Vím, že už tu Maca byla zmiňována, ale ráda bych se dozvěděla, jaké s ní mají lidé zkušenosti, a proto jsem jí založila vlastní téma, aby byla více vidět.
Tento měsíc jsem jí začala užívat, jednu vrchovatou lžičku denně. Slibovala jsem si od ní, že mi třeba srovná hormony, zvýší chuť na sex a nebo prostě jen prospěje organismu celkově. Místo toho jsem pozorovala permanentní snadnou naštvatelnost a zhoršené akné - tedy opak toho, co jsem chtěla. Akné považuju za hormonální, protože se mi dělalo v "koutech"-tam je kůže zvýšeně citlivá na testosteron, proto tam chlapům padaj vlasy. Zdálo se mi tedy, že mi to hormony naopak rozhasilo. Hledala jsem na zahraničních webech a zjistila, že asi nejsem jediná, kdo z ní není nadšen.
Dávkování jsem tedy snížila tak na 1/3, což se i doporučuje v druhé části menstruačního cyklu, a akné se mi zlepšilo. Ale také prvně v životě pozoruji mírné špinění po sexu.
Dost mě teď zlobí klouby, tak doufám, že je to také jen dočasné kvuli těm hormonům. Bolí mě záda v místech, kde už mě nebolely měsíce a doufala jsem, že už nebudou
Tak teď čekám na menstruaci jak na smilování a doufám, že se ty klouby zase srovnaj
Nevím, co s tou macou, mám jí ještě přes půl kg, jestli jí dávat šanci nebo s ní pohnojit kytky ...