vero píše:
Vševěd píše:
Jde totiž o to, že dejme tomu byste získala díky dárci neomezenou a dokonalou imunitu. Ale i dokonale zdravý
člověk není sto přemoct boreliózu. Nemyslím si, že by existoval někdo, koho by kouslo klíště s boreliózou nebo
encefalitidou a on se z toho jen tak oklepal.
Citace je ze stránky doktorka.cz.
A ty případy, že proběhne jen první fáze nemoci a člověk se z toho sám dostane, jsou možné, je to v popisu průběhu nemoci na webu, i jsem to našla jinde.
Vždyť kolikrát se vyléčí lidi i z rakoviny.
Každopádně budu ráda, když se zbavím aspoň kandidy.
Ještě jednou se vrátím k tomuto příspěvku.
Začnu trochu zeširoka:
http://www.dr-gero-moog.de/v této gastroenterologické praxi doktor Moog provádí při kolonoskopii implantování střevní mikroflóry do střeva nemocného člověka. Zákrok je poměrně
laciný, 400 EUR za provedenou kolonoskopii, plus nějakou instruktáž a konzultaci, to není na německé zdravotnictví opravdu moc. Já jsem měl ultrazdravého
dárce, zákrok jsem absolvoval před měsícem. Vedlo to k velmi silnému zhoršení příznaků podobných roztroušené skleróze. To vše vyvrcholilo minulý týden,
kdy jsem byl na pohotovosti s příznaky ne-nepodobnými mozkové mrtvici.
Po zevrubném vyšetření a vyvrácení kardiovaskulárních obtíží se doktorce v počítači při zkoumání mé historie objevily výsledky z odběru mozkomíšního moku
staré pět let. Ten zákrok si samozřejmě pamatuju a rovněž vysvětlení pana docenta /nebudu jmenovat/, který mi řekl, že vzorek byl neprůkazný. Paní doktorka
mi ale řekla, že mám ve vzorku zvýšené protilátky na oba kmeny borelií, velmi silně. Tzn. prodělal jsem boreliózu cca 8 let dozadu a vůbec o tom nevím:)
Takže: ještě jednou, na doktorka.cz je ten citát nějakého doktora Jiřího Nováka, takže bych rád věděl, jestli s tím má nějaké zkušenosti. Ono udělat desetkrát po sobě
fekální transplantaci mi přijde daleko přijatelnější, než absolvovat půlroční ATB mix párty... Fakt je, že odezva na ten jednorázový zákrok byla vemi silná, takže je docela
možné, že když se to zopakuje desetkrát, nebo i vícekrát, boreliózu to přemůže. Ale nevím, jestli přání není otcem myšlenky...