KaterinaF píše:
Pěkný den,
syn (7,5 roku) se dostal zcela náhodou do nemocnice, prý začínající zápal plic (šla jsem preventivně na pohotovost s podezřením na meningitidu). Nejsem odborník, ale podle mě to byl dle klesající horečky a zlepšujícího se stavu odcházející zápal plic, syn má velmi dobrou imunitu a měl obvyklý kašel a horečku jako jindy, vždy to zvládl sám. Nicméně v té nemocnici zůstal (do věci mluvil také otec), dostal antibiotika do žíly - 2 dny, poté by měl pokračovat s braním tablet. Jsou to jeho druhá antibiotika v životě, čili z toho nedělám vědu, mám pro příště zkušenost, ale chtěla bych se zeptat, jak podpořit zničenou mikroflóru a imunitu po dobrání. S laktobacily v tabletách nemám já osobně dobré zkušenosti (Biopron - rozhasily mi střevo na půl roku), lze i při kašli dávat kefír - coby mléko nezahleňuje? Jsou nějaké jiné způsoby, jak přirozeně poléčit spoušť po antibiotikách? Plánuju určitě ve vyšších dávkách dávat vitamín C.
Druhý dotaz je k zápalu plic - obvyklý názor je nemocnice + antibiotika. Jsem laik, ale přemýšlím nad možností, že dítě/člověk s dobrou imunitou vyřeší zápal plic pouze horečkou a klidem?
Děkuji případně za názor a zkušenosti.
Podle pátera Ferdy pít odvar z dub.kůry s anýzem.Kůru odebrat z větví do 1cm,z mladého stromů s kmenem do 10cm.
http://petrfaltus.net/petr-faltus-pater ... -lecit.php Když byly moje děti malé tak jsem jim Př teplotách dala mini klystýr z uriny.Večer 40,napůl mrtví,ráno zdraví a živí až moc.Teď je jim přes dvacet a nikdy nebrali ATB.
Zápal plic sice lze vyležet,třeba něco popíjet a dělat zábaly.Ale taky se na něj umíralo.Pití uriny a popř.klystýry s ní ,by si sním mohly poradit.Dle mně je to i účinná léčba meningitidy.A nebojte se té chuti,při teplotě 40st.už člověk nevnímá co pije.