Pane Zajíčku, děkuji
Je mi celé dny dobře, k večeru trochu hůře, takže zatím zůstanu u výplachu žaludku před spaním. Myslím, že není nutné se po něm najíst...? Jako se důrazně doporučuje třeba po šankale? Spí se mi s prázdným žaludkem dobře.
Vševěd píše:
Anezka píše:
A Vševěde, zajímalo by mne, co si myslíte třeba o příběhu Igora. Lže, nebo je zázračnou výjimkou (a jeho rodina zaručeně do několika let onemocní na ten "nedostatek bílkovin")?
A co Vy si myslíte o všech těch lidech co jedí maso, chodí po světě a na nic nestůňou? taky do několika let onemocní?
To je dobrá otázka, neměla bych na ostatní koukat skrz prsty. Ale copak nemluví statistiky jasně? Nejčastější příčiny úmrtí rakovina a kardiovaskulární choroby...nerozumím přesně tomu, jak fungují procesy v lidském těle, jestli je na vině cholesterol, nasycenost tuků nebo bílkoviny, či spíše produkty jejich rozkladu (Kyselina močová neboli 2,6,8-trioxypurin představuje u člověka konečný produkt metabolismu purinů. U lidí a primátů chybí enzym
urikáza, který umožňuje další přeměnu kyseliny močové na lépe rozpustný allantoin. Všichni masožravci urikázu mají, my ne, proč?), každopádně fakt je ten, že lidé jsou nemocní. A tento stav lze mírnit či vyléčit snížením spotřeby masa a živočišných tuků...takže musí být na vině.