Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 7:35 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: sob kvě 12, 2012 2:00 pm 

Nepoužívám destilku, ale RO, takže to neřeším. Dal bych ale přednost mražení, protože tam vím přesně co se stane. Pyramidy jsou pro mě záhadou a vůbec nevím jak to funguje, zatím jsem to nezkoumal.

PříspěvekNapsal: sob kvě 12, 2012 2:09 pm 

ravima píše:
Nepoužívám destilku, ale RO, takže to neřeším. Dal bych ale přednost mražení, protože tam vím přesně co se stane. Pyramidy jsou pro mě záhadou a vůbec nevím jak to funguje, zatím jsem to nezkoumal.

Dik

PříspěvekNapsal: pon kvě 14, 2012 8:26 am 
Administrátor
Administrátor

MarcelaJ píše:
Dobrý den,
Jardo, můžete mi, prosím, odpovědět tady na ty otázky? Moc děkuji.
2.Nechci používat pastu na zuby. Můžu si je čistit pomocí MMS?
3.Když budu dělat vícekrát denně klystýr, můžu přidat citron nebo MMS?
4.Když budu překyselená, můžu pít vodu s citronem i třeba v půlce půstu? Někde jsem četla, že se doporučuje jen první 3dny.
6.Kdy nasadit v návratovce probio(mám kurungovity), když počítám s delším půstem?Minerály a vitamíny a patlanici-až po návratovce, že? A jak je to s kefírem a třeba ořechy?

7.Před půstem bych chtěla udělat ještě 11.očistu jater, domácí hydrocolon-kolika litry vody se má střevo pročistit?A těsně před půstem ještě očistu ledvin. Můžu použít místo okurky meloun(i když má dost sacharidů)?

8. Toto nepatří k půstu, ale dělám trojčátko a už se blížím k užívání lugolu. Srovnávám jod a jsem na 40kapkách denně, můžu toto množství i při trojčátku?

A pokud bych tu osmotickou vodu mrazila, tak tím způsobem, že nechám tedy zmrazit a tekutý zbytek vyleju? Nebo mrazit přes noc a druhý den mormálně rozmrazené popíjet? Mám v tom trochu guláš.
Díky

Myslím, že člen pv33 vám to napsal dobře a pokud něco k některým bodům, tak:
3)Do klystýrů bych nic nedával, maximálně prvních pár dní ten citrón.
4)Myslím, že to není zrovna nejvhodnější.
6)Zde vidím u toho jídla rozumný odstup dost důležitý, ale jinak laktobacily dle mého názoru nijak škodit nebudou.
7)Vyčištění střeva není na škodu, ale mělo by se před půstem ještě pár dní srovnat. Uvedené procedury, dle mého názoru nijak škodit nebudou a můžete si tak ušetřit některé nepříjemné detoxikační reakce.
\"8)\"Určitě můžete používat to množství které berete, není důvod dávat méně.
Na půst bych dal destilku, tu můžete přemrazit celou a rozmrazit, jinak vodu z kohoutku musíte zbavit minerálů a na to je ten druhý postup.

PříspěvekNapsal: stř kvě 16, 2012 3:02 pm 

Ahoj všem,
když budu převážet osmotickou vodu ve skleněných nádobách-musí se tyto nádoby nějak speciálně vyčistit(dezinfikovat)? Třeba MMS nebo pouze důkladně vypláchnot vodou? Zkoušela jsem u nás(Olomouc) najít lékárnu, kde by mi prodali destilovanou vodu, ale zatím bez úspěchu. Myslela jsem, že bych destilkou začala a až by mi došla, tak bych pila osmotickou. Takže opět zůstávám rovnou u osmotické. Jak to děláte vy ostatní, že ju seženete?
Díky.

PříspěvekNapsal: stř kvě 16, 2012 5:17 pm 

[quote="MarcelaJ":hkfuj942]Ahoj všem,
když budu převážet osmotickou vodu ve skleněných nádobách-musí se tyto nádoby nějak speciálně vyčistit(dezinfikovat)? Třeba MMS nebo pouze důkladně vypláchnot vodou? Zkoušela jsem u nás(Olomouc) najít lékárnu, kde by mi prodali destilovanou vodu, ale zatím bez úspěchu. Myslela jsem, že bych destilkou začala a až by mi došla, tak bych pila osmotickou. Takže opět zůstávám rovnou u osmotické. Jak to děláte vy ostatní, že ju seženete?
Díky.[/quote:hkfuj942]
Ja bych ty nadoby jen dukladne vyplachnul klasickou vodou a pak maximalne trosickou osmoticke vody, ale to uz je spise zbytecne. Ja si koupil destilator, protoze jsem vedel, ze bych se nedonutil shanet si destilku a jak jsem i zjistil, tak to neni zrovna levna zalezitost kupovat v lekarne destilovanou vodu(v Brne jsem ji pod 30,-/l nenasel). Navic se lekarnice s timto pozadavkem divne koukaji a v duchu hadaji, jakepak drogy asi jedinec vyrabi(destilka se pouziva pri vyrobe drog).

Cistou destilku piji vicemene uz 1,5 roku, do toho prevazne jen nejake to pivo \</div

PříspěvekNapsal: stř kvě 16, 2012 7:56 pm 

Čo je najvhodnejšie na čistenie zubov počas pôstu - konkrétne počas 3-dňovej hladovky? Môžem používať zubnú pastu (lacalut)a ústnu vodu? Je možné používať vodu + soda bikarbona?

PříspěvekNapsal: stř kvě 16, 2012 9:00 pm 

Ahoj,
tak jsem konečně na internetu našla lékárnu, kde destilku objednám. Je ale dosti drahá(43,-+poštovné), tak chci objednat 30l-na dobu než se mi zastaví trávení. A pak bych přešla na osmotickou vodu. Je to tak o.k.?
Hodně z vás asi používá destilátor, ale jestli máte někdo levnější destilku z nějakých internetových stránek-prosím napište.
Díky.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 17, 2012 10:31 pm 
Administrátor
Administrátor

Peto píše:
Čo je najvhodnejšie na čistenie zubov počas pôstu - konkrétne počas 3-dňovej hladovky? Môžem používať zubnú pastu (lacalut)a ústnu vodu? Je možné používať vodu + soda bikarbona?

Při takto krátkém půstu zásadní problém nevzniká, klidně ta soda, nebo prostě jenom sůl.

PříspěvekNapsal: pát kvě 18, 2012 4:58 pm 

Takže zubnú pastu a ústnu vodu nepoužívať vôbec? Soľ kuchynskú alebo morskú, predpokladám že zmiešanú vo vode alebo s spolu so sódou. Ako to je s dlhodobým pôstom 7 a viac dní. Tiež sa môže používať soda bikarbona na čistenie zubov?

PříspěvekNapsal: pon kvě 21, 2012 8:20 pm 

Ahoj,
chtěla bych vědět, jak řešíte mytí vlasů při půstu. Chlapi to asi moc neřeší, ale půstařky snad jo. Nedokážu si představit, jak budou vlasy při půstu vypadat.
Dále jsem narazila na toto-hladovění se má skončit při pocitu hladu. Jak je to tedy, když si někdo stanoví cíl 40 dní a dostane hlad dříve a naopak, když ho nedostane ani po těch 40 dnech?
Díky

PříspěvekNapsal: úte kvě 22, 2012 1:07 am 

Mohol by tu niekto, kto dlhodobo pôstoval, uviesť čím si umývať zuby, aby nedochádzalo k tráveniu? Kľudne aj viacero názorov.
Podľa ayurvedy som Váta-Pita s prevahou Váta. Ako Váta by som nemal robiť dlhodobé pôsty, riadiť sa týmto doporučením alebo nie? Zatiaľ mám za sebou štyri 36 hodinové a jeden 3-dňový pôst.

PříspěvekNapsal: úte kvě 22, 2012 1:43 am 

MarcelaJ píše:
Ahoj,
chtěla bych vědět, jak řešíte mytí vlasů při půstu. Chlapi to asi moc neřeší, ale půstařky snad jo. Nedokážu si představit, jak budou vlasy při půstu vypadat.
Dále jsem narazila na toto-hladovění se má skončit při pocitu hladu. Jak je to tedy, když si někdo stanoví cíl 40 dní a dostane hlad dříve a naopak, když ho nedostane ani po těch 40 dnech?
Díky

Co by se mělo vlasům během půstu stát ošklivýho? Není problém použít šampón, kterej běžně používáš.

Kde jsi na to narazila? Z jistých důvodů po pár dnech pocit hladu zmizí a není mi jasný, proč by se měl samovolně vrátit. Že by problém s psychickou stránkou půstu? Návrat ke stravě bývá vědomým rozhodnutím, ne potřebou. Jestli ale někdo má jiný zkušenosti, tak si tu o nich rád přečtu.

PříspěvekNapsal: úte kvě 22, 2012 10:28 am 

Ahoj,
myslela jsem, že se šampon nesmí během půstu používat. Všude se píše, že by kůže neměla přijít do styku s žádnými kosmetickými a dráždivými přípravky. Ale pokud ho můžu použít-tím lépe.Když si nejsem jista, raději se zeptám.
O tom pocitu hladu jsem narazila v knize od Partykové, kde píše-Jakmile se po ukončení druhé acidotické krize objeví pocit hladu a je očištěn jazyk, musí být hladovění zakončeno.

PříspěvekNapsal: úte kvě 22, 2012 1:30 pm 

MarcelaJ píše:
O tom pocitu hladu jsem narazila v knize od Partykové, kde píše-Jakmile se po ukončení druhé acidotické krize objeví pocit hladu a je očištěn jazyk, musí být hladovění zakončeno.

Jak se projevuje acidotická krize? Já zatím žádnou nezaznamenal a po 15 dnech se hlad nedostavil. Zatím všechny půsty proběhly naprosto bezbolestně \":)\" Nemívám ani nepříjemný pocity hladu během prvních pár dnů půstu.

PříspěvekNapsal: úte kvě 22, 2012 4:25 pm 

Xeelee, doporučuju přečíst si nějakou základní literaturu \":-)\" je to i docela zajímavé.
Acidotické krize nemusí člověk silně zaznamenat, ale jsou to docela dobře popsané vnitřní děje při půstu. První je zhruba kolem 7. dne, druhá kolem 21. dne. Pak záleží na energetickém stavu těla, kdy se objeví silný pocit hladu a očištění jazyka od bílého povlaku, což jsou signály k ukončení půstu.
Říká se tomu třeba úplný půst. Může trvat tak cca od 28 až přes 40 dní.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]