PetrJ píše:
A přidávám ještě odkaz na podrobný výklad J. McDougalla o paleo dietě:
http://www.drmcdougall.com/misc/2012nl/jun/paleo2.htm.
Bez dostatku bielkovín NEVYTVORÍŠ svalnaté telo................. Akurát tak vychudnuté (hoci šľachovité) s objemom bidepsu do 34cm (čo je nič...), alebo "naliate" vodou, alebo zaliate trochou, či väčším množstvom tuku.........
Chcel by som ťa vidieť..... Tvoju tvár, jej výraz, tvoje telo, tvoje pohyby, tvoju "mužnosť" (nemyslím penis).... Ja odkedy som na paleo, a súčasne na ketóze (do takých 20-25g sacharidov -čiže som v nutričnej ketóze - prijímam už asi 3 mesiac, alebo 4 ? Neviem, nezapísal som si začiatok), som akýsi INÝ............ Nenechám sa utláčať, som priamy, odvážnejší, som viac mužom "činu", ako kedykoľvek predtým.... Ženám sa to samozrejme PÁČI, a robím to s gráciou - lebo to robím prirodzene. Len tak príkladom : Sú zavreté okienka v buse a je tam kopu ľudí, alebo hoci len desiati ? Pootváram ich, keď tí ostatní si vypli "pud sebapohodlia" - nezáleží im že je tam horúco či dusno - a pootváram ich.... Neviem otvoriť okno ? Skúšam to, kým sa mi to nepodarí (v minulosti by som to vzdal po pár sekundách).... V autobuse bol VEEEEĽKÝ sršeň.... asi 5 metrov odo mňa... ľudí asi toľko, že nikto nestál, len sedeli na sedadlách.... Sediace ženy sa ho očividne báli... Postavil som sa, prišiel som tam, zabil sršňa, a vreckovkou ho vyhodil z autobusu. S gráciou, bez hanby, bez slova. Potom som si znova sadol tvárou proti jazde, pár metrov od tých žien (delila nás "harmonika" autobusu).... Mali na tvári príjemný výraz, pozerali na mňa...a jemne sa usmievali, jedna so záujmom o moju osobu v jej očiach.... ..... Alebo - vystúpil som z autobusu.... a idem si tam kde mám namierené... o pár sekúnd počujem : "Pani, zabudli ste si tašku na kolieskach !!...." .... Pani už bola v buse, bol som od toho všetkého pár metrov....bus by sa zavrel o pár sekúnd.... Priskočil som k tej taške "sediacej" pri sedadle na zastávke, schytil ju, a podal ju nejakej slečne vo dverách busu, ktorá ju potom podala tej panej (čo som už ale nevidel, lebo hneď sa zavreli dvere autobusu, len tak-tak som to stihol. ... Potom som už len videl, ako sa na mňa dve-tri ženy z autobusu usmievali......lebo som bol MUŽ ČINU. A mohol by som pokračovať... A takto sa javím odvtedy, odkedy som zmenil stravu. Netvrdím, že je to jediná vec, ktorá zo mňa takého muža urobila. Ale je na tom kopu zásluch aj čo sa týka stravy - lebo táto strava TAKTO FUNGUJE. Lepšie riešim komunikačné situácie... som viac v kľude - ALE nenechám zo seba robiť panáka, a svoj názor vyjadrím, kľudne ostrý názor, ale kľudným spôsobom.
Pozri na číňanov, ktorí "konzumujú čínsku štúdiu".... Sú to ovce, hoci usmievavé, chýba im ten prvok, ktorý človek má mať - nenechať zo sebou manipolovať.............. Buď takou ovcou aj ty keď chceš..... a buď vykorisťovaný, buď "ovečka, čo si takmer všetko nechá".... Ja o to záujem nemám.....