gorol píše:
jeste dotaz, co se tyka cisteni strev
vycisti nejak strevo vlaknina ?
nemyslim tim jidlo ktere obsahuje vlakninu ale treba vlaknina co se prodava v lekarne
Nejvhodnější šetrná vláknina co neodplavuje tolik užitečné minerály z těla, je Psyllium, případně Lepicol (užíval sem dlouho i Lepicol Plus (s trávicími enzymy z papáji a ananasu), Lepicol kupovat spíše sypaný - je levnější než v kapslích, obsahuje jako základ právě taky Psyllium (ale i samotné Psyllium od Grešíka je výborné.
Léta jsem se čistil jen Psylliem a pro odvod těžkých kovů a pročištění těla používal navíc i Sanogel,spirulinu a chlorellu...ale pak jsem stejně dospěl k tomu že moje potíže to nevyřešilo až tak moc a musel nasadit jedině účinné očisty jako jsou čištění jater a ledvin, výplach žaludku a nosních dutin, klystýry urinou a půsty...
Lépe však začít aspoň něčím a postupně se dopracovat na "vyšší level"...třeba až na šanku...
PS: s tím klystýrem - mám stejnou nádobu, používat poprvé třeba jen 0,5 L, pak 0,75L nebo rovnou 1L (pokud to bude urina, tak stačí bohatě ten 1L i později !). Při zavádění té průhledné trubičky stačí cca 10cm, případně více (ale opatrně a nikoli úplně celou trubičku...a nutno dobře prstem namočeným v oleji promáznout cca i 2 cm dovnitř konečníku prstem, při zavádění trubičky při potížích trochu ji vytáhnióut zpět a zas zkusit kousek poposunout...jakmile člověk uvolní břicho tak časem ji lze posunout i dál, zásadně však NÍKDY nejít přes bolest, lépe mít zastrčenou hadičku méně než více. Pokud cítíte že neudržíte tekutinu, tak ventilem přibrzdit průtok, případně na chvíli úplně zastavit....
Výhoda urinových klystýrů je, že se nemusí doplňovat laktobacily a neodvodňuje tolik tělo, jako při klystýrech obsahujících vodu...