Jarda píše:
Chápete to docela správně a kyselina se dodá třeba větší dávkou vitamínu C, nebo třeba čočka a semínka obecně jsou většinou kyselinotvorná, to si musíte vysledovat. Hořčík určitě zásadotvorný je a u zinku si nejsem tak jistý, ten patrně bude kyselinotvorný, ale také se to dá vysledovat.
Zeptám se ještě jinak... Myslíte, že tento jídelníček má nějakou výraznou slabinu, která AB píst brzdí anebo by mohla při dlouhodobém užívání poškodit zdraví?
Ráno: Na lačno chelátový Zn+chlorellu zapíjím vodou, po půl hodině Mg zapito solankou z HS. V práci ovocná snídaně + 6g C a pak s odstupem sirná patlanina s cíbím/pažitkou. Průběžně v práci během dne vypiju min. 1 litr vody.
Oběd: Míchaný zeleninový salát (rozemletá směs ořechů+maku+sezamu, strouhaný kokos, naklíčené luštěniny, rajče, květák/brokolice, česnek, ledový salát, mražená směs hrách-kukuřice-mrkev, hlíva/žampiony, kapusta, ředkvička, vše zakápnuto olivovým+řepkovým+carotino olejem a šťávou z citronu/limetky)
Odpoledne: Chalva pokud mě honí mlsná, jinak vypiju 1,2 litru ovo/zel šťávy se 6g C, beru tabletu VEG1, občas pangamin
Večer: Chlorella + něco z jídel jako pohanka/jáhly/kukuřičná polenta/uvařené luštěniny s nori vločkami/kysané zelí/mix z kakaových bobů s medem a melasou/špenát s bramborem/napařený klas kukuřice apod.
Praktikuju to takto 5x týdně. O víkendech jsou snídaně i večeře stejné, ale na oběd pro změnu kutím rýži s ďobáčky/smažím cuketové placky nebo něco atypického, vždy na bázi vega/vita stravy. Bílé jedy jako pečivo nebo živočišné produkty jen velmi sporadicky 1x/čas. Většina stravy podle mě působí zásadotvorně a proto je konstantně takové i pH moče...