Vševěd píše:
Po dlouhé době jsme se dopracovali k tomu, že "srdce" imunitního systému je ve střevech. Místo, abyste uznal, že jsem měl pravdu,
zase uhnete a vymýšlíte novou kulišárnu. Člověk se zdravou hlavou nemůže onemocnět. Nezlobte se na mně, ale to jsou bohapusté
žvásty a alibismus. Ani nemám sílu Vám to vyvracet, protože když to udělám, zase na mně budete zkoušet novou kulišárnu.
Konec diskuze z mojí strany.
Omlouvam se, to nebyla zadna kulisarna, pouze uplne naplacato popsany stav nasi populace. Nechtel jsem tady popisovat nejake duchovni cesty, proste jsem to popsal uplne jednoduse. I stav lidi, kteri sem prichazi hledat pomoc, to pekne potvrzuje. Prichazi z naprosto pokroucenym (nezdravym) myslenim, zpusobenym stavem nasi spolecnosti. Pokud mate jiny pocit, tak nemam duvod Vam ho vyvracet.
Souhlasim, ze velka cast imunitniho systemu je dana funkci strev, jenom tvrdim, ze jejich vycisteni je podminka nutna, nikoliv postacujici. Lisime se pouze v tom, ze vy tvrdite, ze je to zaroven podminka postacujici. Kdyby to byla pravda, tak to vsem lidem tady bez vyjimky nadherne funguje. Vycisti si streva, spolknou probiotika a je hotovo. Resime problem, proc to tady hromade lidi nefunguje, a to je podle mne v te nepostacujici podmince.
Klidne tady muzu napsat i neco o fungovani systemu.
Teorie systemu plati obecne a je jedno o jaky system se jedna. Jesli se jedna o mraveniste nebo mestskou dopravu nebo akciove trhy.
Zaklad je u kazdeho systemu stejny. System je bud stabilni (konvergenti) nebo na mezi stability nebo nestabilni (divergentni). Pokud je imunitni system stabilni, tak ho nemohou rozhodit i znacne divokymi stravovaci excesy, pokud mu dam moznost se vratit do stabilniho stavu. To je treba to Jardovo tvrzeni, ze si klidne jednou rocne na Vanoce dopreje veskera nevhodna jidla, ale jeho fungovani to nijak nepoznamena. Pokud je ale imunitni system na hranici stability, tak jakykoliv stravovaci exces ho uz rozhodi, ale po urcite dobe se muze jeste vratit na mez stability. Pokud se ale uz nevrati, tak se dostal do nestabilniho stavu (nemoci) a standardne se na hranici stabilniho stavu musi udrzovat leky. Pro telo to uz ale je neprirozeny stav a imunitni system se stale vice rozvazuje a dostava do stale vetsi nestability, objevuji se dalsi nemoci a je treba silnejsich leku. Pokud zacnete s cistenim strev v tomto okamziku, tak muze dojit k naprosto opacnemu efektu, nez pozadujete, protoze sice metoda je spravna, ale system reaguje nestabilne. A ta reakce muze byt znacne neprizniva prave diky tomu, ze strevo predstavuje vyznamnou cast imunitniho systemu. Cili nejdriv potrebuji nasmerovat telo do stabilniho stavu a pak zahajit ocistu streva. Do stabilniho stavu imunitni system mohu dostat pouze tim, ze postupne uberu vsechny potraviny, ktere imunitni system rozvazuji (dulezite je, nic nepridavam, pouze ubiram) a nasledne zacnu ubirat i leky, ktere udrzuji system na hranici stability.
Cili si nejdriv musim v hlave ujasnit co musim udelat, myslenkove se s tim ztotoznit a pak teprve zacit jednat. Nevim jak jste to resil Vy, ale predpokladam, ze podle znalosti a postupu, ktere zde uvadite, to bylo stejnym zpusobem. Nejdriv jste veci nastudoval, pak jste se musel myslenkove ztotoznit s tim jak je provedete a pak jste teprve pristoupil k akci. Opacne to myslim moc fungovat nebude. Problem tech lidi, co jim to nefunguje je predevsim v tom, ze si tady neco prectou a jdou to zkusit, ono to nefunguje, tak si prectou neco dalsiho a jdou to zase zkusit a ono to zase nefunguje, i kdyz obe veci jsou metodicky spravne. Problem ale muze byt take v tom, ze misto aby system stabilizovali, tak ho naopak rozvazuji. To jsou ty zdravotni stavy, ktere jim tady nikdo nedokaze rozumne vysvetlit.
Jeste, ze se tady nedavaji minusy, to bych byl po tomhle prispevku same minus.
Inzenyr