[quote="fingerol":d5thuqnh]Dobrý den, vezmu to tak nějak od začátku.
Na střední škole sem trpěl problémy s bříchem, kde jsem většinou po jídle dostal průjem a stolici jsem měl většinou řídčí. Tenkrát děcká doktorka mi zavedla dietu, kde jsem na snídani jedl veku se šunkou nebo plátkovým sýrem, oběd vařené brambor a dušená mrkev nebo dušené maso, večeře opět veka a šunka nebo sýr. Spolu s dietou jsem jedl ještě přípravek Hylak forte. Po této cca měsíční dietě se vše uvedlo do normalu a mel jsem normalní stolici a problémy s průjmy zmizely. Cca 5 let na to jsem už pracoval a začal chodit do posilovny, kde jsem i více jedl a užíval ruzné doplňky stravy. Následně se začaly převážně po nočních objevovat průjmy a stav se začal přibližovat k tomu co jsem měl na střední škole. Až jednoho dne jsem dostal z dnešní doby mi to připadá jako žlučníkový záchvat, kde jsem celou noc zvracel a seděl na záchodě. Od této doby mám problémy jako na střední škole spolu s řidkou stolicí. Vyzkoušel jsem tedy zelené potraviny, které stav zlepšily ale cca po měsíci se objevily průjmy ihned po požití zelenáčů, tak jsem je vysadil. Koupil jsem si probiotika Frolacor a po dobu užívání bylo vše v normálu, ale po dobrání ze stav opět zhoršil. Držel jsem tedy dietu, kterou mi tenkrat předepsala doktorka ale vysadil jsem tentokrát lepek a mlečné produkty stav se zlepšil a po zrušení diety byl stav opět dobrý nez začaly po nočních opět se problémy vracet až se vratily uplne. Po odchodu z této práce a přejití na jen ranní směny se stav zlepšil nicméně stále jsem měl řidkou stolici cca 1 a 2x deně. Dostal jsem se K panu 3ímovi do prahy který razí očistu organismu skeze očistu dutin a bilinkovývh čajů po této očistě se stav uvedl téměř do normálu (jen se mi objevila vyrážka na pravé ruce, takové male vodnaté pupínky a svědění konečníku) nic méně po přestání s očistou dutin se stav opět vrátil. Došlo to až tak daleko, že jsem provedl očistu jater pomoci grepu a oleje spolu s dietou následně cca týden potom jsem podstoupil na slovensku transplantaci střevní mikroflóry. Předtím jsem ještě podstoupil kolonoskopii a test na alergii na lepek obe vyšetření negativní spolu s kompletním krevním vyšetřením, kde bylo vše v normě. Po transplantaci jsem se stravoval ještě týden na zelenině a vařenem drubežím mase. Transplantaci jsem podstoupil 5x po sobě během 5 dní. Po transplantaci se objevila zácpa, kterou sem přisuzoval hydrocolonem před transplantací a malému objemu jídla. Poté jsem najel pomalu na paleo stravu. (udelal jsem si test na nedostatek hcl, kde se každý den brala 1 tobolka a když člověka palela žáha, tak nemusel brát nic, pokud žáha nepálela pokračovalo se druhý den 2 tobolkama a tak dále. Ale mne se neobjevil pocit palení žáhy ani po ř tobolkách) Po transplantaci mi bylo ještě doporučeno jíst 3 měsíce po butirát spolu s probioticami. Přes známého jsem si sehnal mutaflor, který jím ráno i večer spolu s dalšími 2 ma kaplsemi floracoru a butirat jim během večere. Když jsem tedy začal jíst před každým jídlem 5 kapslí hcl cca po 3 dnech se začala objevovat velká plynatost, která páchla výrazně po syrovodíku. Když jsem hcl vysadil zdá se být problém s plynatostí pryč, když si nyní vezmu i 1 kapsli je plynatost zpět. Po transplantaci mám cca měsíc a půl zmizela mi chut na sladké a vyrážka na pravé ruce. Po ránu mám sem tam svedeni konečníku a stolice je stále řidká plus by se dalo říct že ve stresových situacích mám nutkání na toaletu. Vetsinou jdu na zachod 1 až 2x denně a když vysadím z jídla tučné potraviny zda se být stav o mnoho lepsí. Pan Šíma říka, že se tělo rýmou čístí. Já rýmu neměl ani po těch proplachách a to už je od poslední rýmy cca 8 let zajímalo by mne co je na tom s tou rýmou pravda a dále by mne zajímalo jestli jsou banány skutečně tak strašně nezdravé na střevní mikroflóru jak tvrdí pan Šíma? Jinak leky už žádné ani antibiotika neberu už cca 8 let. Zajímalo by mne čím si myslíte, že může být můj stav vyvolán. Ještě jsem byl ted v pátek na kranio masaži a paní říkala že mám zvetsena jatra a spatny zlucnik po masazi se opet dostavila plynatost po syrovodiku, která se postupně zdá se uklidnuje. Předem děkuji za všechny rady. Nyní mi připadá v úvahu ještě zkusit se známou pár kůr transplantací střevni mikroflory s velkym objemem stolice, ale nevím jestli můj problém není spíše v játrech a žlučníku či ve slinivce. Ještě doplním, že když jsem zkoušel protikvasinkovou dietu, kde jsem jedl jen zeleninu a varene drubezi maso sem tam + doplnky proti candite kokosovy olej ci kapky z grepfuit. jaderek. Tak na stavu se nic nezmenilo ani sem nepocitoval nejakou unavu či jiné veci spojene s umiranim kvasinek... (jeste mi přijde, že se ta vyražka na prave ruce začiná zase objevovat držím stravu snažím se bezlepku a mlečných výrobku. Vyražka a celkový stav se vždy i zlepší po sprchování se ve studené vodě místo teplé to si neumím vysvětlit.)[/quote:d5thuqnh]
Je vidět že patrně stresem dostáváte mikrobiom z rovnováhy a pokud se k tomu přidá i méně hodnotná strava která bakterie nekrmí je problém na světě. Banány určitě nejsou pro naše pásmo přirozenou potravinou a pokud máte problémy i bez nich patrně vám vaše problémy zhorší. Co se týká jater a žlučníku tam prostě musí žaludek produkovat dostatek HCl aby se dobře vylučovala žluč k tomu jsou ještě potřeba tuky a hořké potraviny, nebo byliny a zase ten klid duše. Patrně by to chtělo si sám denně