Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 10:11 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 213 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 7:35 am 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
sakul píše:
Petře jak říkám, nejsme ve sporu, v kruzích kde se pohybuji jsou tyto věci tak jasné, že je nikdo už nahlas nevyslovuje protože zní už jako klišé stejně jako třeba už omleté "náhoda neexistuje".
Vyhledat v sobě různé sebedestruktivní a destruktivní mechanismy vyžaduje mimořádně silné vědomí, bdělou pozornost k sobě samému, pečlivou introspekci a neustále zkoumání sebe sama. Takto člověk získá nadhled, životní sílu a zbaví se řady neduhů. Nezbaví se jich však papouškování načtených frází stále dokola, tvrdošíjným přesvědčováním ostatních a argumentací, ze které je cítit silné prosazování ega.

Chci ti Petře poděkovat za všechnu energii, kterou dáváš do toho, abys lidi upozornil na spoustu závažných věcí, zároveň tě chci varovat, že na cestě za poznáním existuje řada pastí do kterých se člověk chytá. Jednou z nich je právě pocit nadřazenosti a dělení si lidí do chlívků na ty, kteří jsou mi milí protože se mnou souhlasí a ty, kteří se mnou nesouhlasí a musí být tedy nechápaví nebo rozumově zaostalí a pro mě vhodní pouze jako terč nutného poučování.

Ale k dietám a tabulkám. I velcí jogíni, kteří byli se vším respektem ke skvělému Hnízdilovi daleko pokročilejší v chápání nemocí a přístupu k psychosomatice indikovali diety na základě rozdělení potravin a to především pro začínající studenty jogy a nemocné. Podobně postupovala i čínská a další medicíny.
Tupé následování nějakých tabulek a pravidel je však k ničemu. Tady se opět shodneme. Stejně jako jakékoli čistě jendostranné přístupy které ignorují různé aspekty naší existence.

Ok dekuji za upozorneni, myslim ze ted kdyz uz sem Vseved nebude chodit tak nebudu muset hrat to divadlo, hrat si na egoistu abych mu nastavil zrcadlo. Byl bych rad kdybys rozebral prave tu cast o ktere jsem mluvil a to co si myslis o pocitu viny? Ten totiz u nemocnych vznika nezvykle ve velke mire a nejsou ho schopny svymi osobne ziskanymi samoregulacnimi mechanismy odstranit nebo minimalizovat. Z toho duvodu si myslim ze jakekoliv diety-at uz striktni nejsou spravne reseni. Pocit viny nesnizuji. Bez totalni eliminace pocitu viny si nejsem jisty ze by se nekdo rychle vylecil. Krestanstvi tu s nami neni jen kvuli pomatenym vericim, zkus se na tim zamyslet. Jsou ti lide opravdu tak zabedneni nebo to delaji z jinych duvodu. ja nechci mluvit za vsechny krestany ale mne osobne prave tento zbaveny pocit permanetniviny nesmirne ulevil. Mozna se pletu. Byl bych rad kdyby se tu toto tema taky rozebralo.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 8:44 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Nechci mluvit za Jardu ale myslím že i jeho názory se vyvíjí a nyní by možná o tom ovoci i když bude na lačno v souvislosti s kandidou mluvil jinak

Tak každý si postupně tříbí názory a mě se to pochopitelně nevyhýbá, nicméně zde je to s otazníkem, dost záleží na stupni zamoření kvasinkou a u většiny lidí to fungovat bude.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 6:02 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Nic by se nemělo jíst 2 hodiny před i po nebo jen po konzumaci ovoce? Z toho textu mi to není úplně jasný. A týká se to i ovoce nebo zeleniny s vyšším obsahem cukru? Co taková mrkev, dýně, hruška nebo meloun v první fázi diety? Nebo byste někomu v 1. fázi diety doporučil spíš jen míň cukernatý ovoce a zeleninu? (Samozřejmě po individuálním zvážení vhodnosti konkrétními lidmi na dietě.)

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 7:28 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Xeelee píše:
Nic by se nemělo jíst 2 hodiny před i po nebo jen po konzumaci ovoce? Z toho textu mi to není úplně jasný. A týká se to i ovoce nebo zeleniny s vyšším obsahem cukru? Co taková mrkev, dýně, hruška nebo meloun v první fázi diety? Nebo byste někomu v 1. fázi diety doporučil spíš jen míň cukernatý ovoce a zeleninu? (Samozřejmě po individuálním zvážení vhodnosti konkrétními lidmi na dietě.)

Ovoce se tráví rychleji po něm by mělo být OK jíst už po hodině, nebo raději hodině a půl.

U ostatního jídla je to déle. Zeleniny se zpravidla tráví cca 2 hodiny, těžší věci jako mléčné výrobky, luštěniny nebo maso až 3 hodiny.
3 hodiny je tedy po klasickém jídle minimální hranice kdy jíst, aby se roztrávené potravina v žaludku nepotkávala s novou nestrávenou. Bezpečná a řeknemě i zdravotní hranice jsou 4 hodiny, tak, aby si tělo jednak odpočinulo a také se vše bezvadně strávilo.

Pro tento účel je nejlepší jíst 2x (nebo méně) denně. U tří jídel už může být problém dodržet odstupy a hlavně tělo nedělá nic jiného než tráví. Není čas na odpočinek a detox.

Obecně se také doporučuje jíst ovoce ráno. Mimo jiné proto, že se tráví rychle. Pokud tedy člověk třeba posnídá vajíčka a i když dodrží 4 hod odstup, ovocný oběd "dožene" ve střevech potravu z rána a může začít kvasit.

Tedy pokud ovoce, tak si pořádně dát ráno a pak pozdní oběd nebo brzká večeře odpoledne. To si myslím, že bude slušně fungovat a dá se tak předejít hodně problémům.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 8:09 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Petře je to tak jak píšeš. Člověk si často v sobě hýčká řadu sebedestruktviních nástrojů, mezi něž pocit viny patří. A křesťanství v podobě jak se vyvinulo do dneška se v tomto vyžívá a církevní hiearchie často a ráda tohoto využívala k vydírání svých věřících a také slušnému zisku (odpustky).
Tady je ale nutné rozlišit podstatu křesťanského učení tak jak se objevuje u křesťanských otců a mystiků. To je nauka na vysoké úrovni srovnatelná s velkými východními náboženstvími. A tyhle často s vinou vůbec nepracují. Tibetští mniši nepracují s pojmem a pocitem viny a to ani při tragickýh událostech (u nás je běžné že se člověk utrápí výčitkami, když se mu zabije partner v autě, které mu půjčil). Ví, že jsou věci které není možné ovlivnit a jsou si vědomi, že moc která řídí svět je poněkud těžko pochopitelná pro náš běžný rozum.
Nemá význam se trápit pro věci, které se staly nebo se mají stát.

U nás je ale vyvolávání pocitu viny častý nástrojem manipulace například v partnerských vztazích nebo ve výchově ("to už mě asi nemáš rád když se raději taháš s těmi kamarády") nebo například při řešení obtížných situací (prodavač u kterého reklmujete výrobek na vás spustí "prosím vás nezdržujte, stojí za vámi lidé a zdržujete frontu"). Pokud rodiče používají vyvolání pocitu viny k usměrňování výchovy dítěte, je jasné že tento vzorec používá potom v dospělosti.

Bránit se tomu dá poměrně snadno, naučit se rozpoznávat kdy se ve ve vás snaží někdo pocit viny vyvolat a účinně reagovat například pomocí asertivních technik nebo jej prostě poslat do prd ...

Horší je pokud sami vyvoláváme pocit viny v ostatních nebo v sobě. Obvzláště u druhého jde o nevědomý proces se značnými následky na vztahy v okolí a vlastní osobnost.
Existuje jen jedna možnost jak s tímto přestat a to, abys se proces stal vědomým. Pomoci může psycholog nebo terapueut, který proces odhalí, pomůže najít příčinu a dál člověka vede. Většinou však človek musí postupovat sám - tak že je bdělý, pozoruje své myšlenky a emoce, nenechává se jimi strhávat a neustále bez hodnocení zkoumá sám sebe.
To bez hodnocení je extrémě důležité, protože jinak vzniká pocit viny na druhou. Například pokud se budeme bavit právě o stravě ... člověk dodrržuje úzkostilvě tuhle tabulku, přičemž občas mu to ujede. Pokaždé se užírá pocitem viny co že to zas sežral a že mu to strašně ublíží, což v něm způsobuje konflikt a značné následky na psychice i tělu. Pokud na sobě začne pracovat a pozorováním svých emocí zjistí, že se v něm spouší takový sebedestruktivní mechanismus a začně jej hodnotit, obejvuje se pocit viny z toho, že má pocit viny a logicky vzniká další ještě horší konflikt.
Co vypadá jako srandovní slovní hříčka má děsivé dopady na prožívání tohoto jedince a musí se velmi rychle promítnout do jeho zdravotního stavu (konflikty berou ohromné množství naší energie)
To ovšem potvrdí jakýkoli terapeut nebo psychosmotacký specialista.

No nevím jestli je to to, o čem jsi chtěl rozvinout debatu a jestli je to srozumitelné. Pokud ne, nebudu se utápět v pocitu viny že jsem to špatně napsal \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 11:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xeelee píše:
Nic by se nemělo jíst 2 hodiny před i po nebo jen po konzumaci ovoce? Z toho textu mi to není úplně jasný. A týká se to i ovoce nebo zeleniny s vyšším obsahem cukru? Co taková mrkev, dýně, hruška nebo meloun v první fázi diety? Nebo byste někomu v 1. fázi diety doporučil spíš jen míň cukernatý ovoce a zeleninu? (Samozřejmě po individuálním zvážení vhodnosti konkrétními lidmi na dietě.)

Člen sakul to píše celkem správně a určitě je to i tak vysoce individuální, hlavně podle toho, jak je kdo zamořen kvasinkou. Co u někoho nebude nejmenší problém u jiného bude obrovský problém a bez vyzkoušení se to nedá zjistit. Pochopitelně jak zjistím nízkou snášenlivost, tak danou potravinu hned vyřadím a nebudu ji do sebe ládovat v domnění, že se to časem zlepší, to je nesmysl. Rozhodně je vždy lepší najíždět na potraviny s vyšším obsahem sacharidů opatrně a upřednostnit ty silně zásadotvorné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 2:41 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Nový rozsáhlý balík aktualizací: http://www.ulozto.cz/12801540/protikvas ... -sakul-xls

přidána řada potraviny především z webu oslika, pokud se rozcházely údaje o sacharidech, brán jako hlavní zdroj web flory
podle webu oslika porovnana zasadotvornost nebo kyselinotvornost a provedeny menší korekce

Seznam změn:


Změny vzhledu

potraviny v rámci kategorií seřazeny abecedně
dočasně oddělány rozlišující pruhy

Přidány:

alfa alfa klíčky
ananas
brokolice
Broskev - nektarinka
celer bulva
celer řapík
chřest
množství škrobů k dýni
dýňové semínko
fíky
granátové jablko
hroznové víno
hrášek zelený
jahody
kapusta
kedlubna
kiwi
květák
křen množství sacharidů
lněné semínko
maliny
mango
meruňky
okurek
ostružiny
paprika zelená
pastiňák
patizon
ředkev
ředkvičky
sezamové semínko
salát hlávkový
špenát
třešně
višně
zelí hlávkové
zelí peknigské
ovoce obecně

Změny:
červená řepa změna stav na neutrální
dýně změna kategorie na 2
kukuřice cukrová změna stav zásaditá
křen stav na neutrální
mandle stav na zásad.
paprika červená změna kat. na 2
papaja změna sacharidů, změna kategorie na 2, přidán komentář
houby přidán komentář
zelenina vyjma uvedených změneno na zelenina obecně, změněn komenář
cibule přidán komentář
petržel přejmenováno na petržel nať a přidán komentář
arašídy přidán komenář

Odstraněno
odstraněna kategorie semena
odstraněna kategeorie bobuloviny


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 2:46 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Myslím, že se tabulka bude pomalu blížit do své finální podoby. Prosím tedy o ještě poslední návrhy na úpravy nebo požadavky na přidání potravin nebo jiné komentáře


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 4:15 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
A ještě pár úprav: http://www.ulozto.cz/12803778/protikvas ... -sakul-xls

- přidána širší škála smajlíků k potravinám (změněny pouze ty kde je více jak jeden smajlík)
- přidáno mléko
- doplněn smajlík ke stevii a náhradním sladidlům a xylitolu

PS: Jardo prosím přesuňte do vlákna tabulky, zadal jsem sem omylem děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 5:31 pm 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
sakul píše:
Petře je to tak jak píšeš. Člověk si často v sobě hýčká řadu sebedestruktviních nástrojů, mezi něž pocit viny patří. A křesťanství v podobě jak se vyvinulo do dneška se v tomto vyžívá a církevní hiearchie často a ráda tohoto využívala k vydírání svých věřících a také slušnému zisku (odpustky).
Tady je ale nutné rozlišit podstatu křesťanského učení tak jak se objevuje u křesťanských otců a mystiků. To je nauka na vysoké úrovni srovnatelná s velkými východními náboženstvími. A tyhle často s vinou vůbec nepracují. Tibetští mniši nepracují s pojmem a pocitem viny a to ani při tragickýh událostech (u nás je běžné že se člověk utrápí výčitkami, když se mu zabije partner v autě, které mu půjčil). Ví, že jsou věci které není možné ovlivnit a jsou si vědomi, že moc která řídí svět je poněkud těžko pochopitelná pro náš běžný rozum.
Nemá význam se trápit pro věci, které se staly nebo se mají stát.

U nás je ale vyvolávání pocitu viny častý nástrojem manipulace například v partnerských vztazích nebo ve výchově ("to už mě asi nemáš rád když se raději taháš s těmi kamarády") nebo například při řešení obtížných situací (prodavač u kterého reklmujete výrobek na vás spustí "prosím vás nezdržujte, stojí za vámi lidé a zdržujete frontu"). Pokud rodiče používají vyvolání pocitu viny k usměrňování výchovy dítěte, je jasné že tento vzorec používá potom v dospělosti.

Bránit se tomu dá poměrně snadno, naučit se rozpoznávat kdy se ve ve vás snaží někdo pocit viny vyvolat a účinně reagovat například pomocí asertivních technik nebo jej prostě poslat do prd ...

Horší je pokud sami vyvoláváme pocit viny v ostatních nebo v sobě. Obvzláště u druhého jde o nevědomý proces se značnými následky na vztahy v okolí a vlastní osobnost.
Existuje jen jedna možnost jak s tímto přestat a to, abys se proces stal vědomým. Pomoci může psycholog nebo terapueut, který proces odhalí, pomůže najít příčinu a dál člověka vede. Většinou však človek musí postupovat sám - tak že je bdělý, pozoruje své myšlenky a emoce, nenechává se jimi strhávat a neustále bez hodnocení zkoumá sám sebe.
To bez hodnocení je extrémě důležité, protože jinak vzniká pocit viny na druhou. Například pokud se budeme bavit právě o stravě ... člověk dodrržuje úzkostilvě tuhle tabulku, přičemž občas mu to ujede. Pokaždé se užírá pocitem viny co že to zas sežral a že mu to strašně ublíží, což v něm způsobuje konflikt a značné následky na psychice i tělu. Pokud na sobě začne pracovat a pozorováním svých emocí zjistí, že se v něm spouší takový sebedestruktivní mechanismus a začně jej hodnotit, obejvuje se pocit viny z toho, že má pocit viny a logicky vzniká další ještě horší konflikt.
Co vypadá jako srandovní slovní hříčka má děsivé dopady na prožívání tohoto jedince a musí se velmi rychle promítnout do jeho zdravotního stavu (konflikty berou ohromné množství naší energie)
To ovšem potvrdí jakýkoli terapeut nebo psychosmotacký specialista.

No nevím jestli je to to, o čem jsi chtěl rozvinout debatu a jestli je to srozumitelné. Pokud ne, nebudu se utápět v pocitu viny že jsem to špatně napsal \":)\"

Mam rad a vazim si kazdeho jineho nazoru skoda ze se tady moc lidi nenajde co by na danne tema chteli diskutovat. Treba nazor pana Jardy by mne docela zajimal. Ale treba se casem nekdo prida.
Osobne jsem rad ze si priznal ze pocit viny muze vest do bludneho kruhu.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 5:55 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Petr 2 píše:
Mam rad a vazim si kazdeho jineho nazoru skoda ze se tady moc lidi nenajde co by na danne tema chteli diskutovat. Treba nazor pana Jardy by mne docela zajimal. Ale treba se casem nekdo prida.
Osobne jsem rad ze si priznal ze pocit viny muze vest do bludneho kruhu.

Petře přeci jakákoli negativní emoce která je potlačená nezvládnutá a neřešená může vést k bludnému kruhu, to je přeci bez diskuze.
Některé z nich jsme schopni zvládnout sami nebo pořešit například s Hnízdilem při povídání v ordinaci. Tohle má však své hranice.

Traumata a zatěžující zážitky z období porodu, brzkého dětství, případně věci táhnoucí se z minulých generací není možné vystopovat běžnými prostředky ale je potřebná hlubinná terapie jako například hypnóza, regrese, holotropní dýchání, rodinné konsatalace apod s péčí terapeuta, pro odvážlivé šamana.

Absolvoval jsem toho mnoho individuálně i ve skupinách a řeknu ti, že ve srovnání s věcmi které vyvstávali z těchto hluboko ukrytých sférách je pocit viny z toho co kdo snědl drobná komplikace na cestě života a ve finále bezvýznamná. Jsou věci daleko vážnější, temnější a schopné člověka časem doslova utrápit k smrti, aniž by měl možnost sám o sobě s tím něco udělat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 25, 2012 6:20 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
sakul píše:
Nový rozsáhlý balík aktualizací: http://www.ulozto.cz/12801540/protikvas ... -sakul-xls
sakul píše:


Z+ velmi zásadotvorné
Z zásadotvorné
N neutrální
K kyselinotvorné
K− velmi kyselinotvorné (nejsou v této verzi tabulky)

0 Vitamíny a minerály obecně (přípravky) – jestli to maj bejt zbytečný až nebezpečný pilulky z lékárny tak pryč s nimi
1Z minerální vody
1N máslo, jiné maso, ryby, sýry tvrdé a polotvrdé, vejce, čaj zelený sypaný, hořčice celozrnná ostrá, chilli omáčka bez cukru, tabasco, wasabi bez cukru
3N sója, olomoucké tvarůžky, ovesná kaše, hořčice klasická, majonéza, sojová omáčka přírodní, sůl rafinovaná, tamari, čokoláda slazená stévií/xylitolem
3K jogurt, kefír kupovaný, tvaroh
4Z melasa
4N sýry plísňové a zrající, tuňák z konzervy, celozrnná mouka, kukuřičné plátky, kus kus, džusy průmyslové, kečup, umělá sladidla, worchester, kakao pražené, margarín, ovocné marmelády a džemy
4K sýry tavené, cornflakes, alkohol (přidáno pivo a víno), arašídy, ořechy pražené a solené, čokoláda, konzervované a sterilované potraviny
4K− maso vepřové, mléko, uzeniny, čaj černý, káva
5 antibiotika
5K rýže bílá, těstoviny klasické, cukr třtinový
5K− bílá mouka, slazené nápoje, cukr bílý

Uvažuju o vyřazení všech solí a rýží. Co si o tomhle kroku myslíte? I v šankaprakšaláně se dá rýže a mořská nebo himalájská sůl (i vynechaný máslo) nahradit.

K domácímu kefíru v kategorii Mléčné (náhrada za Živočišné produkty) sem doplnil nově přidanou sirnou patlaninu (s odkazem na zdejší diskuzní vlákno) a jogurt domácí probiotický. Jogurtovač mám, ale jogurty si v něm už asi dělat nebudu. Sirnou patlaninu si chci dělat z kefírovýho tvarohu z nepasterizovanýho mlíka z automatu, až budu mít mixér. Takže kdyby třeba někdo vyměnil velmi dobrej jogurtovač za obyčejnej stolní mixér nebo si ho chtěl koupit… http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/sp ... 20036.aspx

• elektronický jogurtovač s elegantním vzhledem || • 8 kelímků na jogurt s víčkem, celkový objem 1, 2 l || • časovač pro různou konzistenci jogurtu
• provozní kontrolka || • navíjení přívodní šňůry || • snadné čištění || • příkon 22 W || • lze dokoupit náhradní kelímky 8 ks/1 bal.


Co si myslíte o chilli v kategorii 2 a chilli koření v kategorii 0?

Mám v tabulce nechat rajčata, kukuřici, kešu a pistácie, u kterých je poznámka časté plísně?

V tabulce nemám alkohol, ale přidal sem pivo a víno.
Pivo*: maximálně jedno kvalitní 12˚ pivo denně
Víno*: do 2 dcl kvalitního červeného vína 2× denně
[legenda] * maximálně jeden druh alkoholu denně
Co vy na to? Podle některejch zdrojů je zdravý i malý množství tvrdýho alkoholu. Mám přidat i panáka něčeho tvrdýho denně (slivovice apod., bez chemie)?

U sirný patlaniny slouží název jako hypertextovej odkaz na fórum. Chtěl bych takhle provázat i další potraviny, který tu maj vlastní vlákno. Na to se vrhnu pozdějc. Kdyžtam mi sem pište tipy na prolinkování.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 11:23 am 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jardo, nějak se pokazil název vlákna, můžete prosím opravit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 11:33 am 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Xeelee píše:
Co si myslíte o chilli v kategorii 2 a chilli koření v kategorii 0?

Mám v tabulce nechat rajčata, kukuřici, kešu a pistácie, u kterých je poznámka časté plísně?

V tabulce nemám alkohol, ale přidal sem pivo a víno.
Pivo*: maximálně jedno kvalitní 12˚ pivo denně
Víno*: do 2 dcl kvalitního červeného vína 2× denně
[legenda] * maximálně jeden druh alkoholu denně
Co vy na to? Podle některejch zdrojů je zdravý i malý množství tvrdýho alkoholu. Mám přidat i panáka něčeho tvrdýho denně (slivovice apod., bez chemie)?

U sirný patlaniny slouží název jako hypertextovej odkaz na fórum. Chtěl bych takhle provázat i další potraviny, který tu maj vlastní vlákno. Na to se vrhnu pozdějc. Kdyžtam mi sem pište tipy na prolinkování.

Na chilli panují protichůdné názory, v příští verzi ale zřejmě obojí sjendotím do 1. Vyložený protikvasinkový účinek je příliš sporný a téměř žádné zdroje jej neuvádí. Ani mě se příliš nepotvrdil. Krmit kvasinku ale také pravděpodobně nebude, i když ojedinělé názory se objevují.

rajčata, kukuřici, kešu a pistácie klidně nech ve 3. Jsou to všechno vsoce honodtné potraviny, obvzláště rajčata a jakmile se tělo písní zbaví a IS si s nimi bude moci poradit, nebudou rizika těchto potravin velká. Jako prevenci je možné všechny na pár minut ponořit do roztoku MMS. Já napustím trochu vody do umyvadala a čtvrt hodiny koupu ořechy nebo zeleninu ve 2éti kapkách

O alkoholu jsem zde psal. Jsem milovník červeného vína a plzeňského piva, pokud ale chci brát boj proti kvasince vážně, nemůžu je dát jinam než do 4.

Pivo: slad prokazatelně krmí kvasinky a to hodně slušně. často obashuje plísně, kvasince a také samotné kvasinky. Bohužel
Víno: často bude mít dost cukrů a naneštěstí i hodně plísní
Přidávat alkohol do těla, které má hormadu práce se zpracováním metabolitů z kvasinek (tedy hlavně alkoholu) je nesmysl. To platí i pro slivovici. Játra mají i tak hodně co dělat a další alkohol, plísně a kvasinky je budou ničit ještě více.

Během víkendu připravuji další verzi tabulky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 3:27 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Nová verze, stahovat můžete zde: http://www.ulozto.cz/12898136/protikvas ... -sakul-xls

Seznam úprav:


Změny
Chilli koření – přesun do 1
Chilli – přesun do 1
Lněné semínko – přesun do 0
Dýňové semínko – přiřazena kat. 1 a přidán komentář
Tvaroh – přesun do 4
Tvaroh ala budwig – přesun do 3, rozšířen komentář
Olmoucké tvarůžky – přesun do 4, rozšířená poznámka
Jablečný ocet – rozšířená poznámka
Sýr tvrdý polotvrdý – rozšířena poznámka
Mléko – přidán komentář
Mouka celozrnná – změna názvu
Mouka bílá – změna názvu

Nově Přidáno
Nystatin – kat. 0
Lepicol – 0
Kaštany jedlé – kategorie 3

Změny na základě upozornění Xeeleeho (děkuji)
červené olivy > olivy černé
zelené olivy > olivy zelené (olivy mezi okurek salátový a papriku červenou)
kysané zelí > zelí kysané (mezi hlávkové a pekingské)
prohodit pažitku a patizon
Zelí pekingské: poznámka: "tzv. čínské zelí"
červená čočka > čočka červená
pozn. u grepu: prospěšna > prospěšná
bylinkové čaje > čaje bylinkové
osmotická voda > voda osmotická
doplnit k palmovému oleji 0 g sacharidů
u dýňového semínka chybí kategorie
přidána pozn. u sušeného ovoce: neslazené a bez oxidu siřičitého!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 213 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz