Dobrý den, ráda bych se zeptala na vhodnost Colonhydroterapie při ulcerozní kolitidě (proktokolitidě). O terapii jsem uvažovala a zeptala se na názor své gastroenteroložky, v podstatě mi to rozmluvila, ale ani ne tak z důvodu nebezpečí zhoršení mé nemoci, ale proto, že tato terapie mé střevo údajně vyčistí nejen od škodlivých bakterií, ale také od těch dobrých, což nepotřebuji. Netušila jsem však, že součástí čištění má být také dodání probiotik, což by tento problém, přepokládám, mělo eliminovat. (I když jsem skeptik i ohledně probiotik, protože jsem jich za život snědla hrozně moc, různé značky, různé typy, a nikdy jsem nepozorovala žádný účinek. Tedy nejen pozitivní, ale prostě nebyl žádný).
Dále mi řekla, že tato metoda pročistí hlavně moji peněženku. Věřím, že tady se rozhodně nespletla.
Ale celkově mi moc neodpověděla, jelikož evidentně neměla žádnou zkušenost, ani třeba zprostředkovaně přes pacienty, což také sama přiznala. Takže nezrazovala mě a apriori nekritizovala tuto metodu, avšak poradila mi spíše jiné metody, jako jsou bylinkové kúry, půst či pití šťáv…
Byla bych moc vděčná za jakoukoli zkušenost s Colonhydroterapií pacienta s ulcerozní kolitidou, resp. za odborné vyjádření k této "kombinaci".
Dále bych byla ráda za doporučení nejvhodnější očistné metody v případě ulcerozní kolitidy.
Předem děkuji za jakékoli poznatky!