radusqa119 píše:
Dobrý den,
bojuji s přemnoženými kvasinkami, držím antikvasinkovou dietu asi měsíc, používala jsem bylinný roztok pro hubení kvasinek, teď se můj zdravotní stav opravdu zhoršil. Trvalo to týden, přikládala jsem to právě vymírání kvasinek, ale když bolest v krku neustupovala, zašla jsem raději k lékaři. Ten mi řekl, že se jedná o angínu, mám zduřelé, bolestvé uzliny, bez horeček a předepsal mi Penicilin. Je mi jasné, že antibiotiky pohřbím veškerou snahu a kvasinky budou pak asi ještě horší. Vzala jsem si první tabletu Penicilinu a najednou zmizely všechny příznaky, jen se opět projevily kvasinky gynekologicky. Myslíte si, že to doopravdy je angína nebo se jedná o vymírání kvasinek? Lékaři kvasinky vůbec neřeší a nechtějí o tom ani slyšet. Nevím si rady, antibiotika bych nejraději nebrala. Ale v případě angíny bych tento stav opravdu nerada zanedbala. Proto se ptám, jestli při vymírání kvasinek mohou být příznaky velmi podobné angíně. CRP bylo nízké a výtěr z krku mi nedělali.
Předemm moc děkuji za odpověď.
Radka
Honíte se za přízrakem, houby, klostridie a jiné bakterie jsou v rámci střevní parazitózy jen sekundárním osídlením. Pro strašáka candidy nevidíte skutečného nepřítele, který Vám požírá střevní mikroflóru a narušuje propustnost střev. Doporučuji Vám vyměnit neschopného gynekologa a praktického lékaře, kterému stačí ke štěstí paušál za 3.000 registrovaných pacientů nebo se léčit sama, jinak se s jejich požehnáním budete trápit do konce života. Mimochodem, trichomonády patří také mezi prvoky a ti jak známo cestují po těle, po odeznění akutní fáze a přechodu do chronické fáze nákazy dokonce už nemusí být k nalezení na močopohlavním traktu ani ve střevech, jen v krvi a na nervech.
Cituji: "Očista střev je považována přinejmenším pro všechny přírodní ozdravné procesy za téma č. 1. Bez důsledné antiparazitální terapie je však z mého pohledu jakákoliv očista střev nedostačující, a sotva zde můžeme očekávat úspěch. Zvláště u infekce protozoí (lambliáza) se mohou vyskytnout poruchy látkové výměny jako intolerance na laktózu, lepková intolerance, malabsorbce (špatný příjem potravy), až k celiakii. Dr. med. Ingrid Fonk, Střevní parazitózy v humánní medicíně navazující na knihu Střevní parazitóza – centrální porucha imunity – zapomenutý obraz nemoci.
Cituji: "Potravinová nesnášenlivost, nebo alergie vede přímo k dermatologii. K tomu patří onemocnění jako akne, chronické ekzémy (také) sluchovodů a pokožky hlavy, částečně s vypadáváním vlasů (alopecie); záchvaty neurodermatitidy, částečně s nesnesitelným svěděním, přechodnou tvorbou vřídků, flekovitou vyrážkou či rozpraskanými koutky úst. Svědivost perianální oblasti, perianální ekzem částečně s fissurami (trhlinkami), abcesy, nebo kondylomaty (bradavice), to je nález, který mohu pozorovat zvláště při napadení amébami. Obvykle bývají tyto perianální problémy léčeny bez úspěchu jako mykozy, protože mykózy představují na bázi biofyzikální diagnostiky jen sekundární problém." Dr. med. Ingrid Fonk, Střevní parazitózy v humánní medicíně
"V praxi se ukazuje, že imunitní systém ,,nadřazuje“ v pořadí důležitosti parazity . Pokud začneme odstraňovat nejprve je, tělo se mnohem ochotněji vypořádává s virovou a bakteriální zátěží. Obrátíme-li postup, jde to ztuha a trvá to dlouho. Je to dáno i tím, že parazité jsou sami promořeni našimi viry a bakteriemi, a pokud si necháme v těle ,,živý rezervoár“, je detoxikace drobnějších zátěží sisyfovská." Paraziti 1 – s ing. Hanou Bláhovou