Neti : Ďakujem za pozitívne zhodnotenie mojej postavy.
Odkedy používam aj clubbell a macebell (je to len pár málo mesiacov), cvičím viac... Vzhľadom na to, že nemám bohvieaký dobrý spánok (v priemere asi 5,5hod denne...) v letnom období, tak cítim, že telo má trochu problém... Regenerácia je horšia. Pravdou je, že keby som clubbell a macebell vyradil, a akurát pridal série bežných kuluristických/kalistenických cvikov, mal by som lepší hrudník (vôbec mu totiž nedávam "zabrať", nie je na to priestor), "hlbší" chrbát (keby som zvolil správne cviky na to), ale clubbell a macebell sa stará o zdravie rotátorových manžiet, o stabilizátory zápästia, ramien, lakťového kĺbu, atď, o funkčnosť stredu tela, šľachy.... A zdravý rozum mi nedovolí tieto benefity opustiť len preto, že by som nabral ešte kilo a pol svalov pri čisto "kulturistickom" (klasické tlaky, príťahy, ohyby, atď) tréningu, ktorý ale bohužiaľ vytvára svalnaté, ale prakticky NEFUNKČNÉ telo.
Je ťažké rozpísať ako cvičím, pretože to nemám vôbec zapísané, idem všetko "z pamäti".
V každom prípade môžem vypichnúť nejaké veci...
Uprednostňujem unilaterálne (každá končatina zvlášť) cviky pred bilaterálnymi (obe končatiny pracujú v ten istý moment), a to v asi 75% prípadoch.
Cvičím ako izotonicky ("pumpovačka"), tak izometricky (výdrž v jednej polohe, 40 - 120 sekúnd, podľa toho o aký cvik ide). Izotonicky však častejšie, v asi 75% prípadoch.
Nič necvičím na stroji.
Používam aj odporové gumy, každý tréning.
Jeden deň v týždni používam aj cvičenie s kettlebellom (so všetkými štyroma ktoré mám)
Clubbell a macebell používam 3x týždenne spolu po 30 minút času.
Jednoručku mám len jednu, 16kg, používam ju len tak, že najprv vo svale držím izometrické napätie 45-60 sekúnd, potom uvoľním, a začnem "pumpovať".
Cvičím 6 dní v týždni, momentálne dokopy asi v priemere...75 minút denne (čas rozdelený medzi cvičenie nalačno a pred večerou)... V zime to vidím na "udržovačku", bude to takých 60 minút denne.
Cvičím každý sval tela, doslova.
Snažím sa počas cvičenia nadychovať a vydychovať len nosom, ale pri unilaterálnych drepoch či drepoch s výskokom to proste...NEJDE...

Vršok a spodok tela mám časovo rozdelený odhadom 60:40 (vršok:spodok), predsalen...svaly trupu a svaly horných končatín, to je dokopy podstatne viac svalov, než dolné končatiny + zadok. A hlavne, predstav si, že cvičím krk 3x týždenne po 30 minút (ak gúľaš očami, nebudem sa ti diviť, ale MMA-čkári či zápasníci vo wrestlingu tomu venujú ešte viac času, a ak nie, tak majú krky podstatne hrubšie než ja ja z dôvodu bratia steroidov, napríklad taký Bill Goldberg...to je už totál bizár), a tréning krku je...brutálny...(ale nie závažím, to mám maličké...myslím intenzitou).