[quote="Abbysum":32ctpnu2]Já si nastudoval vaše názory a komentáře zde na fóru, na jiných stránkách jsem nebyl, ale tady mi to přijde výborně udělané. Zmatek v tom ani tak velkej nemám, jenom v nekterých konkrétních věcech si nejsem jistý. Očividně jsme se špatně pochopili. Svým předchozím dotazem jsem nemyslel pravidelné jezení oněch "dobrot", spíš jsem chtěl vědět, jak moc jsem to pokazil, že jsem u každé věci jednou "zhřešil".
Sakulův koment ohledně fungicidů jsem špatně pochopil, ale předtím jsem si myslel to, co píšeš, tedy brát je jako důležitého pomocníka. Bohužel, jsem to nevhodně sepsal.
Očistu těla, až na klystýr, dělám a začal jsem s tím už víc jak před měsícem. Prvně přechodem na dělenou stravu, pak jsem díky této stránce udělal Vamanadhautí, 5 dní nato Sankhapraksalanu a zařadil jsem k ranímu rituálu Džala néti. Tento týden již používám místo slané vody urinu (na Džala néti). Po skončení oné Sanky jsem začal držet dietu, ovšem spíše pozvolna a tak první týden nepočítám. Ke klystýru se dostanu brzy, do 10 dnů.
Je možné, že z kvasninkami problém nemám, ovšem držím se rad přítele, který mne navedl k těmto stránkám a čištění svého těla. Zaprvé tou dietou nic nepokazím, zadruhé si pak budu jist čistými střevy, alespoň co se candidozy a plísní týče. Tedy alespoň doufám
[/quote:32ctpnu2]
V úplně prvních fázích opravdu doporučuji fungicidy vynechat, jelikož sama dieta má za následek masivní úmrtnost kvasinek a tedy i dost neblahé následky zvané jako "die-off" efekt, tedy něco jako efekt vymírající kvasinky. Fungicidy vymlátí ještě více plísní a v některých případech může být vybíjení příliš rychlé a bude vám hodně zle a zatížíte své orgány. Jsou známé dokonce případy poškození jater nebo mozku, to jsou ale krajní případy.
Dle mého názoru je lepší postupný přechod, když člověk z běžné nebo fast foodové stravy přejde na čas na potraviny 0-3 bez fungicidů. To je zdravá strava s přiměřeným množstvím sacharidů, která sama o sobě bude mít svůj efekt. Tady doporučuji setrvat několik týdnů a sledovat jak se tělu daří. Zároveň s tím začít suplementovat molbyden, který rozkládá jeden z hlavních toxinů, který kvasinka produkuje a také se věnovat očistám těla - sauna, klystýry,