Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 10:52 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv říj 25, 2012 8:23 am 
Offline

Registrován: sob dub 07, 2012 11:39 am
Příspěvky: 121
Vševěd píše:
tak je to trošku jinak, každopádně platí co jsem říkal, fotka jedince není žádný důkaz...

přesně tak!
co třeba Andrease Münzer vypadál neskutečně a jak to dopadlo a mnoho dalších
ja nepostoval foto kvuli tomu hele ten ,ale vypada mladě ,silně ,zdravě ,ale hele tenhle nejí maso a vypadá jako ten co to maso jí..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv říj 25, 2012 10:30 am 
Offline

Registrován: pon úno 01, 2010 1:04 pm
Příspěvky: 5
NOWOCAYN_2 píše:
Nehádam sa. Hlavne, že to bolo mäso. A keby bolo varené (ale šťava z jedla nevyliata, ale zúžitkovaná psami
), myslím, že by nastalo to isté - detoxikácia. Lebo enzými sú v podstate nato, aby sa surové vedelo stráviť. Varené je ľahšie stráviteľné, enzými priamo z jedla nie sú potrebné. To je môj názor (a nie len môj), a má rovnaké miesto, ako váš názor.
Dôležité je, že ich kŕmiš mäsom. Nech sa im darí...

"A keby bolo varené (ale šťava z jedla nevyliata, ale zúžitkovaná psami), myslím, že by nastalo to isté - detoxikácia"
k detoxikaci potřebuješ enzymy (metabolické), dokud zatěžuješ slinivku vyráběním enzymů trávicích (na úkor těch metabolických) tak prostě IS nemá dostatek enzymů neboli sílu k detoxikaci. Možná, že vařené maso zatíží psí slinivku míň než vařené obilí a tak "něco na té změně vydělá" a k určité omezené detoxikaci dojít může (bude o fous víc metaboických enzymů k dispozici) ale bude určitě omezená...

"Lebo enzými sú v podstate nato, aby sa surové vedelo stráviť. Varené je ľahšie stráviteľné, enzými priamo z jedla nie sú potrebné."
Pokud nejsou trávicí enzymy v potravě nutně je všechny musí vyrobit slinivka břišní, pokud by to neudělala, leželo by jídlo v žaludku a pes by umřel hlady...
A u člověka - když už maso tak ne čerstvé ale zaležené, to jest natrávené enzymy jak to dělali Eskymáci viz http://stanislavkunc.blog.idnes.cz/c/27 ... arktu.html
Mrkni v článku na rozdíl ve zdravotním stavu těchto 100%ních jedlíků živočišných produktů pokud jedli 100% syrově a jižněji položení už měli cca. 50% tepelně zpracováno, ti se taky dožívali nízkého věku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv říj 25, 2012 11:05 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Standa Kunc píše:
"A keby bolo varené (ale šťava z jedla nevyliata, ale zúžitkovaná psami), myslím, že by nastalo to isté - detoxikácia"
k detoxikaci potřebuješ enzymy (metabolické), dokud zatěžuješ slinivku vyráběním enzymů trávicích (na úkor těch metabolických) tak prostě IS nemá dostatek enzymů neboli sílu k detoxikaci. Možná, že vařené maso zatíží psí slinivku míň než vařené obilí a tak "něco na té změně vydělá" a k určité omezené detoxikaci dojít může (bude o fous víc metaboických enzymů k dispozici) ale bude určitě omezená...

"Lebo enzými sú v podstate nato, aby sa surové vedelo stráviť. Varené je ľahšie stráviteľné, enzými priamo z jedla nie sú potrebné."
Pokud nejsou trávicí enzymy v potravě nutně je všechny musí vyrobit slinivka břišní, pokud by to neudělala, leželo by jídlo v žaludku a pes by umřel hlady...
A u člověka - když už maso tak ne čerstvé ale zaležené, to jest natrávené enzymy jak to dělali Eskymáci viz http://stanislavkunc.blog.idnes.cz/c/27 ... arktu.html
Mrkni v článku na rozdíl ve zdravotním stavu těchto 100%ních jedlíků živočišných produktů pokud jedli 100% syrově a jižněji položení už měli cca. 50% tepelně zpracováno, ti se taky dožívali nízkého věku.

