"Vševěd" : áno, mám asi 4-tí nick na jednom kulturistickom fóre..... to (ronnie.cz) je jediné fórum, kde som si urobil toľko nickov po toľkých "banoch". Inde po zabanovaní (inde sa mi to ani nestalo....) si nový nick neurobím. A z čoho sa mi tam vysmievali ? S čím nesúhlasili ? Nesúhlasili s tým, s čím by súhlasil každý z tohto fóra... alebo 9 ľudí z desiatich. Tak neviem, načo tu spomínaš tie výsmechy. "Hleď si svýho, voe".
ravima : áno, súhlasim, ale Kwasniewski odporúča aj mäso, síce v najmenšom množstve (v porovnaní s vajíčkami a syrmi). Ale vraví : "V žádnem případe se nezříkejte masa...". Viem, myslím tým hlavne vnútornosti, ku ktorým nemám prístup. Ale fajn, že si mi to pripomenul, mäso teda bude tvoriť najmenší podiel stravy u mňa, z týchto troch "ingredientsií", pričom slaninu do mäsa nezarátavam, je to tuk (ten tukový druh slaniny). A čo sa týka Kwasniewskeho odporúčania jesť vegánsky.... vegánsky a zároveň dodržiavať pomery S:B:T .... 0,5 : 1 : 3-(?). ... to je blbosť... to je tá najhoršia varianta, a to odporúča možno už len z dôvodu, aby aj vegán dodržiaval tento pomer.... Ale ja osobne keby som mal byť vegánom, tak by som rozhodne nedodržiaval tieto pomery S:B:T .... lebo z toľkých orechov, toľkého rastlinného tuku.... by mi bolo na rozdiel od vajec, mäsa, syrov, slaniny a masla zle.... a nie len mne, ale každému. Orechy vôbec nie sú ideálnou potravinou vo veľkom množstve, obsahujú enhybítor trypsínu, a aj fytáty. Do 100g denne nevidím problém s orechmi, ale aby som dosiahol denne napr. 60g bielkovín (čo je pre mňa málo, budujem svalovú hmotu), tak už len vtedy by som musel zjesť nejakých 300g orechov denne.... a z toho by ma bolel žalúdok, lebo orechy sa vo veľkom množstve proste nemôžu jesť... organizmus človeka na to nie je stavaný.
sakul : pochop, že z kvalitných živočíšnych produktoch, keď ich kombinuješ s minimom sacharidov, tak sa z nich nebudeš znečisťovať... chápeš to ? A morálne hľadisko sem neťahaj... hlavne, keď by si mäso jedol len dva-tri krát týždenne, a väčšinou vajíčka a syry (vajíčka domáce, syry nepasterizované, najlepšie kozie). Proste tu nemá čo robiť morálka, tu ide o potreby organizmu. A "vymakané telo" - to je znak zlého stravovania ? To je znak niečoho neprirodzeného ? Telo s vymaká, ak dodáš vhodnú výživu pri tom, keď posilňuješ.... "Vymakané telo" je estetický zážitok takmer pre každého. Samozrejme sa bavíme o tele s minimom tuku (pri Kwasniewskeho diéte priberať tuk nebudeš), a s plným svalovým rozvojom, BEZ používania doplnkov na cvičenie "prírodného charakteru", a iných látok, čisto chemických. A v hlave a duši sa to ľuďom poplietlo potom, čo začali pestovať obilie..... a rozmnožili sa na toto neuveriteľné množstvo.... ktoré spôsobuje problémy. Čo už, stalo sa. A my asi máme pre to trpieť, a jesť obilniny, lebo tie rýchlo rastú, aj keď sú pre organizmus NEVHODNÉ. Nie nie, ja keď mám možnosť, tak proste budem jesť niečo úplne iné, to, čo mi prospieva oveľa viac. Ale ty to asi nepochopíš, keby si do toho nezaťahoval morálku, mal by si "čistejší" úsudok a pozeral na vec inak. Ale tam, kde zasadíš morálku (pričom sa jená o obživu, nie o týranie... lebo ja konzumujem domáce výrobky...), tam už je všetko skreslené.... O morálke sa bavme vtedy, ak sa bavíme o ľuďoch a o zbytočnom vykorisťovaní zvierat (na kožuch, kly, a podobne...), nie keď sa bavíme o celkovom "zhodnotení" tela zvieraťa, kde sa využije všetko, od kože cez mäso, po kosti. Nezabúdaj, že zvieratá sú len prostriedkom, ktorý hnojí pôdu, nastoľuje nejakú rovnováhu, a je pripravený na to, že bude zjedený - napríklad ľuďmi. A žeby to zatemňovalo mozog ? Tak si naštuduj pravý opak, ale len v zdrojoch, kde sa "živočíchožrútstvo" neodsudzuje, lebo každý si nájde svoje "fakty"... človek nech si zistí sám, na sebe. Dnes si idem po dlhej dobe po kozí syr.... takže mäso budem môcť obmedziť, ale ponechám si ho. Budem ho jesť tak 4 krát týždenne, zbytok "chodov" budú tvoriť vajíčka, kozí syr, z tukov slanina, maslo, a z "oboch" každý druhý deň porcia lieskových orechov. K tomu denne 6dcl zeleninových štiav (rozdelené na tri porcie).
to Jarda : pán Jarda, prekyslenia sa rozhodne neobávam... zabúda sa na to, že sa bude dodržiavať POMER medzi S:B:T .... nebudú sa "byť" palivá, nebude prekyslenie.... Táto strava nemá NIČ spoločné s Atkinsovou diétou a podobne.... Je to strava podstatne rozdielna, i keď je tiež nízkosacharidová. Má ale podstatne viac tuku, a menej bielkovín, než Atkinsova diéta. A prekyslenie tela spôsobuje práve Atkinsova diéta, a diéty jej veľmi blízke, pričom Kwasniewskeho diéta rozhodne nie je blízka Atkinsovej diéte, čo si žiaľ veľa ľudí mýli, lebo aj jedna aj druhá "diéta" patrí do rodiny "low-carb".
Ja už do úst obilniny a strukoviny (ani vyklíčené) nikdy nedám.... a predstaviť si, žeby som aspoň JA OSOBNE mohol fungovať na sacharidoch typu ovocie, zelenina a kefír či trochu bryndze (teda vysokosacharidová diéta s nízkym obsahom tukov)... to si neviem predstaviť, nefunguje to u mňa, týra ma to. Zbožňujem tuk, robí mi vyslovene dobre.... hladí ma po duši. A prospieva mi, lebo ho nekombinujem s pečivom a so sacharidmi (40g sacharidov denne, to je "za mak"). PRETO mi prospieva, a iným škodí PRÁVE PRETO, lebo ho kombinujú so sacharidmi, najmä pečivom, cestovinami, ryžou a podobne....Ja nechcem ani olivový a kokosový tuk - absolútne mi nechutia, a po kokosovom mi býva zle, už po 30 gramoch... ale domáca slaninka (ktorej viem zjesť kopu, a absolútne ma neťaží na žalúdku a neunavuje...ale nabije energiou), vajíčka, mäso, maslo, syry (ktoré mi už problém robiť nebudú, lebo ich nebudem ako šašo kombinovať s ryžou, čo som robil...).... Všetky problémy počas stravovania sa živočíšnymi produktami vznikli LEN Z DôVODU, že sa do toho pchalo aj OBILIE.......... a CUKOR, koláče, ovocie kombinované v jednom jedle s obilím či mäsom a podobne...). Bez toho by ten problém NENASTAL. Bez obilnín by nás tu nebolo 6,5 miliardy, nebol by tak zničený svet, a ľudia by boli ZDRAVŠÍ, a aj múdrejší. Toto všetko som pochopil, takže už nie som schopný zobrať do úst žiadne obilie.... proste žiadne zrno (jedine semeno - orech naprílad).
Ľudia, prosím, nepchajte tu morálku... Čo my vieme, či nerobíme oveľa nemorálnejšie veci, o ktorých si pritom myslíme, že sú správne.... že ? Teraz nenarážam na sexualitu, tam nemá morálka čo hľadať.
_________________ Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012) RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu. Tešilo ma (9.5. 2012) dieta
|