Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 1:47 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř úno 22, 2012 8:52 pm 

[quote="Xeelee":1sb34j3w]Myslím, že je víceméně jedno, jakou zeleninu si napaříš. Na pust.cz sem žádný info o vhodný zelenině nenašel. Akorát by se v návratovce měl konzumovat ovozel bez šlupek. Napařená je pěkně měkká i mrkev.

Návratovka má trvat stejně dlouho jako půst a smí se při ní jíst pouze ovozel a šťávy z něj. Ovocné jsou agresivnější, ale u tak krátkého půstu by to nemělo vadit. (Já osobně chápu trojky spíš jako nácvik správných návratovek.) U delších by se mělo ovoce a ovocný šťávy začít konzumovat později (podle délky půstu). Jestli s návratovkou po třídenním půstu začínáš ve čtvrtek ráno, tak cokoliv jinýho si můžeš dát v neděli ráno.

BTW v diskuzi ses ještě ptal, kolik máš pít vody. Pij tolik abys neměl žízeň a kontroluj si barvu moči. Když bude tmavší, tak je lepší pít víc. Tmavá moč indikuje, že ledviny dostávaj dost zabrat. Obzvlášť při delších půstech to je pro ledviny při nedostatku vody obrovská zátěž a jestli je v budoucnu plánuješ, tak můžeš bejt velmi překvapenej, jak moc tmavá může moč být. (Já během půstů měl větší žízeň než normálně, tělo si o vodu řeklo.)[/quote:1sb34j3w]
jO jasne diky za info.., tak si dam teda chery paradajky a karfiol :> , tak 1-2 hrste.navratovku urcite 2 dni dam poctivu a v sobotu poobede uz nieco normalen kedze vecer idem na oslavu a obavam sa ze sa nevihnem vinu :/,viem ze to je megablbost ale musim tam ist...

dnes na naobed az poobede som uz bol znacne bez energie ale teraz celkom fajn.uvidime rano, inak teraz je presne 72 hodin od zaciatku..a mal b y som citit viac energie + viac tepla ak sa uz travenie preplo na vnutorne spalovanie ze? teraz sa fatk citim oK ( po kupeli ) , uvidime rano ako to bude s energiou....
diky za info \</div

PříspěvekNapsal: stř úno 22, 2012 11:01 pm 

Tak ja mam za sebou pátý den svého sedmidenního půstu. Již jsem absolvoval několik jedniček, jednu trojku. Zatím všechno v pohodě, třetí den mi bylo docela blbě, troška závratě jak jsem skládal paletu vína. Dneska jsem absolvoval nákup v Kauflandu a tam se mi začal taky převracet žaludek, ale nebude to pustem, spíš tím že nemusím supermarkety. Dělává jse mi to z času na čas i v standardním řezimu.Co mě tedy ale dost podivuje že mám pořád chut na doutník a nedokážu jsi ho odpustit. Další věc je že mě pořád nadýma (od malička, bratranci mi říkavali přdoch) jde to spodem i vrchem. Toho bych se do budoucna rád zbavil ale nevím jak. Pomůže delší půst? Chtel bych časem, hodne časem skusit i něco výš. Pikoška, dneska jsem absolvoval rozhovor s nepůstaři, polovička mě bonzla aby do mě bábina netlačila jídlo a dala mi pokoj. Boženku já si užil, už chápu proč nemá smysl se bavit o půst s lidma co pust neabsolvovali \":lol:\"

PříspěvekNapsal: stř úno 22, 2012 11:05 pm 

[quote="maricka_2000":2l64vuyt]Tak ja mam za sebou pátý den svého sedmidenního půstu. Již jsem absolvoval několik jedniček, jednu trojku. Zatím všechno v pohodě, třetí den mi bylo docela blbě, troška závratě jak jsem skládal paletu vína. Dneska jsem absolvoval nákup v Kauflandu a tam se mi začal taky převracet žaludek, ale nebude to pustem, spíš tím že nemusím supermarkety. Dělává jse mi to z času na čas i v standardním řezimu.Co mě tedy ale dost podivuje že mám pořád chut na doutník a nedokážu jsi ho odpustit. Další věc je že mě pořád nadýma (od malička, bratranci mi říkavali přdoch) jde to spodem i vrchem. Toho bych se do budoucna rád zbavil ale nevím jak. Pomůže delší půst? Chtel bych časem, hodne časem skusit i něco výš. Pikoška, dneska jsem absolvoval rozhovor s nepůstaři, polovička mě bonzla aby do mě bábina netlačila jídlo a dala mi pokoj. Boženku já si užil, už chápu proč nemá smysl se bavit o půst s lidma co pust neabsolvovali \":lol:\"[/quote:2l64vuyt]
zdar,
neviem ci si to len nahovaram ale ako keby sa mi vracala energia ( presli presne 3 dni :> ) ,,,siel by som do 7 aj hned ale necham to na dalsi mesiac,,,,taktiez chcem postom dat do kopy travenie a ostatne tiche hrozby \":)\" ,,a s tou poslednou vetou mas pravdu \":D\" , dnes som si vypocul ze zomieram asi tak 5x a cez obed som bol dost aj vytoceny a dal som im to na javo ,ale teraz sa natom uz len smejem,,,tak zatim \</div

