Toto není nic patologického. Problém může vzniknout tehdy, když v mém jídelníčku převažuje "nezdravá" strava a vylučovací a kompenzační mechanismy těla to už nezvládají a organismus je nucen v zájmu zachování pH krve a mezibuněčných tekutin deponovat tato přebytky do tkání. A pak se může stát, zejména jíme-li nezdravě hodně dlouho, že když dáme si ovocný či zeleninový týden, máme moč zásaditou. Ale v podstatě to nic neznamená. Tkáně potřebují ke svému vyčištění od těchto přebytků zpravidla mnohem delší čas.
Zapomínáme také na to, že nejen ovoce a zelenina či Teprweinova směs jsou takzvaně zásadotvorné, ale také meditace, procházka v lese, pohodová návštěva u spřízněných duší, smích a v podstatě cokoliv, co dělám s radostí. Naopak kyselinotvorné jsou nejen potraviny, ale mnohé fyzikální vlivy jako elektromagnetické vlny či geopatogenní zóny. A především strach a nejistota. Strach je velký problém a bohužel řada spřízněných duší, které se snaží pro sebe něco udělat, žít zdravěji či zbavit se nějakých problémů, žije ve strachu, zda se jim to podaří, zda to dělají dobře, zda si neublíží, co jim na to řekne lékař, zda se to nezhorší, zda je okolí bude chápat atd. Toto je velký problém a je potřeba si to uvědomit, přiznat si spousty svých strachů, nebojovat s nimi, ale postupně je zpracovat. Jakoukoli metodou.
Tak s tim se jiste neda nez souhlasit a ano, strach je vzdy spatny radce.
Bohuzel i mne vcelku vyrovnane osobe se tyto stavy strachu a nejistoty porad vtiraji do mysli i kdyz vcelku bravnurne zvladam teorii Eckharta Tolleho:-)
Momentalne jsem zahlcena informacemi ze zdejsiho uzasneho webu a i kdyz jsem v podstate "zdrava" vim, ze mam jeste mnoho prace na sobe pred sebou. Paradoxne jsem si do nedavna myslela, ze jim vcelku nezdrave a okoli mne o tom samozrejmne ubezpecovalo nechapavim kroucenim hlavy, ale po precteni hlavnich zasad zde u Jardy jsem dosla k zaveru, ze me stravovani bylo a vlastne neni az tak spatne. Cili vcelku caste hladovky,(nucene, kvuli praci) jidla denne spise malo a to prevazne zelenina, ovoce a ruzna seminka. Obcas nejaka doma upecena "buchta" nebot jsem netusila o skodlivosti mouky. Stim je ted jiz 2mesice konec. Zrovna jako s kavou cukrem a mlekem. K prekvpeni vlastnimu bez sebemensich abstinencnich priznaku a piti stav mne plne nahrazuje zminene jedy. Chci tim rici, ze nevim jake pH jsem mela drive, je mozne ze tez zasadite a jen sem o tom nevedela, ale tentokrat se mi to zdalo dosti dlouho a dost vysoko bez vetsiho kolisani a to mne donutilo sahnout do nezdraveho jidelnicku. Nastesti hned druhy den pH kleslo pod 6.5 a pozdeji az na 5,9 coz mne uklidnilo a ted po par dnech funguje azidobazisky pist dobre, jen to neni krivka skivana,ale patrne sovy nebot na nizke hodnoty doputuji nekdy kolem 14 hodiny a pak se pH opet zveda az do noci. Rano je pH kolem 6,9-7,2 a stoupa az k 8 kdy okolo 14hodiny zacne chvili klesat tak do 17hodin
Poridila jsem si jiz i ten pH metr extech-400, ale bohuzel jej zatim nemohu pouzivat protoze netusim jestli je zkalibrovany a zadne roztoky ke kalibraci k tomu nedosly a tak se bojim abych ho nejak nerozbyla:-) Zase ty strachy ze?:-)Takze jdu patrat jak je to s tou kalibraci neb vim ze zde jiz k tomu existuje tema. Omlouvam se za rozsahlost prispevku, jsem lehce ukecana:-) Netusim zda-li existuje nejaky recept proti tomuto?
Preji pekny vecer vsem zde pritomnym s dekuji vsem za informace ktere si zde mohu precist:-)