To Vševěd : Mám zvýšený cholesterol.
Tu sú hodnoty :
S-Cholesterol : 6,69 (norma 3,87 - 5,20)
S-LDL-cholesterol : 4,83 (norma 2-3,36)
S-HDL-cholesterol : 1,67 (norma 1,45-2,5)
S-Triglyceridy : 0,70 (norma 0,45-1,82)
Čo k tomu dodať ? Doktorka sa ma pýtala : Robili ste si aj očisty pečene (vie, že si robím detoxikácie). ja na to - ÁNO, robil som si, tri za sebou, posledná asi pred mesiacom. Povedala, že zvýšený cholesterol môže byť aj z toho, že sa vyplavil do krve pri očiste pečene. MôŽE TO TAK BYŤ, ALE NEMUSÍ - hovorím ja.
Mimochodom... Keď tak nadávate (vy, čo ste tu) na WHO - Svetovú zdravotnícku organizáciu...a píšete tu o tom, ako manipulujú s človekom, atď... Prečo teda pokladáte ich normy cholesterolu za tie SPRÁVNE ??? ...
... Lebo sa hodia pre vašu vysokosacharidovú (ovocie a zelenina... to je dôležité podotknúť) stravu s nízkym množstvom tukov a bielkovín ? ... (kde je tu smajlík s vyplazeným jazykom ? ...chcel som ho použiť...)
Ponúkam zaujímavý odkaz :
http://dolezite.sk/Jeme_aby_sme_zili_al ... t_219.htmlPozrite si tie "stravovacie pyramídy".... Prvá je tá "illuminátska" od WHO, druhá je tá PRIRODZENÁ...
Rozbor tej prirodzenej (od najviac zastúpenej zložky, po najmenej zastúpenú zložku) :
1. ovocie a zelenina
2. vajíčka, maslo, mäso, živočíšne tuky, syry
3. rastlinné tuky (olivový, kokosový...)
HMMMMMMM ? ... Vševěd, nie je to to, o čom som hovoril ? SACHARIDY Z OVOCIA A ZELENINY (samozrejme VIAC z ovocia -viď aj tá tabuľka na stránke), bielkoviny a tuky ZO ŽIVOČÍŠNEHO, a kto chce, tak aj orechy a oliv. olej... (ale nie je to vôbec nevyhnutné, živočíšne tuky spracuje ľudský orgnazmus ĽAHŠIE)
Možno mi dáš otázku, Vševěd, že PREČO sú ovocie a zelenina v podstate na prvom mieste.
Ja ti to vysvetlím, Vševědko....
Ovocie a zelenina sú MÁÁÁÁÁÁLO koncentrované potraviny....PRETO SÚ NA PRVOM MIESTE, LEBO ICH TREBA ZOŽRAŤ VEĽA (aspoň čo sa týka ich tuhého skupenstva - teda nie šťavy, tie majú menší objem a rýchlo sa vstrebajú), aby poskytli dostatočné množstvo sacharidov (dajme tomu 72g - 80g - v ideálnom prípade - myslím si)
Už len také sladké jahody by človek musel zjesť asi 1,15kg, aby mal z toho 100g sacharidov...
Grapefruitu by človek musel zjesť nejakých 1,6kg, aby mal z toho 100g sacharidov...
Dajme ale tomu, že stačí nejakých 70-80g sacharidov denne - a nemusí to byť len z ovocia....
Čiže napríklad nejaké ovocie ráno (alebo GRAPEFRUIT HOCIKEDY CEZ DEŇ, on nebude kvasiť s potravinami - a už vôbec nie z potravinami živočíšneho pôvodu - na rozdiel od obilnín a strukovín...Grapefruit sa správa INAK, než ostatné citrusy...) a napr. večer mrkvovú šťava, alebo nejaký mix zeleninových štiav, alebo k nejakému jedlu ešte príloha varená zelenina (aby sme neprekročili denne tých 90g sacharidov, ideálne by bolo asi 80g sacharidov denne...).
VRAVEL SOM, že mi Kwasniewski nedáva logiku tým, že zatracuje ovocie....
