Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 1:39 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned lis 03, 2013 11:00 pm 

[quote="pv33":15hau9j6]Tak teda jake pozitivni a prekvapujici vysledky???[/quote:15hau9j6]
Tak pokud děláš půsty tak přeci víš, že během půstu se nějak zvyšuje imunita. Dušnost a svíravý pocit na plicích rozhodně nejsou běžné půstovní příznaky. Čili jedna z možností je, že se otevřelo nějaké zakuklené infekční ložisko (ty nebývají neobvyklé, viz třeba váček pod špatně léčeným zubem) spíše než že by se dufour během půstu nakazila bacilem. A to je jistě dobré, protože ty ložiska mohou způsobovat dost neplechu.
Rozhodně by se mělo dát přednost intuici, dobrému pocitu, který z toho dufour má, než internetovým pochybovačům, byť ti jsou také důležití, oponentura je důležitá, já tě chválím pv33 \</div

PříspěvekNapsal: ned lis 03, 2013 11:05 pm 

[quote="bagoun":1ysod4d0]Půstutju takto dýl poprvé...ale každopádně to hodně pomohlo, bylo mi o dost líp a slabost a malátnost trochu ustoupily...Jinak pociťuji jenom škrundání v bčiše občas a nesmím dělat rychlé pohyby, rychle vstávat apod...[/quote:1ysod4d0]
Tak to semtam škrundání v břiše je normální. Pokud bys cítil trošku nucení na zvracení, tak to udělej. Já jsem to v sobě držel a vyzvracel se až 4. týden \</div

PříspěvekNapsal: pon lis 04, 2013 12:54 pm 

[quote="Zdenek20":26bd3sp1]Tak to semtam škrundání v břiše je normální. Pokud bys cítil trošku nucení na zvracení, tak to udělej. Já jsem to v sobě držel a vyzvracel se až 4. týden \</div

PříspěvekNapsal: pon lis 04, 2013 2:43 pm 

ahoj,no pozitivni a prekvapujici, ze mi napr.zmizel podle doktoru scela nelecitelny ekzem a take se mi jeste neobjevil. S tim jsem teda nepocitala .Mela jsem ho snad 15.let.Co u vas?jake vysledky
jste zaznamenali po pustu? pv33 ty mas urcite obrovskou praxi v pustovani.Jak je to u tebe? \":o\" a zdenek20 ..kez kdyby to bylo nejake to zapomenute inf.lozisko,budu doufat, ze pri dalsim pustu nebudu mit stejne problemy, to bych asi musela k lekari a ty nemusim. \":D\"
nevite nahodou co by se stalo kdyby clovek udelal pust na vode ze studanky v horach? je podle vysledku asi tak stredne mineralizovana. docela by me to zajimalo.jinak pekny den preji
\":D\"

PříspěvekNapsal: úte lis 05, 2013 1:33 am 

dufour píše:
nevite nahodou co by se stalo kdyby clovek udelal pust na vode ze studanky v horach? je podle vysledku asi tak stredne mineralizovana.

Co by se mělo stát? Pokud máte k dispozici dobrou studánku, tak je to vždycky lepší řešení, než nouzové čištění vody destilací nebo RO, tyto umělé postupy např. ničí velmi důležitou strukturu molekul vody.. Pil jsem vodu ze studánek především při delších půstech (21 a 40 dní) a bylo to super.

PříspěvekNapsal: úte lis 05, 2013 9:29 am 

dufour píše:
ahoj,no pozitivni a prekvapujici, ze mi napr.zmizel podle doktoru scela nelecitelny ekzem a take se mi jeste neobjevil. S tim jsem teda nepocitala .Mela jsem ho snad 15.let.Co u vas?jake vysledky
jste zaznamenali po pustu? pv33 ty mas urcite obrovskou praxi v pustovani.Jak je to u tebe? \":o\" a zdenek20 ..kez kdyby to bylo nejake to zapomenute inf.lozisko,budu doufat, ze pri dalsim pustu nebudu mit stejne problemy, to bych asi musela k lekari a ty nemusim. \":D\"
nevite nahodou co by se stalo kdyby clovek udelal pust na vode ze studanky v horach? je podle vysledku asi tak stredne mineralizovana. docela by me to zajimalo.jinak pekny den preji
\":D\"

Co se tyka ekzemu, ja jsem mel nekolik let ekzem, ktery se neztratil ani pri rade pustu, nejdelsi 18 dni, ale ztratil se nadobro behem nekolika dni pri ociste podle Lysebethovy knihy Omladnete s jogou, je to predevsim cisteni strev.

K tvym problemum "jen občasná jakási dušnost či co spojene se zvášenou činností srdce a svíravím pocitem na plicích" bych se chtel zeptat, jestli jsi delala pri pustu klystyry?
Vetsina lidi asi tyto problemy nema, ale nekdo na to muze byt citlivejsi. Muze to byt neco jako rikal jeden muj znamy (neznam nikoho kdo ma vetsi zkusenosti s pusty), ze pri pustu mohou nastat problemy se srdcem a ze to lze resit klystyrama. Vim, ze jedne pani s rakovinou napriklad doporucoval klystyry rano a vecer, a to vzdy opakovane, ze az pak se dostane voda hloubeji.

Jeste poznamka k tvemu "podle doktoru scela nelecitelny ekzem". Podle doktoru neni vylecitelne temer nic, napriklad vysoky tlak, diabetes II, astma, lupenka, zlucnikove koliky,... Doktory nikdo neuci jak neco bez nasledku vylecit, to, co je uceji je cilene na trvaly prijem ze zdravotnich problemu pro zdravotnictvi a farmacii. Takze kdyz ti reknou, ze je neco nevylecitelne, znamena to jen, ze si to musis vylecit sama a ne ze to vylecit nelze.

PříspěvekNapsal: úte lis 05, 2013 10:54 am 

pv33 píše:
Co se tyka ekzemu, ja jsem mel nekolik let ekzem, ktery se neztratil ani pri rade pustu, nejdelsi 18 dni, ale ztratil se nadobro behem nekolika dni pri ociste podle Lysebethovy knihy Omladnete s jogou, je to predevsim cisteni strev.

K tvym problemum "jen občasná jakási dušnost či co spojene se zvášenou činností srdce a svíravím pocitem na plicích" bych se chtel zeptat, jestli jsi delala pri pustu klystyry?
Vetsina lidi asi tyto problemy nema, ale nekdo na to muze byt citlivejsi. Muze to byt neco jako rikal jeden muj znamy (neznam nikoho kdo ma vetsi zkusenosti s pusty), ze pri pustu mohou nastat problemy se srdcem a ze to lze resit klystyrama. Vim, ze jedne pani s rakovinou napriklad doporucoval klystyry rano a vecer, a to vzdy opakovane, ze az pak se dostane voda hloubeji.

Jeste poznamka k tvemu "podle doktoru scela nelecitelny ekzem". Podle doktoru neni vylecitelne temer nic, napriklad vysoky tlak, diabetes II, astma, lupenka, zlucnikove koliky,... Doktory nikdo neuci jak neco bez nasledku vylecit, to, co je uceji je cilene na trvaly prijem ze zdravotnich problemu pro zdravotnictvi a farmacii. Takze kdyz ti reknou, ze je neco nevylecitelne, znamena to jen, ze si to musis vylecit sama a ne ze to vylecit nelze.

Ano, klystýry jsem dělala, ale ob den...možná bych měla přidat. Zkusím při dalším pustu určitě minimálně 1 x denně? jo a k té vodě ze studánky....trochu mě zaráží, že středně mineralizovana např. magnezia myslím by se u pustu neměla a tahle voda ze studánky je také mineralizovaná.Jaký je v tom teda rozdíl? proč balenou vodu stř.mineralizovanou člověk u pustu nemůže? no mezi námi si myslím, že už pust jako takový je očistný a je jedno jaká voda se píje.K destilce se já osobně určitě nedostanu... \":D\" \":D\"

Pv33 To je zajímavé s tím ekzemem. No ono se vlastně říká, že u kožních problému jsou zanesená střeva že? ale že by pust nepomohl? ted si dělal kamarad svuj první pust 7 dennní a také mu zmizel několikaletý ekzem na čele. Trápil se s tím chudák pěkně dlouho.Nejhorší byly ovšem reakce rodiny a okolí............. \":roll:\" \":roll:\" ...naprosto nechápající a negativně ovlivnňující okolí je nejhorší ze všech a také obvzlášť ti , co o pustu ví houby! tak pustu zdar!!!!!!!!!!!! \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"

PříspěvekNapsal: úte lis 05, 2013 5:02 pm 

Ahoj všichni, mám dotaz. Již druhým rokem dělám pravidelně jednodenní půsty každý týden. Ze začátku šok, postupně si tělo zvyklo, teď už se na ten jeden den vysloveně těším. Dost mi to pomohlo po všech stránkách, ale k tomu dotazu. Dneska se mi po dlouhé době stalo, že cítím od rána hlad. Nezměnila jsem režim den předem ani v tento den půstu, přesto mám svíravé pocity hladu celý den. Čím to může být?

PříspěvekNapsal: úte lis 05, 2013 9:32 pm 

dufour píše:
ahoj,no pozitivni a prekvapujici, ze mi napr.zmizel podle doktoru scela nelecitelny ekzem a take se mi jeste neobjevil. S tim jsem teda nepocitala .Mela jsem ho snad 15.let.Co u vas?

Tak mě se zlepšily/zmizely po 21denním půstu příznaky polyneuropatie (brnění v rukou).
Můj obvoďák sice tvrdí, že zásluhu na tom mají jeho předepsané injekce vit. B12, ale já to tak jednoznačně nevidím \":)\".

Oficiálně se polyneuropatie neléčí, neví se jak, jen se tzv. drží v šachu.

PříspěvekNapsal: stř lis 06, 2013 1:44 am 

Zdenek20 píše:
Tak mě se zlepšily/zmizely po 21denním půstu příznaky polyneuropatie (brnění v rukou).
Můj obvoďák sice tvrdí, že zásluhu na tom mají jeho předepsané injekce vit. B12, ale já to tak jednoznačně nevidím \":)\".

Oficiálně se polyneuropatie neléčí, neví se jak, jen se tzv. drží v šachu.

Zdenku, s tou polyneuropatii mas asi pravdu ty. Jedna znama delala pust 21 dni kvuli hodne vysokemu tlaku. Tlak se ji po navratovce opet zvysil (zbavila se ho pak syrovou stravou a ocistama), ale trvale se zbavila karpalu a brneni v rukou. Myslim, ze se s tim brnenim nelecila, takze nepouzivala ten termin poly...., ale brali jsme brneni jako vazny problem, protoze mimo to, ze to bylo asi protivne z toho byla hodne vystresovana, bala se mrtvice nebo infartku. A v prubehu pustu to totalne zmizelo.

Ja jsem si 2x v rozpeti tak 2 let pustem vylecil dychaci problemy. Poprve tomu rikali astma a po druhe bronchitida. Vzdy byla pricina problemu v desne zivotosprave a nedostatku pohybu, zadne geny jak me zkousela oblbovat doktorka. A nebo mela pravdu doktorka a vylecil jsem si geny na astma \":D\"

PříspěvekNapsal: stř lis 06, 2013 9:41 am 

pv33 píše:
Jedna znama delala pust 21 dni kvuli hodne vysokemu tlaku. Tlak se ji po navratovce opet zvysil (zbavila se ho pak syrovou stravou a ocistama), ale trvale se zbavila karpalu a brneni v rukou.

Tak to je zajímavé, díky za info. Když jsem držel ten inj. B12 před půstem v ruce, tak jsem si říkal "měl bys to časově oddělit, protože takhle nikdy nezjistíš, jestli ti pomohl inj. B12 či půst" (tabletky B12 nepomáhaly). Nicméně ono konstatování na EMG, že mám značně zeslabený myelin v nervových vláknech, zahlušilo veškerou touhu dělat ze sebe pokusného králíka \":)\".
U veganů (což nejsem) však B12 pomáhá, viz třeba
http://vitaminb12bereteho.wordpress.com/

Taky si ještě pamatuji, že v mládí (už mi není 20) jsem si vyléčil nevyléčitelnou alergii na pyl. Projevovala se úmorným pčíkáním. Ač se to nezdá, za takovou hodinku je z toho člověk úplně vysílenej a zesláblej, hotovej. Předepsané prášky účinkovaly ihned a úspěšně, "musíte je brát do konce života", říkala doktorka. Už si ale nevybavuji, jestli jsem se toho zbavil krátkými půsty, nebo poléváním studenou vodou a zábaly dle Kneippa.

PříspěvekNapsal: pon lis 11, 2013 11:25 am 

Ahoj,

za jak dlouho po 15 dennim pustu je tak vhodne zaradit lnenou patlaninu, orisky a nejake oleje treba? Az po navratovce?
Chci si dat prvni den jednu hrst naparenych rajcatek, druhy taky, kdyz bude hlad tak mozna dve, treti den nejaky kousek jablka, mozna taky napareneho, pak 2-3 dny na stavach a pak uz bych chtel pomalu najizdet do normalni predevsim vita stravy...co vy na to?

Diky za rady

PříspěvekNapsal: pát lis 15, 2013 9:54 am 

Ahoj, tak jsem tu svou patnáctku dokončil, otázka jestli všechno proběhlo jako mělo...

Momentálně jsem ve 3 dnu návratovky...

Pořád jsem jakýsi slabý, špatně se mi usíná nebo třeba ve tři ráno se vzbudím a do půl šesté nemůžu spát…
Myslel jsem, že jak začnu trochu jíst, bude to lepší, ale zatím mi ten půst dává celkově zabrat.

Oproti tomu co popisují jiní lidé, kdy se jim po zastavení trávení po třetím dnu vrací spousta energie - tohle jsem já neměl…a celkově jsem žádný příliv energie moc nezažil…spíš celou dobu jen tak žvořím:) Taky jsem tu četl, že když člověk nezaznamená normalizaci stavu a příliv energie mezi 3 a 5. dnem, měl by ihned přestat a začít jíst, protože se mu patrně nezastavilo trávení a mohl by si velmi uškodit při pokračování….tak snad to nebyl můj případ:/

Jsem jen kostra, mám propadlé tváře a trošku mi i popraskaly žilky v očích, tak je mám trošku červené. Taky když vyjdu ven, tak mi pak tak nějak polozalehne v uších a při mluvení se slyším zevnitř, což je dost nepříjemné…no je toho dost, zatím co tak pozoruji, že se mi aspoň čistí pokožka a tvář, jinak celkem bída….no snad se to během návratovky všechno znormalizuje

Nevíte, jak se dát co nejrychleji dokupy? Jsem teď pro své okolí jak reklama na rakovinu v pokročilém stádiu mi bylo řečeno :/

Díky moc za rady.

PříspěvekNapsal: pon pro 23, 2013 12:56 pm 
Administrátor
Administrátor

Berry píše:
Zkusim popsat zasady a nektera doporuceni k idealnimu navratu: (Kawasaky)

- UZUS: navrat by mel trvat tak dlouho, jak dlouho trval pust[/list
    [list]- UZUS: od poloviny navratu muzete pridat kvalitni olivovy olej a kvalitni med
    - UZUS: cokoliv z zivocisne rise je krom medu nepripustne a muzete to po pozreni povazovat za ukonceni navratu, stejne tak poziti soli, cukru atp.[/list
    [list]- DOPORUCENI: velmi pozor na orechy(moznost plisni v nich) v dobe navratu, idealne je nejist radeji vubec

Vím, co píše Partyková o tuku, ale např.člen kawasaky, který absolvoval 40 pod vedením p.máchy píše, že až v 2.polovině lze přidat olivový olej a med. Proto mě zajímalo, jestli je možné být 20 dní bez tuku aniž by to znemožnilo defekaci. Co si pane Jardo myslíte prosím? Vím, že jste říkal, že trochu tuku je potřeba, tak mě to mate. Děkuji moc

Ono je těžké naordinovat jednotný postup, protože každý člověk reaguje jinak, je dobré si dost nastudovat, aby nedocházelo ke zbytečným přehmatům a jet to na pocity. Jinak vám velice dobře odpovídá člen ravima, ani já sám nemám v této oblasti tak rozsáhlé zkušenotsti abych mohl radit každému.

PříspěvekNapsal: pon pro 23, 2013 1:02 pm 
Administrátor
Administrátor

PavlaH píše:
Dobrý den, dnes 7. den ráno jsem ukončila půst, protože jsem klesla na 49 kg a cítila jsem se už včera celý den slabá a dnes ráno to nebylo lepší a ke všemu jsem Váta. Přičemž překyselení to asi nebude, neboť ranní pH se mi celou dobu pohybuje okolo 6,3, přes den tak 6 nebo lehce pod a večer zase 6,3. Vzhledem k tomu, že i ještě dnes po klystýru odcházela kvasinka (a to i tak 40 cm dlouhá "sýrová nit"), ráda bych se vyhnula tomu, aby se zase rychle domnožila. Od zítra zařadím laktobacily, ale ráda bych se zeptala, od kdy je možné začít pít ráno jablečný ocet a brát lichořeřišnici (mám buď tablety nebo extrakt v alkoholu, možná bych v truhlíku našla ještě nějaký ten list), popř. výtažek z grepu (opět v alkoholu).
Za radu děkuji.
Pavla

Ona kvasinka reaguje hodně na psychiku a nejde se tedy zase tolik trápit každou blbostí. Každopádně ostré a dráždivé věci bych v návratovce nedával, tím si můžete vyvolat zbytečné potíže.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]