Vševěd píše:
Co je fanatického? Tvoje přesvědčování, že to co sis někde přečetl je ten jediný správný směr a že všichni ostatní, kdo to tak nedělají, jsou zaslepení a ovce atd.
To, co předvádíš v každém druhém příspěvku. A nejhorší je, že se to s časem vyvíjí a to co bylo před rokem už dneska neplatí. A přitom před rokem by ses bil
do krve za to, že je to pravda...
A PetrJ teď předvedl totéž z opačné strany...
Ovce nazývam jedinú skupinu ľudí - vegánov. Pre vitariánov mám iný názov - ľudské opice (tým netvrdím, že majú IQ ako opice, len to, že sa tak stravujú). Ten, kto si berie príliš osobne moje pomenovanie, to je jeho problém.
Ja sa tu len smejem z toho, ako ľudia "papagájujú" už vyvrátené mýty o škodlivosti cholesterolu, o škodlivosti mäsa, o škodlivosti živočíšnych potravín a tukov. Nazývam ich ovce, a ja sám som tá ovca bol. To, že ich nazvem ovce, neznamená, že ich nazývam idiotmi, alebo niečo podobné.
A čo, čo som písal pred rokom, už dnes neplatí (u mňa) ??? ... To, že už nejem 70-80g sacharidov denne ako vtedy, ale 20g ? ... No áno, chcem, aby mi bunky "šľapali" na nutričnej ketóze, nie na glukóze. Energie mám dosť

(ale zas nie som hyperaktívny, to som ani nikdy nebol). Predtým som netvrdil, že keď bunky berú energiu z ketolátok (ak som sa správne vyjadril...popravde, už si to neštudujem, čas venujem iným veciam), tak je zle. Pred rokom som o niečom takom ani NEVEDEL. Lenže na takej nutričnej ketóze musí byť každý kočovný človek - či už na lúkach, alebo v divočine v lesoch (aspoň tam, kde nerastú banány - a to je vo väčšine oblastí sveta). A ja glutén z obilnín proste NEUZNÁVAM, rovnako ani orechy, strukoviny. Príde mi to pre človeka neprirodzené. Zo živočíšnych potravín mi najlepšie trávi MäSO (hovädzie a bravčové, KURACIE NIE, pri ňom môj organizmus protestuje). Potom nasleduje kozí syr (bol som trochu prekvapený), a až potom sú to vajíčka (žiaľ, ale stále mi ich trávi lepšie, než ryžu či hrach). Ovocia jem máličko (trochu ananásovej šťavy mrazenej v kockách na jednoduchšie trávenie bielkovín - pre istotu), pár gramov Goji, a potom zeleninu (zeler, špenát, uhorka, olivy...), aby som mal sacharidy do max. 30g denne (prakticky skôr 15-20g).
NIKTO MA NENAHOVORÍ NA TO, ŽE PRE ČLOVEKA JE PRIRODZENÉ LEN TO, ČO SI VYPESTUJE, VYMLÁTI, A NEVIEM ČO EŠTE - OBILNINY, STRUKOVINY. Vegáni, proste ste sa SEKLI, popremýšľajte o tom.... Sám som bol vegán 2 roky, bol som ovca - veril som klamstvu. Začať pestovať obilniny a strukoviny pre potrebu človeka bol
KARDINÁLNY OMYL. Ja ho nepodporujem. Cítim sa super. Možno vám prídem agresívny, niekedy som, ale som pre ľudí oveľa príjemnejší, ako som kedy bol. A čo ma dostáva do agresivity ? Nie - tu na zdravi-az.cz ma do nej nedostáva nikto, možno len takým štýlom píšem. Ale niečo ma dostáva.... keď mi niekto rozkazuje, alebo niečo zakazuje, resp. sa o to snaží - mama (lebo s ňou ešte bývam - šetrím - a ona si myslí, že som submisívny, alebo čo...

...a ona vie, že taký NIE SOM). A keď sestra púšťa o polnoci hudbu na hlasitosť (žijeme v byte), ktorá je nevhodná už o 10-tej večer, alebo telefonuje "nešepotom", ale nahlas... o jednej ráno, napriek 100 upozorneniam za posledné roky. Áno, toto som ešte nespracoval, a viem sa vtedy vykričať. Ale aj toto pominie. Inak som kľudný, priebojnejší, než som kedy bol...
A hlavne, robím veci, ktorých sa bojím.... a cítim, ako sa tak dostávam na novú úroveň, ako sa oslobodzujem. Skúste tú cestu aj vy, za skúšku nič nedáte..