Anthony William boduje. Mám od něho všech 5 knih. Má to vysvětlené od hlavy až k patě. Jeho strava je hardcore, ale za mě mě zmizely příznaky boreliozy( mozková mlha, depky, zvonění uší, únava) akorát trávení nemám ještě zahojené. Jinak má obrovskou úspěšnost u lidí stačí sledovat jeho blog nebo youtube. Stravu zakládá na ovoci, zeleniny, celerové štávě, bylinek z z divoké přírody.
Citace: Pokud vám byla diagnostikována Candida, je pravděpodobné, že vám bylo doporučeno snížit všechny zpracované potraviny z vaší stravy, vyhnout se cukru jako mor (včetně ovoce) a konzumovat dietu s vysokým obsahem bílkovin s vysokým obsahem tuků. I když je skutečně důležité vyhnout se cukrům naloženým a zpracovaným potravinám, jako jsou koblihy, dorty, sušenky, bonbóny, popcorn, pečivo, croissanty, koláčky a bagely, přísné vyhýbání se ovoce není opodstatněné. Candida se nekrmuje cukrem, pokud není z obilí, jako je kukuřice nebo pšenice, a nekrmuje se přírodním ovocným cukrem.
Důležité je, že přírodní fruktóza v ovoci je spojena s prospěšnými sloučeninami, včetně antioxidantů, minerálů, fytochemikálií a dokonce mikroživin zabíjejících rakovinu, které pomáhají zabíjet patogeny, jako je strep, E. coli, C. diff, staph a viry, které jsou pravděpodobně zodpovědné pro vaši zvýšenou Candidu (opět zvýšené hladiny Candidy jsou vlastně obranný mechanismus navržený tak, aby zabránil množení těchto patogenů). Ovoce je tedy vaše anti-Candida tajná zbraň, protože je to vaše „širokospektrální“ anti-patogenní tajná zbraň!
Pokud se stále bojíte ovoce, mějte na paměti, že cukry z ovoce opouštějí žaludek asi za tři až šest minut a cukr nedosáhne střevní trakt. Střevní trakt zasahuje do kůže, buničiny a vlákniny v ovoci, což ve skutečnosti pomáhá vyčistit střeva věcí, jako je SIBO (přerůstání bakterií tenkého střeva) a další stavy související s patogenem. Kromě ovoce, jiné formy cukru - třtinový cukr, řepný cukr, agávový nektar, kukuřičný sirup atd. - krmí Candidu a další patogeny, takže byste se těmto věcem měli skutečně vyhnout.
Další mylnou představou o Candidě je představa, že dieta s vysokým obsahem bílkovin, s vysokým obsahem tuku, hladoví buňky Candida, ale ve skutečnosti Candida krmí jak proteiny, tak tuky! I když se vaše příznaky zpočátku zlepšují, nakonec se tento přístup může odrazit, protože přebytek bílkovin a tuků ve střevě poskytuje živnou půdu pro bakterie, rakovinné buňky, viry atd., Které mohou vyvolat růst Candidy, když se vaše tělo snaží tyto věci bojovat. Nejlepší způsob je tedy jíst dietu s nízkým obsahem tuku, která obsahuje ovoce a jejich živiny zabíjející patogeny. Není to tak, že zdravé tuky (jako jsou avokádo, ořechy, semena) jsou pro nás špatné, je to jen proto, že je nejlepší udržet příjem tuku pod kontrolou.
To platí bez ohledu na typ stravy, kterou jíte. Například, pokud budete jíst veganskou stravu, snižte množství tuku, které berete z věcí, jako jsou ořechy, máslová másla, semena, oleje a avokádo. Jste-li vegetariáni ovocí, mléko, ořechy, semena, oleje, avokádo atd. Pokud vaše strava zahrnuje produkty živočišného původu, snižte ji na jednu porci masa denně, protože i štíhlá živočišná bílkovina obsahuje trochu tuku . Kromě snižování tuku a včetně ovoce je také důležité konzumovat dostatečné množství listové zelené zeleniny, jako je špenát, hlávkový salát a rukolou, a vyvarovat se zpracovaných potravin a obilí.
I když tato doporučení mohou být v rozporu se vším, co jste slyšeli o Candidě, pokud jste jedním z mnoha lidí, kteří snášeli omezující stravu, popírají si i malou hrst borůvek - bez odměny za úlevu od příznaků - může být čas vyzkoušet něco nového.
Něco o borelióze ( na mě to sedělo jak hrnec na vaření, přitom mě ji Klubal diagnostikoval a klíště jsem něměl.. a vidím to hlavně u lidí co berou dlouhodobě atb a nelepší se, pořad se jím to vrací.
" Lymeova choroba je chronická virová infekce. I když vám mohla být diagnostikována bakteriální infekce, symptomy Lyme jsou virové. I když jsou přítomny bakterie, jako je Borrelia, nezpůsobují to, co způsobuje, že trpíte Lyme. Příznaky Lyme jsou neurologické a bakterie nevytvářejí neurologické příznaky, protože neprodukují neurotoxiny. Pouze viry živící se toxickými těžkými kovy, jako je rtuť, hliník a měď, jakož i lepek, vejce, mléčné výrobky, pesticidy, herbicidy a fungicidy, které jsou uvnitř našich jater a jiných částí těla, vytvářejí neurotoxiny, které způsobují lymskou chorobu . “
|