Mojzo píše:
Tak jsem to dokončil, šla ze mě ale jen voda, víceméně nic tuhého. Celkem jsem vypil cca 2 litry teplé osolené vody, skoro 1,5 litru heřmánku a před procedurou jsem tam poslal ještě 0,7l studené vody. Nešlo to tak rychle jak píšete v návodu, musel jsem čekat asi půl hodiny na první vyprázdnění - fakt jsou ta střeva nějaká ucpaná. Po dokončení jsem dal rozvařenou rýži s mrkví a asi 5 lžic ghí. Pak jsem zapil hercampuri a probiotiky z lékárny. Chtěl bych se ještě zeptat:
1. Nevíte čím by to mohlo být způsobeno? Tuku mám ve stravě dost, koušu to taky hodně. Až to bylo ale hodně ucpané, začal jsem dávat hercampuri jestli to neni náhodou od žlučníku.
2. Ještě zkusím koupit pancreolan a dávat ho po jídle - tam by měly být všechny 4 enzymy na trávení a mohlo by to pomoct. Nebo je lepší dávat něco jiného?
3. Vzhledem k těmto stavům, co by bylo prosím nejvhodnější jíst ? Vařená zelenina, bílá rýže a hodně olivového oleje? Bez masa a luštěnin. Toto dejme tomu 4x denně?
5. Když bych s tim šel k doktorovi, mám chtít sono břicha? Zas úplně nechci aby mi vyřezali tlustý střevo když by to šlo řešit asi i jinak.
1) To je možné, poznal by jste to podle barvy stolice prostě není hnědá.
2) To je v pohodě pochopitelně existují i jiné enzymy, ale toto by mělo stačit.
3) Zelenina bez omezení jak podušená tak listová syrová a zda hodně tuku a málo sacharidů, nebo hodně sacharidů a málo tuku to se musíte rozhodnout sám dle momentálního stavu trávení. Každopádně je blbost hodně tuků i sacharidů to se obecně tráví blbě a vzniká metabolický syndrom. Frekvence stravy je ideální třikrát denně a jako maximum vidím pětkrát s tím že se dá i čarovat s tím kdy sacharidy jíte zda ráno nebo večer.
5) Tak jistě, sono většinou bohatě stačí, ale jim to nestačí a nutí nesmyslně lidi ke kolonoskopii, což určitě není nutné, nebo pokud nemusíte až tak šetřit peníze tak si nechte v laborce udělat kalprotektin což sice stojí cca 1900,-Kč, ale zase je to pomalu nejspolehlivější ukazatel zánětu ve střevě. Pokud jde o řezání s tím stejně musíte souhlasit, tedy si necháte vysvětlit proč by to pro vás mělo být vhodné a jak vám to vlastně může prospět, což vám asi nikdo nebude schopen fundovaně vysvětlit a rozhodnete se pochopitelně vy sám ne oni za vás i když to tak určitě budou stavět.