Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 10:42 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2018 9:30 pm 
Offline

Registrován: pon dub 10, 2017 5:25 pm
Příspěvky: 221
Zaječická mi vyvolá průjem až v pozdním odpoledni, budu muset více přidat.

Co jsem tak zjistil, tak k jídlu zvládnu s minimem problémů: zeleninu, nějaké oříšky, olivový olej (malé množství), trošku masa: filé, kuře, krůta a žloutky. Takže výběr nic moc. Rád bych ovoce ale po fruktoze hned odpadnu. A malé porce tak do 400g max.

A jak teď svítí slunce dostal jsem docela chuť na syrovou zeleninu i když to jde proti mé konstituci.
Chtěl bych zkusit Váš jídelníček, tedy zeleninový salát se seminky/oříšky s olivovým olejem v kombinaci s vařeným (zeleninová polévka s masem), možná bych zvládl i trochu mrkvové/řepové šťávy. Třeba bych získal alespoň nějaké enzymy, živiny a možná i více energie.
Prosím akorát konzumace syrových batátů, č. řepy? Je možná? A například sýrovou kapustu normálně rozžvýkate?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 02, 2018 11:49 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sparcoo píše:
Zaječická mi vyvolá průjem až v pozdním odpoledni, budu muset více přidat.

Co jsem tak zjistil, tak k jídlu zvládnu s minimem problémů: zeleninu, nějaké oříšky, olivový olej (malé množství), trošku masa: filé, kuře, krůta a žloutky. Takže výběr nic moc. Rád bych ovoce ale po fruktoze hned odpadnu. A malé porce tak do 400g max.

A jak teď svítí slunce dostal jsem docela chuť na syrovou zeleninu i když to jde proti mé konstituci.
Chtěl bych zkusit Váš jídelníček, tedy zeleninový salát se seminky/oříšky s olivovým olejem v kombinaci s vařeným (zeleninová polévka s masem), možná bych zvládl i trochu mrkvové/řepové šťávy. Třeba bych získal alespoň nějaké enzymy, živiny a možná i více energie.
Prosím akorát konzumace syrových batátů, č. řepy? Je možná? A například sýrovou kapustu normálně rozžvýkate?

Obávám se že to není cesta k výsledkům, potřebujete být stále prohřátý prostě mít teplé ruce a nohy a to na syrové stravě v tomto období bude u vás velký problém. Ta Zaječická by se měla dávat raději vícekrát denně po menší dávce, aby tělo mělo zdroj hořčíku a zlepšovala se peristaltika střeva, ne ji vypít naráz a kadit vodu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned bře 04, 2018 2:22 pm 
Offline

Registrován: pon dub 10, 2017 5:25 pm
Příspěvky: 221
Tak ta Zaječická na mne funguje se zpožděním 1-2 dny. Akorát z toho mám dost zimnice a arytmie a také neudržím moč. Možná také pomáhá, že zase popíjím trochu vitamínu C se sodou.
Problém je někde mezi tenkým střevem a žaludkem.
Jé možné že by se obsah vracel zpět do žaludku?

Vždy když jím jen zeleninu a maso, hodně se mi sklidní psychika. Co může být obsažené v těch ostatních potravinách, že mi tak vadí? Ovoce, vejce, semínka, brambor,......


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned bře 04, 2018 6:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sparcoo píše:
Tak ta Zaječická na mne funguje se zpožděním 1-2 dny. Akorát z toho mám dost zimnice a arytmie a také neudržím moč. Možná také pomáhá, že zase popíjím trochu vitamínu C se sodou.
Problém je někde mezi tenkým střevem a žaludkem.
Jé možné že by se obsah vracel zpět do žaludku?

Vždy když jím jen zeleninu a maso, hodně se mi sklidní psychika. Co může být obsažené v těch ostatních potravinách, že mi tak vadí? Ovoce, vejce, semínka, brambor,......

