palice píše:
To je právě můj problém, že jsem v zahraničí a nedá se tu sehnat nic, čemu by se dalo říkat jogurt, tedy ani nemá smysl ho vyrábět doma (z čeho?). Na kefír, bryndzu a kysané zelí jsem taky nenarazila, takže mi asi nezbývá nic jiného než hledat nějaké spolehlivé tablety s laktobacily... Zrejme taky poridim kokosový olej a něco podobného přes internet.
Co se týká toho chloru, zinku a jodu nelze získat dostatek z potravin? ryby, mořské plody, zelenina, ovesné a pohankové vločky (pokud je teda aspon trochu můžu)...
Taky pan Zajíček píše, že jakékoliv ovoce neškodí, pokud ho nemícháme s ničím jiným. Chápu, že pro každého je vhodná jiná dieta, ale právě proto jsem tak podrobně popsala moje problémy, bez jablek a grepu si to neumím moc představit. Tahle léčba je šílenství. Někdy mi připadá lepší počkat až se vrátím do čr, což by bylo docela škoda, protoze už na to padlo dost penez a nechci si vic přitěžovat. Možná mi teda fakt zbývají jen ty léky.
Každopádně díky za pomoc.
Jogurt vyrobíte snadno doma. Předpokládám že tam kde žijete se dá pořídit mléko. Postup jsem zde již podrobněji popisoval ve vláknu o kandidě tak jen stručně. Mléko zahřejete na 80 dtupňů, necháte vychladit na 40, hodíte do toho jogurtovou kulturu, nebo kvalitní malý bílý jogurt s živými bakteriemi a podpořit můžete ještě tobolkou laktobacilů. Promícháte a necháte v teplě aby to mělo ideálně 35-40 stupňů 24-36 hodin stát. Potí odděláte trochu abyste měla kulturu na další várku a zbytek do lednice. Vydrží poměrně dlouho.
Nemá smysl se spoléhat na kysané zelí z obchodu když to si také uděláte doma. Pokud nežijete na opuštěném ostrově tak seženete malou hlávku zelí, nastrouháte, prosolíte a necháte 4-10 dní pracovat. Pak zase do ledničky, kde vám vydrží měsíce.
Tibestké houbu vám bude určitě někdo ochotný poslat a pak už potřebujete jen mlíko. Dá se ale sehnat v každém státě který si dokáži přestavit
Všechny tyto postupy a recepty jsou popsány na internetu, přestože jste v zahraničí tak jsou od vás vzdáleny několik ťuknutí do klávesnice. Také si myslím že většinu věcí seženete když se budete trochu zajímat.
Jinak nečetl jsem celé vaše vlákno, ale mám dojem že byste měla o tématu více pročíst. To co píšete bude fungovat jen u málo lidí a jen za určitých okolností
Také nevím proč chcete čekat až přijedete do ČR? Tady je všechno pekelně předražené, já bych naopak počkal až odjedu z ČR. Drtivou většinu toho co nakupuji proti candidě nakupuji v zahraničí