Ates píše:
Isabelle, ty bakterie se ve vodě neutopí, ale při velkém ředění stolice vodou zhynou hladem a radikální změnou pH. Největší část stolice je v podstatě potravou pro bakterie a když jim potravu naředíš, bude to stejné, jako kdyby tobě někdo denně ředil potravu ve vodě, časem umřeš hladem. Když ti nekdo bude všechnu potravu denně mixovat s treba 20 litry vody, tak ta koncentrace výživy bude v té vodě kriticky nízká. Určitě nevypiješ 20 litrů, ale treba jen dva litry a tak do sebe dostaneš jen desetinu toho chleba se sádlem a za několik týdnů umřeš hladem. Bakterie maji milionkrát kratší a rychlejší život, než ty, proto po naředění potravy začnou některé kmeny umírat už za pár minut nedostatkem výživy. Chápeš konečně, o co tady jde?
To mi nejde do hlavy nech sa snazim ako sa snazim... Bakteria je totiz okom nepostrehnutelna....ale cast rozpustenej/rozmidovanej stolice vo vode, aj ta najmensia, dobrym okom (alebo pod lupou, na rozdiel od bakterie) pozorovana JE, a aj keby nebola, bola by X krat väcsia nez bakteria... okrem toho nejak neverim, ze bakteria nevie oddelovat prijem vody a "jedla".... Bakteria predsa nezerie ustami...funguje ako "magnet" na to co potrebuje, a to co nepotrebuje (prebytok vody), to predsa do zeba nevpravi...nie ??? ... Navyse porovnavat sposob prijmu potravy cloveka (velke telo, usta, uplne ine travenie) so sposobom prijmu potravy BAKTERIE, a davat to na jednu uroven.... Ved to sa neda....
Ja proste NEVERIM tomu, ze bakteriam bude vadit nariedenejsia stolica... To nebude ako u cloveka, ktoremu by nariedena potrava vadila (velky objem - avsak malo zivin). Ved sa nebavime o nariedeni takom, ze do 2L vody rozmixujem miligram stolice, a nasadim tam prilis vela bakterii, ktore sa stolicou zivia... Ak ma dvojnasobne nariedenia stolice vadit bakteriam tak, ze budu hynut, tak zjem kefu (nie zachodovu)... Ved bakteria si predsa prefiltruje co chce zrat... Urcite ani zo stolice nepozerie vsetko, ale len zlozky, ktore potrebuje. Ostatne si "vyfiltruje", necha ich tak... Preco by to teda nedokazala s vodou ? Tu sa nebavime o jednom grame stolice rozmixovanej v 100L vody, ktorej molekuly budu roztriestene daleko od seba... Proste to co pises (co si niekde cital) mi pride len ako teoria, nic viac. Teoria vzniknuta na prirovnani prinimania stravy cloveka/zivocicha a bakterie... Ved napr. keby clovek chcel denne doplnit 50g bielkovin z proteinovebo prasku, a miesto v 400ml vody by ho rozriedil v 4litroch, tazkosti by mu sposobil prebytok vody (jeho zaludku, oblickam) vramci jej velkeho objemu, a nie to, ze by jeho telo (bakterie v nom) nevedelo prijat VSETKY bielkoviny, ktore mu dodal. Clovek ale vzhladom na to, ze je MNOHOOOOONAAAAASOBNEEEE väcsi ako molekuly proteinov, vody, nedokaze vyfiltrovat co do ust prijat a co nie....
Dvojnasobne rozriedena stolica mi pride pre bakterie asi taky problem, ako pre cloveka plne velke vedro nedotknuteho hrozna na strapcoch VS dve vedra plne hrozna na strapcoch, pricom v tych dvoch vedrach je kazda druha bobulka hrozna uz zjedena (ale no a - vedra hrozna su dva, nie jeden, takze pocet hrozna je v oboch pripadoch ROVNAKY). Co to bude znamenat pre cloveka ? Urcite nie to, ze sa nenaje dosytosti... (Hoci to bol blby priklad, lebo hrozno nema sluzit pre cloveka na najedenie sa dosytosti... Je to len glukoza s nejakymi malo vitaminmi a malo mineralmi, vlaknina....tuky a bielkoviny chybaju.)
Tak to vnimam ja, toto dava logiku mne.