To nejsou arytmie, ale patrně srdce blbne kvůli propadům glykemie. Jíte prostě kaloricky nedostatečně a pak tělo blbne. Podle mě tím ostatním krmíte nějaké šmejdy a oni vám rozhazují psychiku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned bře 04, 2018 10:50 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
sparcoo píše:
Tak ta Zaječická na mne funguje se zpožděním 1-2 dny. Akorát z toho mám dost zimnice a arytmie a také neudržím moč. Možná také pomáhá, že zase popíjím trochu vitamínu C se sodou.
Problém je někde mezi tenkým střevem a žaludkem.
Jé možné že by se obsah vracel zpět do žaludku?

Vždy když jím jen zeleninu a maso, hodně se mi sklidní psychika. Co může být obsažené v těch ostatních potravinách, že mi tak vadí? Ovoce, vejce, semínka, brambor,......

Pokud vám dělá dobře maso a zelenina, jezte nějaký čas jen to. Jsou to ostatně ty nejzdravější potraviny a hlavně, obecně vzato na ně nebývá alergie, nedráždí imunitní systém, a v podstatě nemění hladinu glykemie.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon bře 05, 2018 11:38 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 27, 2016 3:10 pm
Příspěvky: 64
Taky jsem nejaky cas jedl jen to, nevim jestli mi to delalo dobre kvuli kvasinkam, nebo to souvisi jeste s necim, ale mel jsem to podobne. Ale casem mi dost chybela energie, asi z nedostatku sacharidu. Tak jsem si musel vybrat, but cista mysl a slabost, nebo nacpane telo a bordel v hlave.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon bře 05, 2018 8:40 pm 
Offline

Registrován: pon dub 10, 2017 5:25 pm
Příspěvky: 221
Tak, tak na mase a zelenině mi je dobře ale do několika dní jsem bez energie. Tak holt budu muset alespoň do jednoho jídla propašovat sacharidy (volím studené batáty).

Jinak průjem dělá Vit. C ve vodě se sodou (stačil 1g).
Zajímavé je, že vždy mne píchne v pravém boku a musím běžet a to když se narovnám v bederní páteři (snad to není ten žlučník).

Beztak nakonec ta zácpa bude od páteře. Z jednoho místa tam mi právě v noci ochrnují nohy a musím neustále měnit polohu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon bře 05, 2018 9:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sparcoo píše:
Tak, tak na mase a zelenině mi je dobře ale do několika dní jsem bez energie. Tak holt budu muset alespoň do jednoho jídla propašovat sacharidy (volím studené batáty).

Jinak průjem dělá Vit. C ve vodě se sodou (stačil 1g).
Zajímavé je, že vždy mne píchne v pravém boku a musím běžet a to když se narovnám v bederní páteři (snad to není ten žlučník).

Beztak nakonec ta zácpa bude od páteře. Z jednoho místa tam mi právě v noci ochrnují nohy a musím neustále měnit polohu.

Někdo si vychvaluje cyklické diety kdy se sacharidy jedí pouze večer, nebo dokonce ani ne každý den. Prostě pokud to vydržíte tak třeba 1 - 2 dny bez sacharidů a třetí den hodně sacharidů. Zpravidla se to dá naučit a právě ty nárazy jsou ideální pro natlačení rezervy do jater a svalů a nekrmí šmejdy ve střevě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon bře 05, 2018 10:32 pm 
Offline

Registrován: pon dub 10, 2017 5:25 pm
Příspěvky: 221
Vydržím, právě 2 dny jsem v pohodě a třetí den už pociťuji nedostatek. Teď jen přijít na to kolik sacharidů doplnit. A v ten den omezit tuk, bílkoviny?
Nebo v mém případě mohu nechat vše jen přidat sacharidy?

A nebo každý den jedno jídlo sacharidové ale ideálně spíše snídaně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte bře 06, 2018 5:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sparcoo píše:
Vydržím, právě 2 dny jsem v pohodě a třetí den už pociťuji nedostatek. Teď jen přijít na to kolik sacharidů doplnit. A v ten den omezit tuk, bílkoviny?
Nebo v mém případě mohu nechat vše jen přidat sacharidy?

A nebo každý den jedno jídlo sacharidové ale ideálně spíše snídaně.

Mě to připadá že buď nečtete co píšu, nebo vám nefunguje hlava. Přečtěte si první větu v mém předchozím příspěvku a poslední větu v tom vašem. Naladit si to musíte sám každému vyhovuje něco jiného, ale pokud je to celý den sacharidový, tak se do toho většinou tuky nemíchají i když já v tom zase tak velký problém nevidím. Každopádně bych nejedl k sacharidům nasycené tuky to pak jde vše do jater a zatučňují se tak játra.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte bře 06, 2018 6:35 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Ideál je, když tělo samo cítí, co je potřebí a dokáže to mysli sdělit, resp. mysl je tak volná a pozorná a citlivá, že rozpozná přirozené hlášení těla zcela konkrétně. Mysl je potřebí mít čistou, prostou poživačnosti, klišé, rozmarů, zlozvyků .... Přestože je mysl nadřazena tělu (dokáže ho i zabít), dokáže s ním i spolupracovat, brát ho jako partnera. Je dobré, když existuje velká zkušenost s různými druhy potravin a způsoby stravování a značně rozšířené vnímání chutí, jest dobré, když jest zkušenost se střídmostí, s velkým omezením stylu života, který je běžný. Jakjinak lze získat možnost volby a zároveň vůli svou volbu uskutečňovat bez stresujících požadavků těla či mysli, které jsou pouhými relikty výchovy, zvyků, či dokonce perverzí, obecně ovšem přijímanou?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte bře 06, 2018 10:02 pm 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 501
[quote="Jarda":2u3q0fn0]Každopádně bych nejedl k sacharidům nasycené tuky to pak jde vše do jater a zatučňují se tak

_________________
29.8. 2018 .......... Myslím, že by už aj stačilo.... :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 07, 2018 10:41 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
JednorazovyNICK píše:
To sa mi nejak nezda.... Pretoze :
1. Ak na nieco take prisli vedci, v tom pripade len ak skombinovali cisty sacharid s nasytenym tukom (napr. ovocie + kokosvy olej, maslo)
2. Nasyteny tuk + obilniny ci strukoviny, ved to je typicky chlieb (aj kvaskovy celozrny) s maslom, rozne obilne/obilno-strukovinne kase s maslom ci kokosovym tukom (nasladko)...
Chcete povedat, pan Jarda, ze ak ku 120g sacharidom (fermentovana obilno-strukovinna kasa nasladko) pridam maslo a komosovy tuk, tak si pojdem ztucnit pecen? Nie skor, keby som tam nepridal ziaden tuk, a tak by mi mohol (este v kombinacii s traviacimy enzymami v tobolke) vyletiet inzulin prilis vysoko ? Lebo ak pridam ku 120g sacharidom (kde je nejakych 32g bielkovin a mozno 15g vlakniny) 70g zväcsa nasyteneho tuku, tak silno pochybujem, ze tym si idem ztucnovat pecen... Co tam mam pridat, olivovy olej (fuj)? Alebo repkovy, slnecnicovy, ktore skodia srdcu ?
Ak ste ale myslel kombinacii naaytenych tukov s jednoduchymi sacharidmi z ovocia, a to este bez bielkovin ktore cukor spomaluju (plus ine veci s nim robia), tak beriem spät \":-)\"

A proč myslíte že třeba na Krétě jedí bílou veku máčenou v olivovém oleji a ne v rozpuštěném másle a vzhledem k tomu že tam lidé žijí prakticky nejdéle na celé planetě asi to nedělají tak blbě. Jinak chleba s máslem a cibulí to bylo tradiční chudé jídlo a to už je zase jinak než pouze chleba s máslem a že bych toto jídlo považoval za extra zdravé to určitě netvrdím. Bohužel ta kombinace opravdu není zrovna ideální a z dlouhodobého pohledu může vytvářet problém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 07, 2018 11:17 am 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 501
Mne sa to nezda, pan Jarda... Nevravim ze sa nemozem mylit, ale...
1. U nas olivy nerastu (ani kokosovy tuk nie, ale MASLO vznika z mlieka aj u nas zijucich krav)...
2. Ziaden tuk podobny olivovemu oleju u nas nemame (mozno tak bravcova, husacia, kacacia mast ?)
3. Kokosovy olej mozem mat v BIO kvalite, maslo tak isto v BIO kvalite (v oboch pripadoch aj mam, maslo nepasterizove plne enzymov - kokosovy olej a olivovy olej enzymy NEMAJU)
4. Bravcovu mast v BIO kvalite som nevidel, hoci som videl ako lacnu, tak drahsiu mast, aj 3nasobne xrahsiu od najlacnejsej (prirom nebola z mangalice, to nepocitam a mangalicova chuti hnusne)
5. Kvalitnu husaciu ci kacaciu mast prakticky NEZOHNAT....
6. Takze pan Jarda, kokosovy tuk a maslo su teda podla vas zle tuky ? ... Alebo nie su, no odporucate ich jest len s bielkovinami a minimok sacharidov (zelenina), cize v tukovo-bielkovinnom jedle ? Ale potom s cim ryzu? S FALOSNYM panenskym olivacom, alebo s pravym, ktory u nas nas (ten pravy) stoji 10Eur pol litra?
7. A s cim znizovat GI jemne sladkeho sacharidoveho jedla, ak nie maslom a kokosovym olejom? Kazdy iny tuk (mast rozneho druhu, olivac) sa NEHODI, a oleje z inych orechov ci semien SKODIA ZDRAVIU...

Ako ja nie som zavisly na sladkom.... Fermentovane obilniny ci zmes fermentovanych obilnin a strukovin si robim "nasladko" len preto, lebo inak su pre mna fermentovane obilniny a strukoviny chutovo neprijemne (s vynimkou fermentovaje ryze natural)...
Avsak - z tukov konzumujem len maslo, mast a kokosovy olej... Jem 2 jedla v 2hod okne (IF 22/2), v prvom okolo 120g sacharidov, v druhom 50g sacharidov... Podla toho co pisete, pan Jarda, by sa maslo malo jest len s bielkovinami a zeleninou, a kokosak tiez, alebo sam o sebe mozno 30min pred jedlom...
Aky tuk vsak potom ma do jedla davat stredoeuropan bez toho, aby to bol dovazany a chutovo prilis vyrazny olivac (rozhodne sa napr. nehodi k mäsu ani vajickam), a zaroven aby sa "nebil" so sacharidmi, ako sa podla Vas "bije" maslo a kokosovy olej ? ... Ostava potom uz len mast... Ta je vdak "pochybnej" kvality, pokial sam nevidim co zerie prasa, a pokial to prasa sa nepasie, tak je to len doplnok taka mast...v malom mnozstve...
Ja mam nepasterizovane maslo od kravy pasucej sa na luke od jedneho farmara (poznam ho osobne). Neviem si lredstavit, ze napr. k ryzi s mäsom/bryndzou/vajickami bude lepsi kvazi panensky olivaf z obchodu bez enzymov, vit. K2, D vitaminu, A vitaminu, atd, nez velmi kvalitne maslo, ktore toto vsetko obsahuje...
Navyse niekde som cital (do kelu, uz neviem kde), ze olivovy olej nie je teda nic moc....
A ak sa kretania dozivaju najviac (alebo takmer najviac), tak to nebude zdaleka len vdaka strave.... Ved aj slovaci s obycajnou "jedovatou" stravou sa dozivaju v priemere viac nez akykolvek kmen s prirodnou stravou... Vdaka zdravotnictvu, na ktore hoci kydame (a teraz nemyslim urazovu chirurgiu), ale vdaka nemu som tu aj ja, aj Vy, pretoze narovinu, mozno vsetci co tu sme by ske bez lekarskej pomoci uz poumierali bud na nejake zapaly (ked sme este nevedeli ako ich lrirodne liecit), na nejake zdravotne problemy (napr. ja som mal vrodene zuzeny privod z oblicky do moc mechura, pred 12 rokmi mi ho rozsirili, bez toho by som tu uz asi nebol...A TO SKORO KAZDY Z NAS by tu uz nebol, ale JE TU, aj vdaka antibiotikam - ktore su svinstvo, ale... -, atd...).

Este zaverom... Ked sa skumalo stukovatenie pecene kvoli kombinacii sacharidov s nasytenymi tukmi, skumalos a to v kombinacii s dennym hladovanim (IF)? TAZKO. \":-)\" ... Je rozdiel ked si niekto na veceru o 20tej hodine da kombinaciu sacharidov s nasytenym tukom, a pokracuje v tom rano o 7hod ked ranajkuje. Ja mam medzi poslednym jedlom dna a prvym jedlom nasledujiceho dna 22 hodinovu pauzu. K tomu este cvicim, a podporim travenie enzymami, HCL, zdravie tela detoxom.
Podla mna sa kombinacia sacharidov a nasytenych tukov v jednom jedle bude vo svojom vysledku U KAZDEHO CLOVEKA lisit, a v niektorych pripadoch extremne.
Navyse nie je sacharid ako sacharid (nefermentovany, fermentovany, s vlakninou, bez vlakniny, s rozpustnou, nerozpustnou vlakninou, S BUELKOVINAMI, bez bielkovin).
Ked vedci skumali kombinaciu sacharidov a nasytenych tukov, tak mozno skumali spojenie KRYSTALOVEHO cukru s kokosovym tukom, alebo nejakym najnasytenejsim typom zivocisneho tuku. Urcite neskumali celistve jedlo obsahujuce aj dostatok bielkovin (nie len sacharidov), roznych mineralov a vitaminov, vlakniny, a nasyteneho tuku.
Niekde ste pisal, pan Jarda, ze nejake kmene ci kraniny jedavaju kokosovy tuk vo velkom, a su zdravi. S cim ho asi jedavaju ? .. Vsade kde su kokosy, je aj kopa ovocia, obilniny... Samozrejme aj mäso, ale aj kopa ovocia... Jedavaju tito ludia kokos len sam o sebe, ci v kombinacii s bielkovinami ? Nejedavaju ho napr. s bananmi plnymi sacharidov ? ...

Nehadam sa, len konverzujem \":-)\"

_________________
29.8. 2018 .......... Myslím, že by už aj stačilo.... :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 07, 2018 2:10 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
JednorazovyNICK píše:
Mne sa to nezda, pan Jarda... Nevravim ze sa nemozem mylit, ale...
1. U nas olivy nerastu (ani kokosovy tuk nie, ale MASLO vznika z mlieka aj u nas zijucich krav)...
2. Ziaden tuk podobny olivovemu oleju u nas nemame (mozno tak bravcova, husacia, kacacia mast ?)
3. Kokosovy olej mozem mat v BIO kvalite, maslo tak isto v BIO kvalite (v oboch pripadoch aj mam, maslo nepasterizove plne enzymov - kokosovy olej a olivovy olej enzymy NEMAJU)
4. Bravcovu mast v BIO kvalite som nevidel, hoci som videl ako lacnu, tak drahsiu mast, aj 3nasobne xrahsiu od najlacnejsej (prirom nebola z mangalice, to nepocitam a mangalicova chuti hnusne)
5. Kvalitnu husaciu ci kacaciu mast prakticky NEZOHNAT....
6. Takze pan Jarda, kokosovy tuk a maslo su teda podla vas zle tuky ? ... Alebo nie su, no odporucate ich jest len s bielkovinami a minimok sacharidov (zelenina), cize v tukovo-bielkovinnom jedle ? Ale potom s cim ryzu? S FALOSNYM panenskym olivacom, alebo s pravym, ktory u nas nas (ten pravy) stoji 10Eur pol litra?
7. A s cim znizovat GI jemne sladkeho sacharidoveho jedla, ak nie maslom a kokosovym olejom? Kazdy iny tuk (mast rozneho druhu, olivac) sa NEHODI, a oleje z inych orechov ci semien SKODIA ZDRAVIU...

Ako ja nie som zavisly na sladkom.... Fermentovane obilniny ci zmes fermentovanych obilnin a strukovin si robim "nasladko" len preto, lebo inak su pre mna fermentovane obilniny a strukoviny chutovo neprijemne (s vynimkou fermentovaje ryze natural)...
Avsak - z tukov konzumujem len maslo, mast a kokosovy olej... Jem 2 jedla v 2hod okne (IF 22/2), v prvom okolo 120g sacharidov, v druhom 50g sacharidov... Podla toho co pisete, pan Jarda, by sa maslo malo jest len s bielkovinami a zeleninou, a kokosak tiez, alebo sam o sebe mozno 30min pred jedlom...
Aky tuk vsak potom ma do jedla davat stredoeuropan bez toho, aby to bol dovazany a chutovo prilis vyrazny olivac (rozhodne sa napr. nehodi k mäsu ani vajickam), a zaroven aby sa "nebil" so sacharidmi, ako sa podla Vas "bije" maslo a kokosovy olej ? ... Ostava potom uz len mast... Ta je vdak "pochybnej" kvality, pokial sam nevidim co zerie prasa, a pokial to prasa sa nepasie, tak je to len doplnok taka mast...v malom mnozstve...
Ja mam nepasterizovane maslo od kravy pasucej sa na luke od jedneho farmara (poznam ho osobne). Neviem si lredstavit, ze napr. k ryzi s mäsom/bryndzou/vajickami bude lepsi kvazi panensky olivaf z obchodu bez enzymov, vit. K2, D vitaminu, A vitaminu, atd, nez velmi kvalitne maslo, ktore toto vsetko obsahuje...
Navyse niekde som cital (do kelu, uz neviem kde), ze olivovy olej nie je teda nic moc....
A ak sa kretania dozivaju najviac (alebo takmer najviac), tak to nebude zdaleka len vdaka strave.... Ved aj slovaci s obycajnou "jedovatou" stravou sa dozivaju v priemere viac nez akykolvek kmen s prirodnou stravou... Vdaka zdravotnictvu, na ktore hoci kydame (a teraz nemyslim urazovu chirurgiu), ale vdaka nemu som tu aj ja, aj Vy, pretoze narovinu, mozno vsetci co tu sme by ske bez lekarskej pomoci uz poumierali bud na nejake zapaly (ked sme este nevedeli ako ich lrirodne liecit), na nejake zdravotne problemy (napr. ja som mal vrodene zuzeny privod z oblicky do moc mechura, pred 12 rokmi mi ho rozsirili, bez toho by som tu uz asi nebol...A TO SKORO KAZDY Z NAS by tu uz nebol, ale JE TU, aj vdaka antibiotikam - ktore su svinstvo, ale... -, atd...).

Este zaverom... Ked sa skumalo stukovatenie pecene kvoli kombinacii sacharidov s nasytenymi tukmi, skumalos a to v kombinacii s dennym hladovanim (IF)? TAZKO. \":-)\" ... Je rozdiel ked si niekto na veceru o 20tej hodine da kombinaciu sacharidov s nasytenym tukom, a pokracuje v tom rano o 7hod ked ranajkuje. Ja mam medzi poslednym jedlom dna a prvym jedlom nasledujiceho dna 22 hodinovu pauzu. K tomu este cvicim, a podporim travenie enzymami, HCL, zdravie tela detoxom.
Podla mna sa kombinacia sacharidov a nasytenych tukov v jednom jedle bude vo svojom vysledku U KAZDEHO CLOVEKA lisit, a v niektorych pripadoch extremne.
Navyse nie je sacharid ako sacharid (nefermentovany, fermentovany, s vlakninou, bez vlakniny, s rozpustnou, nerozpustnou vlakninou, S BUELKOVINAMI, bez bielkovin).
Ked vedci skumali kombinaciu sacharidov a nasytenych tukov, tak mozno skumali spojenie KRYSTALOVEHO cukru s kokosovym tukom, alebo nejakym najnasytenejsim typom zivocisneho tuku. Urcite neskumali celistve jedlo obsahujuce aj dostatok bielkovin (nie len sacharidov), roznych mineralov a vitaminov, vlakniny, a nasyteneho tuku.
Niekde ste pisal, pan Jarda, ze nejake kmene ci kraniny jedavaju kokosovy tuk vo velkom, a su zdravi. S cim ho asi jedavaju ? .. Vsade kde su kokosy, je aj kopa ovocia, obilniny... Samozrejme aj mäso, ale aj kopa ovocia... Jedavaju tito ludia kokos len sam o sebe, ci v kombinacii s bielkovinami ? Nejedavaju ho napr. s bananmi plnymi sacharidov ? ...

Nehadam sa, len konverzujem \":-)\"

Tak nakonec přeci není zase tak složité to osobně vyzkoušet a já netvrdím že to za pár týdnů člověka zlikviduje, jenom tvrdím že to není nejvhodnější a pokud se tomu dá vyhnout tak se tomu raději vyhnout.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz