Jarda píše:
Ovoce nevadí, vadí tuky, které neumožní vstup cukrů z ovoce do buněk a tím se pak živí kandida.
No, dost dlouho jsem se tomuto tématu bránil, ale budiž.
Ovoce nevadí? Pane Jardo, trpěl jste někdy na pomnoženou candidu? Kdyby ano, tak byste věděl, že s vyjímkou dejme tomu citrónu a avokáda se ze všeho ovoce nafouknete jako
balón a následně nepěkně zaserete. Stejně tak z brambor, ať už je uvaříte nebo ne.
Neberu Vám Vaše vitariánské světonázory, nicméně na vše je tak univerzálně napasovat nelze. Vaše teorie, že stačí napravit imunitu nebo dodat nějaké vitamíny je hrozně krásná, ale
v praxi určitě nefunguje. Sám tvrdíte, že stačí malé porušení diety a candida se vrátí zpátky. Ale naproti tomu tvrdíte, že ovoce nevadí, když se přijímá ráno nebo večer (nevím jestli cituju
správně, ale to není podstatné). To znamená, že v těchto časech je candida neaktivní? Spí?
Vyhýbám se vyjadřovat se k tomu, s čím nemám osobní zkušenost a co nemám konkrétně na sobě vyzkoušené. Ale věřte mi, že např. s candidou mám osobní zkušenost a setsakra dobře
vím, po jakém jídle mi nic není, a po jakém mám zažívací potíže a následně všechny příznaky s tím spojené... např. Vámi doporučovaný kefír je podle mého silně neefektivní, na to jak obsahuje
málo jogurtových kultur obsahuje velmi mnoho kaseinu a stejně tak laktózy, což jsou oba dva faktory candidu zhoršující.