MAKROBIOTIKA sa môže STRČIŤ DO XXXX, lebo ona by hneď odsúdila také stravovanie, kde sú "akože extrémy" a to ovocie vs. živočíšne potraviny. A pritom najviac svinstva spôsobujú OBILNINY a výrobky z nich...
ALE TAK TO PROSTE JE...
A k tým, čo budú mať poznámky k môjmu cholesterolu, poviem asi len toľko.
KDE MÁTE ISTOTU, AKÝ MÁ BYŤ V SKUTOČONSTI CHOLESTEROL, keď sami dobre viete, ako chce farmaceutický a lekárneský priemysel na nás zarábať OPERÁCIAMI, LIEKMI, RôZNYMI PROCEDÚRAMI, ATĎ ? ....
Mimochodom, citujem zo odkazu, ktorý som hore v príspevku spomenul....
citujem : "...Z rodinných štúdií vysvitlo, že ľudia z geneticky podmienenou vysokou hladinou cholesterolu sa dožili vyššieho veku..."
Alebo :
"Zníženie hladiny cholesterolu v krvi je nebezpečné
• Cholesterol je potrebný k normálnemu fungovaniu mozgu a buniek v tele
• Statiny = lieky na zníženie cholesterolu blokujú syntézu Q10, čo vedie k arytmii a k srdcovej nedostatočnosti
• Spôsobuje rozpad svalových buniek
• Hormóny sa tvoria z cholesterolu
• Nízky cholesterol má za následok predčasné úmrtie
• Nízky cholesterol má za následok zvýšený výskyt agresívneho správania (samovražda, tendencia k nehodám, heteroagresia, kriminálna činnosť)
• Zhoršuje pamať a kognitívne schopnosti
Čítajte viac:
http://dolezite.sk/Jeme_aby_sme_zili_al ... ...........
Záverom : ..... Nie je pre mňa dogma ani Kwasniewski, ani Lutz.... Ja sa riadim vlastným rozumom, ktorý si vyberá z ifnormácii, ktoré sa ku mne dostávajú. Kwasniewski odsudzuje ryby... To mňa ale nezaujíma... Ja chcem prijímať OMEGA3, a rád ho budem prijímať a už dlho AJ PRIJÍMAM aj z bio hovädzieho, kvalitných vajec (bio, domáce), a v najvyššom množstve asi z rybieho oleja (Nutraceutica, tekutý, čistený...)...
RADŠEJ OMEGA3 z rybieho vysokočisteného oleja, než s nejakého zoxidovaného ľanového oleja s lignantami, ktorý musí splniť XY podmienok, aby nevytváral v tele toxíny....
A radšej ten OMEGA3, ktorý je REÁLNY, a nie nejaké pokakané pstruhy z nádrží ktoré omega3 asi vôbec nebudú obsahovať, alebo drahé ryby "boh vie akej" kvality z hypermarketov, i keď sem-tam PREČO NIE ....
Mimochodom, z testov mám všetko ostatné v norme (v tej WHO norme, ale myslím, že im ide hlavne o to klamať v cholesterole...)
PEČEN V PORIADKU, OBLIČKY V PORIADKU, kyselina močová blízko k hornej hranici (znížim množstvo bielkovín, lebo teraz ich mám dosť... a to 2g/kg váhy, ASI znížim na 1,5g/kg váhy a to tým, že vyradím zo stravy srvátkový proteín v prášku).
Inak - ketóza sa u mňa po 15-tich či 16-tich (nepočítam to presne...) dňoch na 5-10g sacharidov denne spustila... Doktorka povedala, že mám acetónový dych. Pôjdem si teda pekne nakúpiť grapefruity, a zvýšim sacharidy na tých 80g/deň..... na boj s kvasinkami budú musieť postačiť grapefruitové jadrá, kyselina kaprylová, oregáno...
Mimochodom, ak tu niekto chce špekulovať o tom, že prečo je 10g sacharidov málo, 70-90g "optimum" a prečo nad 100g (či 150g, nie je to presne určené, ale radšej menej...) je zas veľa, tak... jednoduchá odpoveď, napríklad v súvislosti s dospelým človekom, ktorý sa primerane hýbe : bielkoviny vs. sacharidy (nie v konfrontácii, ale v porovnaní) ... Príde mi to tak, že sú si dosť podobné.... v čom ? Možno v tom, že organizmus má podobné potreby (čo sa týka množstva - ale horná hranica je vyššia u bielkovín) na oba tieto makronutrienty.... Sacharidy z rastlinných potravín, bielkoviny zo živošíšnych potravín. Minimálne ten 1g/kg bielkovín by mal byť v každého strave. Sacharidy ale majú na starostli iné procesy v tele než bielkoviny, a keďže v prípade vysokotukonízkoshacharidovej stravy už sacharidy strácajú funkciu dodávania energie organizmu, tak STÁLE SA LÍŠIA OD BIELKOVÍN, ktoré majú funkciu BUDOVACIU (napr. svaly), i keď obe majú rovnakú energetickú hodnotu na 1g.
A keďže pre mozog je dôležitá hlavne glukóza, tak.... OVOCIE, ZELENINA... žiadne obilniny či strukoviny... to je pre ľudské telo ODPAD.
Takže asi toľko som chcel napísať...
POCHOPIL SOM TO TAK, A NIČ MI NEDÁVA VäČŠIU LOGIKU NEŽ TO, že aby človek mal dostatok energie a zároveň neprijímal veľa tuku, a mal pevné telo (svaly), a nechce prijímať sacharidy z obilnín či strukovín (lebo obilniny sú skaza ľudstva, a strukoviny nie sú na tom o veľa lepšie...), tak mu neostáva iné, než PRIJÍMAŤ SACHARIDY LEN Z OVOCIA A ZELENINY + BIELKOVINY ŽIVOČÍŠNE (aké iné, v ovocí a zelenine je veľmi málo bielkovín... a iné rastlinné potraviny sme VYLÚČILI...), a TUKY ŽIVOČÍŠNE, A TO V TAKOM MNOŽSTVE, ABY NÁM BOLO FAJN A MALI SME DOSTATOK ENERGIE.Ešte citujem Kwasniewskeho :
"Jen v živocišných tucích se nacházejí
všechny potrebné složky pro jejich spalování,
neboli enzymy, vitamíny a minerály v optimálním
množství a pomeru. Tuky vznikají v organizmu
zvírat pomocí stejných enzymu, vitamínu
a minerálu, pomocí nichž jsou spalovány. Jímeli
tuky živocišného puvodu, dostáváme nejen koncentrovanou
energii, ale i všechny složky potrebné
k získání této energie, které doprovázejí tuky
v patricném množství a pomeru. Spalování tuku
v organizmu je velmi snadné a energeticky málo
nárocné.
B Pri výberu tuku se musíme rídit jejich
hodnotou biologickou a kalorickou nebo máme
mít na pameti ješte jiné složky?
Už jsme hovorili o tom, že pri jejich hodnocení se
nestací rídit jen jejich kalorickou hodnotou, i když
je to velmi duležitý ukazatel, ale i jejich biologickou
hodnotou. Biologická hodnota tuku oznacuje
prítomnost enzymu, vitamínu, minerálních látek a
mnoha jiných biologicky duležitých komponentu.
Kalorická hodnota tuku je však duležitá. Lepší
jsou ty tuky, které pri stejné váze dodávají po
spálení více energie. Organizmus získává užitecnou
energii hlavne spalováním vodíku. Uhlík je málo
významným zdrojem energie. Pri spalování tuku
v organizmu vzniká energie a teplo. Energie je
zužitkována na chemické (životní) procesy v organizmu.
Teplo umožnuje udržovat náležitou telesnou
teplotu.
Vetší spalování vodíku organizmem znamená
menší spotrebu kyslíku. Když spalujeme více uhlíku,
potreba kyslíku vzrustá. U organizmu soucasného
cloveka je schopnost maximálního výkonu
omezena hlavne nedostatkem kyslíku."
Ahojte.