Zdravím,
bude mi teprve 21 let a asi už před dvěma lety jsem začal pozorovat první výpadky vlasů, následovalo to koutami (které se do dnes stále zvětšují), teď už i vlasy jsou celkově prořídlé, suché.
Opticky se mi zvětšuje čelo, začíná mi to vadit čím dál tím více. Bez vlasů mi to absolutně nesluší a taktéž mi to shazuje sebevědomí.
Každopádně jde mi o to, zda je naděje že po plném přechodu na zdravou, optimalizovanou stravu, časté "výplachy" střev, atd.. se mi vlasy zhustí a také zda je šance, že vypadané vlasy zase na původním místě mohou znovu narůst (třeba v koutech).
Zda je to hlavně ovlivněno věkem a genetickými předpoklady a nebo hlavně (do určitého věku) je to ovlivněno potravou, prostředím a myšlenkami (stres).
Můj táta má (měl) stejný problém, netuším sice v kolika letech mu to začalo (u mne mi to přijde jo brzo), ale také mu pomalu "ustupovalo čelo".
No mám dost otázek, nejvíce mne právě zajímá nový růst vlasů a "zahuštění" vlasů. Nepřijde mi příliš reálné, že v místě kde již vypadl celý vlas ve vlasové folikule (snad to píši správně
) to může znovu začít, ale doufám že se mýlím.
EDIT: Teď jak to tady pročítám nad sebou, tak mám další dotaz.
Sprchuji se v opravdu horké vodě, po ukončení je tam páry, že se pomalu ani nevidím..
Má takovéto horké sprchování na hlavu (malinko snížím, ale stále velmi teplá voda) také vliv na vlasy?