Standa, to je čo za blbosť ? Bear Grills bol medzi eskimákmi (to je ten, čo je expert na prežitie v nehostinných podmienkach)... nasledoval nejakého 80-82 ročného eskimáka po snehu, a vravel, že mu krokom nestačí, že sa nevie brodiť v snehu ako on (hoci kondičku má fakt dobrú).... Videl si nejakého tak zdatného 80-82 ročného belocha ?... ak hej, DOBRE... Lenže tam u eskimákov je to bežné.... Neber do úvahy PRIEMERNÝ VEK.... sú tam zranenia, úmrtia pri love, možno zamrznutie, prepad pod ľad....
Mimochodom, v dnešnej dobe kopu eskimákov konzumuje veľa sacharidov.... Rovnako ako aj mongolov....
Mňa výskumy nezaujímajú.. pokiaľ sa robia na čiastočne civilizovaných eskimákoch, a berie sa do úvahy ich "priemerný vek", pričom je tam nižší než v európe, ale to len zo spomínaných dôvodov...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 26, 2012 8:47 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
inzenyr píše:
Ciste ze zkusenosti s nasim psem. Pokud si ma vybrat mezi syrovyma a varenim masem, tak nejdriv si da syrove. Po delsim krmeni syrovym masem mu varene uz moc nejede. Orechy a jablka basti na zahrade ve velkem. Hrusky, tresne banany a svestky miluje. Maliny, jahody a vino pred nim musime hlidat, protoze si vsechno otrhava sam. Bezne zere syrovou mrkev, varene zeleniny se ani nedotkne.

Pokud se na prochazce bavim s majiteli jinych psu, tak pokud jejich psy nejsou prezrane apaticke koule, tak jejich psy se chovaji podobne.

Inzenyr

PS. Uz mu je vic jak 9 let a je v plne forme, akorat uz ma kolem huby sedive chlupy, ale za mickem beha jak vzteky a kazdeho psa dukladne prozene.

To máte plnou pravdu a každý kdo u nás byl může potvrdit, že naše soukromá smečka je celkem čilá a sežerou syrové skoro všechno, včetně rajčat a brokolice.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 26, 2012 8:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
bludicka píše:
Kedykoľvek kŕmili mäsožravé zvieratá vareným mäsom podliehali chorobám a po niekoľkých generáciach strácali plodnosť:
http://ppnf.org/about-ppnf/about-drs-pr ... s-research
http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_M._Pottenger,_Jr.

V čase, keď sa tento výskum robil, nebola ešte identifikovaná aminokyselina taurín a zistilo sa, že táto je kľúčová na to, aby mačky správne metabolizovali proteíny, ale táto sa ničí práve varom. Aby mačky prežili na varenom mäse, musí sa im umelo dodávať aminokyselina taurín.

Čo sa týka pokusov zvierat varené mäso vs. surové, treba ich robiť po viac generácií, nestačí nejaké dva týždne kŕmiť hada vareným vs. surovým mäsom a z toho vyvodiť, že keď had dokázal stráviť to varené lepšie, tak automaticky je pre neho aj zdravšie.

A inak na jednej veci sa zhodnú úplne všetci - paleo, vegáni, vitariáni, všežravci, tepelne upravené mäso vytvára toxíny tzv. heterocyklické amíny, ktoré sú jednoznačne karcinogénne, množstvo závisí od teploty, dĺžky a spôsobu úpravy mäsa. Žiadna iná potrava - mlieko, vajíčka, zelenina tieto látky pri varení neobsahuje, mlieko a vajíčka len veľmi malé množstvo.
Je pravda, že teplom sa proteíny čiastočne denaturujú a tým sa rozložia na jednotlivé aminokyselny, to by čiastočne mohlo zvýšiť ich stráviteľnosť, ale zároveň sa aj znehodnotia. Tak isto ako pasterizácia denaturuje bielkoviny mlieka a vajíčka pri uvarení.

To som práve dnes čítala zaujímavý článok o Masajoch, ktorí sa často prezentujú ako príklad nízkosacharidovej bielkovinovej stravy - mäso, krv, mlieko, ale tam práve písali, že oni dosť veľa používajú pri varení rôzne byliny, napr. často si varia mäso ako polievku a pridávajú tam kopec divorastúcich rastlín, vyrábajú si nápoj z mlieka "orkiowa", do ktorého dávajú takisto rôzne rastliny, ono aj to malé zastúpenie rastlinnej stravy im môže práve zabezpečiť to, čo to mäso nedokáže a môže byť kľúčovou zložkou, že ich diéta ako celok funguje, takže nemôžeme chápať stravu nejakej kultúry len tak, že niečo z nej vyberieme a potom ju prezentujeme na potvrdenie nejakého výživového štýlu. Nikto nedokáže mať stravu ako Masai, pokiaľ tam priamo nežije. A to mi práve dnes došlo, že treba si niektoré informácie naozaj overiť predtým, než ich človek zhltne ako "dôkaz" prezentovaný v nejakom článku o výžive.

Výborně, konečně zdravý názor a to zde již dlouhou dobu stále opakuji vyprdněte se na různé stravovací směry a ověřené diety, prostě selský rozum a strava našich předků stačí jít tak 300 let nazpátek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 8:29 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
Proč se tu pořád řeší cholesterol, když to vypadá že je to s ním úplně jinak ?

http://jtvesely.txt.cz/clanky/93417/velka-cholesterolova/

Navíc množství cholesterolu je dáno hodně dědičně, někdo ho má přirozeně vyšší. Jediná správná kontrola by byla jít na rozbor krve, pak začít s nízkosacharidovou dietou a po pár měsícíh jít znovu na rozbor a byl by vidět případný rozdíl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 10:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Kachně píše:
Proč se tu pořád řeší cholesterol, když to vypadá že je to s ním úplně jinak ?

http://jtvesely.txt.cz/clanky/93417/velka-cholesterolova/

Navíc množství cholesterolu je dáno hodně dědičně, někdo ho má přirozeně vyšší. Jediná správná kontrola by byla jít na rozbor krve, pak začít s nízkosacharidovou dietou a po pár měsícíh jít znovu na rozbor a byl by vidět případný rozdíl.

Ono to jinak nevypadá, to jinak je, ale mnoho lidí ho má stejně špatný, čili je dobré probrat možné varianty.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 22, 2013 12:37 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Kachně píše:
Proč se tu pořád řeší cholesterol, když to vypadá že je to s ním úplně jinak ?

http://jtvesely.txt.cz/clanky/93417/velka-cholesterolova/

Navíc množství cholesterolu je dáno hodně dědičně, někdo ho má přirozeně vyšší. Jediná správná kontrola by byla jít na rozbor krve, pak začít s nízkosacharidovou dietou a po pár měsícíh jít znovu na rozbor a byl by vidět případný rozdíl.

Kachně, dakujem(e) za odkaz..... Konecne pravda vyplava na povrch...... UZ DVA ROKY TVRDIM, ze rastlinne tuky su ovela NEsetrnejsie k telu, nez zivocisne. Matka Priroda sa to snazi dat najavo mimo ineho aj lepsou chutou ziv. tukov nez maju tuky rastlinne, A HLAVNE to dava najavo tym, ze zivocisneho tuku moze zjest clovek niekedy aj NIEKOLOONASOBNE VIAC nez rastlinneho, z ktoreho by ho v takom mnozstve RIADNE BOLELO BRUCHO. Lebo organizmus sa proste BRANI rastlinnym tukom... Mam na mysli LUDSKY organizmus;-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 22, 2013 7:52 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
NOWOCAYN_2 píše:
Kachně, dakujem(e) za odkaz..... Konecne pravda vyplava na povrch...... UZ DVA ROKY TVRDIM, ze rastlinne tuky su ovela NEsetrnejsie k telu, nez zivocisne. Matka Priroda sa to snazi dat najavo mimo ineho aj lepsou chutou ziv. tukov nez maju tuky rastlinne, A HLAVNE to dava najavo tym, ze zivocisneho tuku moze zjest clovek niekedy aj NIEKOLOONASOBNE VIAC nez rastlinneho, z ktoreho by ho v takom mnozstve RIADNE BOLELO BRUCHO. Lebo organizmus sa proste BRANI rastlinnym tukom... Mam na mysli LUDSKY organizmus;-)

Myslím že kokosový a palmový olej je z těch rostlinných OK. A olivový na studenou kuchyni asi taky, ale probém je dnes chemie v zemědělství a často v něm najdou nějaké pesticidy, atd.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 22, 2013 8:30 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
NOWOCAYN_2 píše:
Kachně, dakujem(e) za odkaz..... Konecne pravda vyplava na povrch...... UZ DVA ROKY TVRDIM, ze rastlinne tuky su ovela NEsetrnejsie k telu, nez zivocisne. Matka Priroda sa to snazi dat najavo mimo ineho aj lepsou chutou ziv. tukov nez maju tuky rastlinne, A HLAVNE to dava najavo tym, ze zivocisneho tuku moze zjest clovek niekedy aj NIEKOLOONASOBNE VIAC nez rastlinneho, z ktoreho by ho v takom mnozstve RIADNE BOLELO BRUCHO. Lebo organizmus sa proste BRANI rastlinnym tukom... Mam na mysli LUDSKY organizmus;-)

čokoláda chutná víc než kedlubna, znamená to, že je zdravější pro tělo? zajímavá teorie \":roll:\"

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 4:40 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Vševěd píše:
čokoláda chutná víc než kedlubna, znamená to, že je zdravější pro tělo? zajímavá teorie \":roll:\"

čo má spoločné čokoláda a kedlubna/kaleráb ? .... Myslím že porovnať tuk s tukom je o niečom INOM, než porovnať napríklad tuk so zeleninovou, alebo ovocnou šťavou, nemyslíš ?.... \":)\" ..... Ale ani zas porovnávať zeleninovú a ovocnú šťavu nie je úplne vhodné - jedno je totiž o zásadách, druhé o kyselinách..... Takže majú úplne odlišné chute už len z tohto dôvodu. U tukov sú tie dôvody iné. A živočíšne tuky sú už spracované - v tele zvieraťa, ako súčasť jeho tela. Sú akoby predtrávené. Kwasniewski písal, že obsahujú vlastné enzými na rozdiel od rastlinných - čiže ja to chápem tak, že hoci a tie enzými môžu (možno ale nemusia, neviem ako sa správajú tukové enzými) zničiť varením, tak je to to isté, ako ked si naložíš mäso do ananásovej šťavy - Tá ho rozloží na kašu (ak si ho predtým narezal na malé kúsky), ale aj ked ho uvaríš, stále ostane kašou, lebo enzými si už svoje "odpracovali".

Kachne : živočíšne tuky budú vždy hodnotnejšie aj ako kokosový či palmový tuk. Kokosový tuk je dobré liečivo - ale je dokázané, že na častý konzum vo veľkých dávkach je nevhodné - a to nie preto, že je to nasýtený tuk, ale pre to, že je to rastinný, s liečivými účinkami (na rozdiel od olivového, ktorý je "jemnejší" svojimi účinkami, ale zas asi nechutnejší...).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 4:45 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
budu se držet, i když to vyjadřuje trochu sebezapření. Tvrdit, že to co chutná lépe je zdravější je poněkud naivní, nemyslíš?

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát led 25, 2013 12:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
budu se držet, i když to vyjadřuje trochu sebezapření. Tvrdit, že to co chutná lépe je zdravější je poněkud naivní, nemyslíš?

Plný souhlas, dnes člověk většinou vůbec není schopen vyhodnotit chutí co je pro něj prospěšné a intuitivně také ne. Většina lidí má tyto smysly chemií tak domrvené, že se na ne spoléhat prostě nemůže.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 08, 2013 7:30 pm 
Offline

Registrován: pát črc 06, 2012 12:47 pm
Příspěvky: 20
Zdravím všechny.

Můžete mne někdo poučit, jak je možné takto tělo dlouhodobě vyživovat, když jsem někde četl, že přemíra tuku obklopí buňku a brání tak její výživě?

Děkuji M.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 08, 2013 7:48 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
Moravak píše:
Zdravím všechny.

Můžete mne někdo poučit, jak je možné takto tělo dlouhodobě vyživovat, když jsem někde četl, že přemíra tuku obklopí buňku a brání tak její výživě?

Děkuji M.

Nojo, tělo má tolik tuku, až z toho umře hlady \":lol:\"
Dneska holt píše každej blbec.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz