Ahoj Jajda22, tady to mas.
Habanero hot sauce (original recept, US cup = 250ml) 1 lzice – olivovy olej 1 cup – mrkev (posekat nadrobno) ½ cup – cibule (nadrobno) 4 strouzky – cesnek (nadrobno) 5x – habanero (cele i se seminkama) ¼ cup – voda ¼ cup – citron. stave ¼ cup – bily ocet (ja ho nahrazuji jablecnym) 1 rajce Sul, pepr
Toto je original recept a je to ridsi konzistence (je to ve skutecnosti omacka, ne pomazanka). Ale protoze ja to pouzivam i na pizzu (crustu si delam z kvetaku), tak jsem si to trochu pozmenila k obrazu svemu a mam to pekne huste. Pouzivam zhruba toto mnozstvi ingredienci: 2 lzice oliv. oleje, 2 velike mrkve, 2 male cibule, 25 g cesneku (to jsou ty 4 strouzky), 4-5 x habanero (zalezi jak se citis), 3 lzice citronove stavy, 3 lzice vody, jablecny ocet pridavam opatrne po malych lzickach, podle chuti, ale zkousela jsem to i s tim bilym destilovanym octem a melo to daleko lepsi chut! …no samozrejme, to co mame zakazane jist je vzdycky daleko lepsi, smich! Rajcata davam 2 ks, ale zalezi jak je mas sladoucka a nebo taky “kyseloucka”? …pokud se stane, ze je nemas nadherne uzrata, budes tam muset pridat trochu melasy, ja jsem dala dneska 1 polevkovou lzici, protoze jsem mela nejaka kyselejsi rajcata. Mozna, ze by se dala pouzit namisto melasy Stevie, nebo taky med, ale me chutna melasa, takze jsem to zatim nezkousela. Postup: Nakrajej mrkev, cibuli, cesnek a orestuj nejdriv na panvici na oliv. oleji, asi tak 3 minuty cibuli a mrkev, pak tam pridej cesnek a restuj to vsechno dalsi 1 minutu, nakonec k tomu prihod taky nakrajena rajcata, prilej 3 lzice vody a nechej to probublat dalsi 2 minuty. Potom vsechno z panvice premisti do mixeru, pridej rozkrajena habanera, citron. stavu a vse dohladka rozmixuj. Pak to prendej do kastrolka, dochut to jablec. octem (nebo ho nedavej a pridej vic citronove stavy, to je uz na tobe jak si to doladis), soli, peprem, popripade tou melasou a povar to vsechno 3 minuty. Bacha, bude to prskat podobne jako kdyz se vari spenat, takze u toho musis stat a michat. Vysledek by mel vypadat "jakoby velmi husta omacka", nadherne oranzove barvy, velmi lahodne sladko-kyselkavo-ostre mnamy chuti. Je toho 1 plna sklenicka 16oz (to je asi 454g). Po vychladnuti si to uloz do lednicky a zacni to konzumovat az na druhy den, az se ty ingredience pekne rozlozi ...to nema chybu!
|