PříspěvekNapsal: čtv úno 23, 2012 5:30 am 

maricka_2000 píše:
Tak ja mam za sebou pátý den svého sedmidenního půstu. Již jsem absolvoval několik jedniček, jednu trojku. Zatím všechno v pohodě, třetí den mi bylo docela blbě, troška závratě jak jsem skládal paletu vína. Dneska jsem absolvoval nákup v Kauflandu a tam se mi začal taky převracet žaludek, ale nebude to pustem, spíš tím že nemusím supermarkety. Dělává jse mi to z času na čas i v standardním řezimu.Co mě tedy ale dost podivuje že mám pořád chut na doutník a nedokážu jsi ho odpustit. Další věc je že mě pořád nadýma (od malička, bratranci mi říkavali přdoch) jde to spodem i vrchem. Toho bych se do budoucna rád zbavil ale nevím jak. Pomůže delší půst? Chtel bych časem, hodne časem skusit i něco výš. Pikoška, dneska jsem absolvoval rozhovor s nepůstaři, polovička mě bonzla aby do mě bábina netlačila jídlo a dala mi pokoj. Boženku já si užil, už chápu proč nemá smysl se bavit o půst s lidma co pust neabsolvovali \":lol:\"

Co způsobuje chuť zrovna na doutník by mě taky zajímalo.

Nadýmání bych řešil očistou střev a aspoň dočasnou změnou jídelníčku. Dobrá by byla i protikvasinková dieta viz můj podpis. Aspoň částečně kvůli kvasinkám ti nejspíš bylo špatně třetí den. Chtěj nažrat a tak do tebe vypouštěj toxiny, abys pochopil, že takhle teda ne. A proti kvasinkám je půst dost nevhodnej, protože když pak nebudeš jíst jen potraviny vhodný pro první fázi protikvasinkový diety, tak se zas strašně rychle namnoží.

Měl jsem velký problémy s nadýmáním (po všem) a tenhle postup se mi osvědčil. Po kratších půstech se problém vždycky vrátil. Zásadně jsem změnil stravovací návyky a už skoro měsíc jsem na protikvasinkový dietě. Kromě odeznění problémů s nadýmáním se navíc cítím mnohem líp než dřív.

PříspěvekNapsal: čtv úno 23, 2012 8:57 am 

Chtel bych jěšte poradit, moje drahá má Ulcerózní kolitidu a zajímalo by mě jestli se dám půstem vyléčit. Momentálne je v tém blbé fázi, x krát za den na WC, v stoli krev. Pust by chtela skusit, počkáme jetli přežiju já svou sedmičku (dneska mám 6/7) a chceme pak půstovat společne. Bohužel má problém že jak se nenají tak dostane za pár hodin křeče v žaludku...zatím nesáhla ani na jednodnovku. Samozrejme, pustovat chce postupne 1,3,7 atd...budu vdečný za každý názor popr odkaz ohledně kolitidy. dekuji

PříspěvekNapsal: čtv úno 23, 2012 9:04 am 

ja osobně mám občas tohové nadýmání v žaludku že když jse nevydrgám resp nevytlačím vzduch ze žaludku tak mi je občas fakt docela blbe. občas to bylo i psychickeho rázu-stress v bývalém zamestnáni, možná spíš total burnout. Každopádne to nadýmání je dostí nepříjemné. Nevím jestli to nemá nějakou souvistlost s jícnem, rok dozadu mi u gastroskopie našli malý vřed práve na jícnu. ted držím 6/7 cítím se lip jak když jím, každopádně voda ve střevech pracuje, občas grgám/prdím. Jinák tak třetí den půstu ze mě šel takovéj bílej sajrajt, nevím možna asi ty kvasinky. Nevím jestli nemám problém s tím.

PříspěvekNapsal: čtv úno 23, 2012 10:08 am 
Administrátor
Administrátor

maricka_2000 píše:
Chtel bych jěšte poradit, moje drahá má Ulcerózní kolitidu a zajímalo by mě jestli se dám půstem vyléčit. Momentálne je v tém blbé fázi, x krát za den na WC, v stoli krev. Pust by chtela skusit, počkáme jetli přežiju já svou sedmičku (dneska mám 6/7) a chceme pak půstovat společne. Bohužel má problém že jak se nenají tak dostane za pár hodin křeče v žaludku...zatím nesáhla ani na jednodnovku. Samozrejme, pustovat chce postupne 1,3,7 atd...budu vdečný za každý názor popr odkaz ohledně kolitidy. dekuji

Na zánětlivé procesy ve střevní trakci je zde i samostatné vlákno a hlad sice pomoci může, ovšem základ budou omega 3 mastné kyseliny, srovnat jód, tedy štítnici a následně nadledvinky. Pravidelně střeva čistit a pokud budou i půsty, tak jenom dobře. Rozhodně by si měla projet minimálně trojčátko, protože mnohdy jde o parazity, případně nasadit i antihelmintika, což bych řekl, že platí i pro vás.

PříspěvekNapsal: čtv úno 23, 2012 1:28 pm 

maricka_2000 píše:
ja osobně mám občas tohové nadýmání v žaludku že když jse nevydrgám resp nevytlačím vzduch ze žaludku tak mi je občas fakt docela blbe. občas to bylo i psychickeho rázu-stress v bývalém zamestnáni, možná spíš total burnout. Každopádne to nadýmání je dostí nepříjemné. Nevím jestli to nemá nějakou souvistlost s jícnem, rok dozadu mi u gastroskopie našli malý vřed práve na jícnu. ted držím 6/7 cítím se lip jak když jím, každopádně voda ve střevech pracuje, občas grgám/prdím. Jinák tak třetí den půstu ze mě šel takovéj bílej sajrajt, nevím možna asi ty kvasinky. Nevím jestli nemám problém s tím.

Jo, ten bílej sajrajt jsou kvasinky.

PříspěvekNapsal: čtv úno 23, 2012 3:17 pm 

no tak to mám fakt radost že jsem celej zakvasenej! asi budu muset fakt do ten protikvasinkove diety.

PříspěvekNapsal: čtv úno 23, 2012 3:34 pm 

Zdravím. Spíše taková teoretická otázka, protože mne přijdou půsty jako opravdu suprová záležitost... Co půst nevyléčí?

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

PříspěvekNapsal: pát úno 24, 2012 10:35 am 

zdar,

dnes je 2 den navratovky ( 3 dni post ) a zatial som dost slaby,,, je mozne ze travenie este nenastartovalo ? kedze 3den postu k veceru som citil narast energie ( asi sa zastavilo),,, je to normalne alebo mozem to niecim rozbehat / podporit ?
*jem naparenu zeleninu zatial iba..
Vdaka

PříspěvekNapsal: pát úno 24, 2012 10:59 am 

laco píše:
zdar,

dnes je 2 den navratovky ( 3 dni post ) a zatial som dost slaby,,, je mozne ze travenie este nenastartovalo ? kedze 3den postu k veceru som citil narast energie ( asi sa zastavilo),,, je to normalne alebo mozem to niecim rozbehat / podporit ?
Vdaka

mam podobne problemy/starosti akorat po 40ti dennim pustu a 6tem dnu navratu, rad se neco dozvim

PříspěvekNapsal: pát úno 24, 2012 11:05 am 

Ramoda píše:
mam podobne problemy/starosti akorat po 40ti dennim pustu a 6tem dnu navratu, rad se neco dozvim

40?! pfuuu,ake to bolo?
,, aj ked ja myslim ze sa energia pomaly vracia ale malo by to byt lepsie, no neviem ... mozem pridat par kvapiek HCl ?

PříspěvekNapsal: pát úno 24, 2012 11:14 am 

laco píše:
zdar,

Vdaka

Zelenina nesmi byt v pare moc dlouho, pak "zmatni" a je z ni mrtva hmota, ktera energii neprida, spis jeste odebere. Na toto bych se primarne zameril... Zaroven ji nesmi byt moc naraz, spis po malych castech a casteji za den

PříspěvekNapsal: pát úno 24, 2012 11:18 am 

kawasaky píše:
Zelenina nesmi byt v pare moc dlouho, pak "zmatni" a je z ni mrtva hmota, ktera energii neprida, spis jeste odebere. Na toto bych se primarne zameril... Zaroven ji nesmi byt moc naraz, spis po malych castech a casteji za den

ja myslel ze je treba cekat nahlad ...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]