Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 7:46 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv dub 04, 2013 7:06 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
[quote="ravima"3v465rtg]... Během půstu se to mění, zhruba kolem 7. dne je první acidotická krize a pak kolem 20. dne druhá, kdy člověku může být fakt hodně špatně, ale pak se to zase stabilizuje a když člověk nesedí doma u PC, ale pořádně se hýbe na čerstvém vzduchu, ani nepozná že je v půstu, to mám několikrát vyzkoušené. Např. podle Partykové nebo ruských půstovních klinik jsou právě ty acidotické krize strašně důležité pro léčebný účinek.

[quote="[u3v465rtg]citace z Dr. Partykové[/u3v465rtg] k acidotickým krizím"3v465rtg]
[u3v465rtg]Co jsou acidotické krize[/u3v465rtg]

První 1– 2 dny hladovění,....Snižují se alkalické rezervy a to se začíná odrážet na pocitech hladovějícího. Může se objevit bolest hlavy, nevolnost, pocit slabosti apod. K těmto projevům dochází 6.– 10. dne hladovění.

Tento kritický stav se nazývá acidotická krize. Je důsledkem nahromadění jedovatých látek v krvi. Je [b3v465rtg]důležité napomoci jejich vyloučení [u3v465rtg]dlouhou procházkou, masáží, koupelí, očistným klystýrem[/u3v465rtg]; pak se stav upraví. Náhle během několika minut až hodiny potíže zmizí[/b3v465rtg], odezní bolesti a nepříjemné pocity a hladovějící se začíná cítit dobře.

Organismus, vystavený tvrdým podmínkám, v době kolem první acidotické krize přechází na vnitřní (endogenní) výživu. Začíná vytvářet cukr z vlastního tuku a bílkovin. Za přítomnosti cukru se utilizují beze zbytku tuky. Acidotická krize ustupuje, zvyšuje se množství cukru v krvi. Hladovějící snáší tento stav lehce tak dlouho, dokud má zásobu tuků a bílkovin a pokud trvá možnost jich využívat. V organismu dochází k unikátní přestavbě enzymatického systému k zaměření na ničení patologických ložisek, nádorových tkání, jizev a srůstů.

[b3v465rtg]Acidotická krize doprovázející řízené hladovění je jednou z hlavních hybných sil ozdravení.[/b3v465rtg] \"!\"

[b3v465rtg]Acidóza je však u celé řady nemocí škodlivá, nebezpečná a patologická.[/b3v465rtg](např. hyperkapnie, diabetu, thyreotoxikóze, u jaterních onemocnění, při poškození ledvin, při průjmech, ileozních stavech – ucpání střeva, pankreatických píštělích, otravách morfiem, salicyláty, Acylpyrinem, alkoholem, aj.)

Úplný přechod organismu na endogenní výživu nastane pouze tehdy, jestliže se nepřipustí žádný, ani sebemenší příjem potravy a hladovějící je pouze o vodě. Nesmí ani pít sladké nápoje a čaje.

[b3v465rtg][u3v465rtg]První acidotická krize (6.-10. den)[/u3v465rtg] odstraňuje příčiny nemoci, [u3v465rtg]druhá acidotická krize (17.-23. den) [/u3v465rtg]odstraňuje nemoc samotnou.[/b3v465rtg] U zastaralých onemocnění je zapotřebí, aby léčebné hladovění bylo pod stálým lékařským dohledem ve specializovaném léčebném zařízení.

Období hladovění má tři stádia

1. stádium potravinové excitace trvá 3–4 dny dochází k nadměrnému vylučování soli a vody z organismu, normalizuje se bílkovinná výměna, mizí otoky.

2. stádium narůstající acidózy začíná 3.–4. dnem a končí první acidotickou krizi. Mizí pocit hladu, objevuje se žízeň, sníží se sekrece slin, kyseliny solné.
Žaludeční sliznice produkuje nenasycené mastné kyseliny a bílkoviny. Nenasycené mastné kyseliny aktivují tkáňový neurohormon cholecystokinin tlumící hlad, zvyšují sekreci žluče, čistí

Naposledy upravil muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv dub 04, 2013 1:16 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
[quote="muflon":2py93kk5]
- viz diskuse ve vláknu Vaření v páře:

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv dub 04, 2013 6:38 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
Moč musí být mírně kyselá aby se v ní nemnožily bakterie. Krev je neutrální a kdyby nebyla, tak by člověk brzy exnul. A celá teorie o zásaditosti se mi zdá nesmyslná, ale když tomu někdo věří, tak se mu to vymlouvat nebudu......
Zvlášť když tu někteří věří i totálním šílenostem jako tomu čárovému kódu s čísly 666 \":)\"
Ale radši to nekritizuju, ať si každej věří čemu chce \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát dub 05, 2013 8:46 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
NOWOCAYN_2 píše:
A v čom si akože ublížiš, aj keby si varil v 90 stupňovej pare ??? ... Ničím.......je to len TEÓRIA. To si fakt myslíš, že budú pre teba potrebné enzými pri tých pár kolečiek mrkvy ??? ...

No právě ty enzymy, které se začínají ničit okolo 45-50stupňů, jsou PŘI NÁVRATOVCE pro nastartování procesu trávicího ohně agni (ajurveda) to jedno z nejdůležitějšího !!!
Je jasné, že při velmi krátkém napařování (stačí na vařiči, neni nutno kupovat žádný parní hrnec), se sice malá část enzymů zničí, ale většina jich zůstane....a o to jde \":-)\"


Naposledy upravil muflon dne pát dub 05, 2013 12:23 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát dub 05, 2013 9:13 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
muflon píše:
No právě ty enzymy, které se začínají ničit okolo 45-50stupňů, jsou pro nastartování procesu trávicího ohně agni (ajurveda) to jedno z nejdůležitějšího !!!
Je jasné, že při velmi krátkém napařování (stačí na vařiči, neni nutno kupovat žádný parní hrnec), se sice malá část enzymů zničí, ale většina jich zůstane....a o to jde \":-)\"

Ja sa prikláňam k názoru, že enzýmy sú dôležité len v surovej zelenine (celistvej, rozmixovanej). Vo varenej sú nepodstatné, lebo takú mrkvu telo strávi omnoho lepšie, než surovú. A prečo existuje Johsen Soyu, Tamari (čiže ochucovadlá na báze enzýmov) ..atď... ??? To je pre tých, ktorí konzumujú hlúposti typu obilniny a strukoviny. Ten, čo pojedá mäso, tuk, vajíčka, produkty z kozieho mlieka (hodí sa, ale nie je podmienka), zeleninu a ovocie (stačí v malej miere), ten nepotrebuje žiadne enzýmy zo stravy, a ak nejaké dostane, tak zo surových produktov z kozieho mlieka - pričom ich v podstate potrebuje len preto, lebo mliečne výroby sú najlepšie surové, a keď surové samé o sebe obsahujú enzýmy, tak - nech sa páči. Ale stojím si za tým, že potreba zachovania enzýmov v "mrkvových kolieskach" je BLBNUTIE. To si radšej daj ku ten návratovke nejaké enzýmové tabletky, a skôr typu enzýmov, ktoré sa vytvárajú v ľudskom tele, než rastlinných enzýmov... Veď mrkva tak či tak v sebe nemá ani enzým bromelain či papaín... Takže vôbec netuším, aké "naštartovanie tráviaceho ohňa" chceš naštartovať enzýmom MRKVY..... žiaden, je to len obyčajná teória. Ahoj.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát dub 05, 2013 9:42 am 
Offline

Registrován: stř zář 26, 2012 10:50 am
Příspěvky: 76
NOWOCAYN_2 píše:
Ja sa prikláňam k názoru, že enzýmy sú dôležité len v surovej zelenine (celistvej, rozmixovanej). Vo varenej sú nepodstatné, lebo takú mrkvu telo strávi omnoho lepšie, než surovú. A prečo existuje Johsen Soyu, Tamari (čiže ochucovadlá na báze enzýmov) ..atď... ??? To je pre tých, ktorí konzumujú hlúposti typu obilniny a strukoviny. Ten, čo pojedá mäso, tuk, vajíčka, produkty z kozieho mlieka (hodí sa, ale nie je podmienka), zeleninu a ovocie (stačí v malej miere), ten nepotrebuje žiadne enzýmy zo stravy, a ak nejaké dostane, tak zo surových produktov z kozieho mlieka - pričom ich v podstate potrebuje len preto, lebo mliečne výroby sú najlepšie surové, a keď surové samé o sebe obsahujú enzýmy, tak - nech sa páči. Ale stojím si za tým, že potreba zachovania enzýmov v "mrkvových kolieskach" je BLBNUTIE. To si radšej daj ku ten návratovke nejaké enzýmové tabletky, a skôr typu enzýmov, ktoré sa vytvárajú v ľudskom tele, než rastlinných enzýmov... Veď mrkva tak či tak v sebe nemá ani enzým bromelain či papaín... Takže vôbec netuším, aké "naštartovanie tráviaceho ohňa" chceš naštartovať enzýmom MRKVY..... žiaden, je to len obyčajná teória. Ahoj.

Já si před každým jídlem dávám trochu kvašené zeleniny(společně s zel.šťávami -ostatní syrová zelenina mi nedělá dobře),a podle mne je to kvalitní a levný zdroj enzymů a probiotik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát dub 05, 2013 12:14 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Vševěd píše:
hele myslíš, že poustevníci v jeskyni řešili nějaké pH? a Ježíš na poušti?

srovnávat zanesení těla a energetické a minerální rezervy těla dnešního člověka s tehdejšími lidmi je naprostý nesmysl, nicméně souhlasim po přečtení ravima od Dr.Partykové, že během půstu se musí tělu dát prostor projít si acidotickýma krizema, ovšem nutno vědět jak kompenzovat různé krize (hodně pohyb na čerstvém vzduchu, a hluboké brániční dýchání , horké koupele, klystýry, apod.), což dnešní člověk zdevastovaný civilizačním "pokrokem" naprosto potřebuje - narozdíl od tehdejších lidí co byly v přírodě furt, a hýbali se, chodili pěšky a nevozili si zadky autem či jinými dopr.prostředky...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát dub 05, 2013 12:26 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
TomasV píše:
Já si před každým jídlem dávám trochu kvašené zeleniny(společně s zel.šťávami -ostatní syrová zelenina mi nedělá dobře),a podle mne je to kvalitní a levný zdroj enzymů a probiotik.

Tato debata by se měla konat v jiném vláknu o stravě..., já sem psal O NÁVRATOVCE, a jsme ve vlákně o půstech...., při kterých se nejí, a o návratovce po půstu při které se jí zpočátku pouze napařená zelenina....odtud byl i můj dotaz...pokud tedy nemáte něco k návratovce a půstu, pište jinam.

PS: jde o to, že kdo má zkušenost s delšími půsty, nebo má i mimo půsty oslabené zažívání (což je dost lidí...proto se řeší i ta HCL,chili,zázvor, atd),
tak pak nahodit ZPÁTKY dobré trávení je docela problém....a tam se každá trocha enzymu vyvažuje zlatem....a přežírat se v návratovce více jak hrst napař.zeleniny (zpočátku), je nerozum a nebezpečné - takže množstvím jídla se to množství enzymů dohnat nemá...a brát doplňky taky neni rozumné v návratovce, natož soj.omáčku. Pokud člověk nedá prostor tělu aby obnovilo svůj zažívací oheň trávení, tak si moc nepomůže...já třeba sem ve třetím dnu návratovky, každý den jen jedno malé jídlo (ovozel) nebo teď už i čerstvé šťávy (tam už je to dobré - tam enzymů je o dost víc, a přesto i třetí den stejně jako předchozí dva dny, pocítím opravdu hlad jen 1x denně...od zítřka začínám už jíst "normálněji" i bez pocitu hladu (a v tom je u většiny lidí problém mimo půsty - že jí i když nemají hlad, ale jen chuť na něco(většinou nezdravého \":mrgreen:\" ) a to ještě v množství které není jejich trávicí systém schopen opravdu strávit...


Naposledy upravil muflon dne pát dub 05, 2013 11:03 pm, celkově upraveno 4

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát dub 05, 2013 1:38 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
jakou kdo máte zkušenost s klystýry při půstu - ohřejváte je aby byla vlažná teplota, nebo používáte i studené klystýry ?
Je jasné že jsou příjemnější ty vlažné, ale když mám urinu ze včerejška, nechce se mi vždy ji ohřívat...
Studená "otužuje" střeva a povzbuzuje jejich kontrakci, takže je jasné že pokud někdo bojuje s tím aby udržel 20minut v sobě klystýr, nebude si dávat studené...ale mně to nějak zdá se nevadí, 20min. v pohodě....
(jedině bych ohříval, kdyžž je delší půst, aby zbytečně klystýr nebral tělu potřebnou teplotu...jak známo při půstu je člověk zimomřivější a klesá schopnost udržet si těl.teplo, takže teplejší klystýr naopak povzbudí a mírně zahřeje... \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 10:55 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
pane Jardo, možná by stálo za to sloučit 2 vlákna se stejným názvem Půst- toto ze sekce Potraviny...a to hlavní ze sekce "Stavba nových základů"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 11:03 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
dát půst do potravin je vskutku srandovní:-)

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 2:14 am 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
Vševěd píše:
dát půst do potravin je vskutku srandovní:-)

Hlad je nejlepší kuchař a půst je nejzdravější potravina \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 12:52 pm 
Offline

Registrován: sob črc 14, 2012 6:49 pm
Příspěvky: 32
Bydliště: Praha
Vševěd píše:
dát půst do potravin je vskutku srandovní:-)

Velka kniha PUSTu od Ruedigera Dahlkeho - to bylo zajimave cteni a tak jsem vcera zasel na jeho prednasku ( viz http://avanis-dahlke.eu/seminar/ )
Byl jste tam nekdo taky ? Videl jsem tam napr. Jardu Duska a pana Partyka od dr. Partykove. O pustu tam nepadlo ani slovo, tak osobne jsem se nejak netrefil ...
To prednaska 3.4. v Praze Dr. Masaru Emoto o vode, kterou mj. pijeme nejen pri pustu, byla velice zajimava - http://acic.cz/ .
Dost teorie, jdu se napit vody \":-)\"

_________________
André Van Lysebeth: "Osud lidstva by se změnil, kdyby 60-ti, 70-ti a 80-ti letí muži zůstali v plné formě".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte dub 09, 2013 1:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
lucinda21 píše:
Dobrý den,
mohl byste mi prosím napsat návod, jak provést půst, abych se zbavila candidy? a) Kolik dní, b) mohu pít citronovou šťávu? c) co jíst po ukončení půstu, d) kolik toho sníst denně, aby člověk najel zpět?
Zkusila jsem alespoň 1 den, ale nevydržela jsem, hodně mě bolelo břicho.
děkuji

Na půst není manuál jako na provoz auta, prostě ho musíte pochopit a teprve pak se do půstu pouštět. Máte zde na dané téma celé vlákno, tak si ho nastudujte a teprve pak se ptejte na detaily, které nepochopíte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte dub 09, 2013 1:35 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Rivelino píše:
Tak jsem dal poprve 3-denni pust (velikonocni streda, Zeleny ctvrtek, Veliky patek) a byl jsem prekvapeny, ze nejvetsi pohoda (zadny pocit hladu) byl ten 3.den \":-)\" Ale asi jsem na Bilou sobotu nemel jist snidani POLINAL ? Rano jsem vypil zeleninovu neredenou stavu (mrkev, cervena repa, celer, rajce) a potom tu snidani POLINAL. Citim se moc fajn, ale to asi neni ta spravna "navratovka" ? Nekde jsem cetl, ze po jednodennim a 3-dennim pustu to neni az tak nutne dodrzovat. Co vy na to, prosim ?

Tak do těch třech dnů to sice opravdu moc nevadí, ale není dobré si zvykat že to nevadí a raději si zvykat na správné provádění návratovek.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz