Margareta píše:
Ahojte.
Syn (15 rokov) uz niekolko mesiacov "bojuje" so zarastajucim nechtom, divym mäsom a obcasnym vytekanim hnisu spod nechtu. Tento problem zacal pri futbale - zakopnutie o nohu protihraca. Uz sme vyskusali kadeco: kupele v Betadine, kupele v repiku, kupele v hypermangane, rozne masti: Betadin, BepanGel, Framykoin, koloidne striebro, peroxid vodika, Lapis (certov kamienok), Solux lampu... a urcite som nieco aj zabudla. Niekedy to vyzera, ze uz je to celkom ok, ale ked viac chodi, cvici v skole... tak sa mu to opat vrati do stavu, ktory bol na zaciatku liecby. Boli sme aj u lekara, ale ten chce to riesit chirurgicky.
Mate prosim nejaky tip, ako tento zdravotny problem raz a navzdy vyriesit?
DAKUJEM.
Nepoteším vás.. na gympli som to mal aj ja, mama skúšala všetko možné aj nemožné (ako vy
).. Lenže noha je proste noha a tá sa non-stop namáha. Takže nakoniec to aj tak (vy)riešil chirurg, ktorý mi na počkanie odrezal okraje nechta a zašil. Keď prestane pôsobiť umŕtvenie, bolí to ako sviňa (tlak krvi v prstoch je najväčší, takže ležať, ležať, ležať), ale na druhý deň sa to už dá prežiť. Vtedy som ľutoval, že som nešiel skôr, pretože hrať futbal so zarastajúcim nechtom je mega-utrpenie (nechet zarastá do nekonečna, že)..