Dobrý den, rád bych se zde podělil o své zkušenosti ohledně kávového klystýru. Ani nevím proč, ale dlouhá léta jsem každý klystýr přehlížel a kávový či urinový se mě jevilo jako čiré šílenství až šamanství. První klystýry jsem absolvoval s vodou a citrónem, pak asi nějaký ten odvar z kopřivy a de facto mne to trochu odradilo, výsledek nebyl tak velký, jaký jsem čekal. Proto bych na začátek doporučil hned urinový a poté již kávový. Nyní již mám za sebou několik desítek, možná až stovku úspěšně provedených kávových klystýrů. Z této pozice si dovolím napsat několik rad pro začátečníky, které bych na svém začátku uvítal.
Nejprve doporučuji sehnat kvalitní irigátor, v podstatě hledejte ten, který má ten nejužší "zasouvák". Při kávovém klystýru budete zasouvat hned třikrát. Mě to vždy dělalo problém, když jsem měl takový ten obyčejný, co se prodává v každé druhé lékárně. Dobré je také zasouvák něčím mazlavým namazat, mě se více osvědčil kokosový olej, než olivový. Ale je to na každém, čemu kdo dá přednost.
Než ráno začnete, doporučuji nashromáždit co nejvíce moči, ideálně tak 1l až 1,5l. Proto je dobré večer hodně pít či začít shromažďovat již večer. Doporučuji moč uchovávat v nějaké sklenici, plastové flašky by do uriny mohli něco vylučovat.
Večer nechám odstát v kastrolu vodu do rána, asi tak 2l a ráno tuto vodu přivedu k varu, přidám cca 4 vrchovaté polévkové lžíce kávy - do začátku bych doporučil i méně, prostě přidat lze vždy ale ubrat již nemůžete! Toto kafíčko povařím 3 minuty, poté vypnu sporák a nechám 15 minut odstát. Poté rozleju do skleněných nádob a vychladím tak na 35 - 40 stupňů Celsia, nejlépe to nějak scedit, aby tam nezůstal lógr. Kávu používám obyčejnou tuzemskou Standart, jednak je levná a dle mého úsudku chuť v tomto případě není důležitá.
První klystýr provedu s cca 1 litrem kafíčka a ihned vyprázdním
Druhý klystýr provedu se zbytkem kafíčka, většinou to vychází na 0,5 litru a podržím v sobě tak 10 minut, raději ne déle. Poté vyprázdním.
Třetí klystýr provedu již s urinou a dám vše co jsem dokázal nashromáždit. Držím v sobě co nejdéle, ale jen do té doby, kdy je to příjemné, u mě je to většinou tak 15 až 30 minut a poté vyprázdním. Kdybyste dostatek uriny neměli, tak se mě osvědčila kombinace uriny a heřmánkového čaje, zdá se, že to funguje také. Tento třetí klystýr má za úkol vyčistit ze střev tu kávu. To je docela důležitý bod.
Po klystýru pak většinou sním třeba banán či jiné sladké ovoce, nebo bylinný čaj s medem. Někde jsem četl, že to kafe má nějaký vliv na cukr v těle. Tak ho takto doplním.
Takto je tedy hotovo. Dále jsem si všiml, že při opakování, třeba pět dní za sebou každé ráno, jako kdyby se síla kávového klystýru násobila, prostě cítím se poté lépe a lépe a doslova cítím, jak mám doslova vykartáčovaná střeva i