Normálně nevěnuji žádnou pozornost tomu, které potraviny by měly být kyselinotvorné, a které zásadotvorné. Ale pro zajímavost jsem si dnes asi 2 hodiny po konzumaci hovězího na slanině, cibuli a žampionech změřila pH moči a bylo 7,4. To mě celkem zaujalo. Včera večer jsem měla pěknou porci vepřové krkovice s dýní a slaninou, mezitím ješte odvar z byliny Tulsi s vepřovou želatinou a medem.
Získala jsem dojem, že většina lidí, co řeší pH, se masu převážně vyhýbá, tak si tady chci chvíli vést deníček pH spolu s přehledem snězeného jídla a přehledem provedených výletů do přírody (těch bude málo - bydlím v Praze a většinou nikam nechodím) a relaxačních cvičení (dělám min. 1 denně) - protože dýchání a stres to tuším ovlivňují také.
Všechno maso je bio a ze zvířat chovaných venku, pokud není uvedeno jinak

Zelenina a ovoce naopak bio většinou nejsou.
Dnešní záznam bude nekompletní, ale co

19:30 - pH 6,0 - po konzumaci makadamových ořechů, sušené hrušky a čaje tulsi s želatinou a medem. + žvýkala jsem čajovou lžičku medových víček, v těch je med taky.
Jak jste sama zjistila tak pH reaguje na mnoho faktorů a třeba člověk který je naprosto v pohodě trochu se pohybuje a jí sice kyselinotvorné potraviny v přebytku může mít vše v pořádku. Je potřeba vždy vnímat výsledné pH jako souhrn mnoha faktorů a nemocný člověk má zpravidla problém ve všech oblastech. Co jde nejsnadněji ovlivnit je ta strava, proto se zde řeší strava, ale stejně by se mohla řešit emocionální rovina, pohyb, hormony a další faktory.