Host píše:
Dotaz na bublinu na vrátníku: Jak jí předcházet pokud to vůbec jde?
Dneska jsem podruhé vyzkoušel šanku. Tá první proběhla před několika měsíci tak, že ze mě první cca 2 litry slané vody vyletěli vrchem, ale pak se to rozjelo a teklo spodem jak má. Dneska to ale bylo mnohem "veselejší".
Na úvod prvního 1,5 litru slané vody, cviky úklonů, ale ani 10 minutách nic, pak to ze mě "tradičně" vyletělo vrchem. No dobrá, říkám si, bublina bude pryč tak jsem během 5 min dal další 1,5 litru+úklony. Ani po dalším cvičení nic a opět to letělo ze mě vrchem a tentokrát to mělo větší grády. Pak to ale konečně proteklo i spodem tak se mi ulevilo. Dal jsem cca 1,5 litru ale zcela nečekaně to po cca půlhodině vyletělo i vrchem přestože to ze mě protékalo i spodem. Do třetice do byla kosa přímo ukázková. Pak se to ale stabilizovalo, dal jsem ještě cca 2 litry slané vody, teklo to ze mě čisté tak jsem dal 1,5 heřmánkového čaje a ukončil tuto velezábavnou estrádu o třech šavlových tancích. Rád bych věděl jestli se dá problému s vrátníkem nějak předejít, abych čistil střevo a nesoutěžil v disciplíně o zvraceče roku... Mimochodem mě z té soli solidně bolí palice takže si připadám si jak po těžkém flámu
Zřejmě jsem jí dost natrávil v žaludku než ze mě vyletěla. Pevně věřím, že lidé co rádi solí by po tomto mém dobrodružství sůl ani moře už nechtěli vidět ani na fotce...
To, co popisujete, je docela zvláštní. První nevolnost bych možná viděl na tu bublinu, ale jak projde první tekutina, tak to s bublinou již nemá nic společného. Spíš bych to viděl na pomalou průchodnost tekutiny, vysokou slanost a neúměrně veliké vypité dávky. Pro to nastartování, zkuste použít klystýr a utrhnout to odspodu, potom se sifon startuje mnohem snadněji. Pití dávkujte pomaleji, aby se voda nehromadila v žaludku, což jej může dost dráždit. Také vyzkoušejte snížit tu slanost u druhé a všech následných várek pití. Pokud by ani to nepomohlo, dá se místo soli použít i vývar z pórku a cibule, což tak žaludek nedráždí, ale připadá mi to zbytečné, postupně to určitě natrénujete.